karolakrzys 18.03.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 A my dalej się bujamy z urzędasami . Muszę udowadniać , że dom drewniany to jest ten dom na którym mi zależy, zaś urzędniczka w gminie twierdzi że i owszem ale mogę go postawić w technologii murowanej. Dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raarr 26.03.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam,jakoś tak spadliśmy daleko, ale to chyba wina świąt bo każdy miał co innego na głowie niż internet. Ja dokonałem kolejnego zakupu i była nim stal, jak zwykle nie obeszło się bez przeprawy z drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 29.03.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Raarr a gdzie kupowałeś stal i po ile jak można wiedzieć . My ciągle jeszcze czekamy na pozwolenie ale zamierzamy też zakupić stal i w tym roku zabrać się za wykonanie fundamentów. Dalej dopiero za rok pociągniemy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 29.03.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Na poprzecznej 2,65zł/kg przy 800kg ale to było 2 tyg temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakrzys 29.03.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Hura Hura hura dostaliśmy pozwolenie. Gratulacje dla urzędników którzy zmagali się z tonami "niezbędnych" dokumentow przez 1,5 roku. Idę o zakład że to własnie banda urzędasów połorzy Euro 2012 . Ale nic, teraz zabieramy do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raarr 30.03.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Raarr a gdzie kupowałeś stal i po ile jak można wiedzieć . My ciągle jeszcze czekamy na pozwolenie ale zamierzamy też zakupić stal i w tym roku zabrać się za wykonanie fundamentów. Dalej dopiero za rok pociągniemy . Ja na Augustowskiej dokonałem swojego zakupu, mieli najtaniej jak dzwoniłem po hurtowniach, do tego powyżej 1 tony transport gratis. Ja kupiłem fi 6, 8, 10 i 12. 10 i 12 po 2,16 (netto). 6 i 8 troszeczkę droższa, ale i tak taniej niż na Poprzecznej. Podobno to kwestia dostawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 30.03.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 CZY KTOŚ Z WAS ZDECYDOWAŁ SIĘ NA POMPĘ CIEPŁA?A jeśli tak to gdzie ją kupi lub już kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 30.03.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 I jeszcze jedno ponawiam pytanie-propozycjęKTO CHCIAŁBY KUPIĆ KOSTKĘ GRANITOWĄ LUB CEGŁĘ BRUKOWĄkupując większą ilość (paru kupców) możemy negocjować cenę, a ścieżki przed domem czy podjazd do garażu i tak przyjdzie wam robić, jak nie teraz to już niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 30.03.2008 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 W okolicach Krakowa podobno można tanio dostać płyty kamienne o nieregularnym kształcie.Widziałem taras z takich płyt. Super wygląda, tylko że trzeba te puzzle poukładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 30.03.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Też jakiś pomysłi też trzeba sprowadzić http://forum.muratordom.pl/pomysl-na-niedrogi-a-ladny-podjazd-taras-sciezke-do-domu,t31476.htm?highlight=strzego* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 30.03.2008 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Właśnie sprowadzenie jest kosztowne. Takie kamienne płyty w pewnych zakładach kamieniarskich są odpadem. Jednego jestem pewien, nie położe ani jednej cegły polbruku http://www.concretenetwork.com/photo_library/images/outdoor_fireplaces/8-12-05/ace5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 30.03.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Ja też Krzysztofik cegła klinkierowa brukowa to nie polbruk polbruk, to beton, a cegła to ceramika. Jest cholernie droga (cena porównywalna jest z kostką granitową czerwoną), a ja muszę zamówić z CRH bruk classic, bo na elewacji jest właśnie płytka CRH classic, a w ogrodzeniu będzie ta sama cegła. Wymyśliłam więc sobie, że opaska wokół domu też powinna być pod kolor, a ścieżki i podjazd z tańszej szarej kostki granitowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 30.03.2008 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Przy tak regularnej kolorystycznie elewacji moze pasować układ nieregularnych płyt? Nie znam sie na tym http://www.minox.com.pl/obrazki/crh-klinkier/11.jpg a obok np to http://www.kamieniarstwo.ig.pl/foto/posadzki14.jpg http://www.marmur.com.pl/marmur/foto/posadzka_1_copy.jpg http://www.gardenplanet.pl/grafiki/galeria/71/5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakrzys 02.04.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Gdzie można kupić w dobrej cenie szambo dwukomorowe. I jakie polecacie z tworzywa czy betonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 02.04.2008 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Gdzie można kupić w dobrej cenie szambo dwukomorowe. I jakie polecacie z tworzywa czy betonowe. Z tworzywa bo i tak będziecie zmuszeni do likwidacji obecnego i jakiegokowliek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 06.04.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Jak wygladaja ceny Ytonga 24 w województwie? U mnie jakieś 12 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykv 09.04.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Ja też robię rozeznanie z tym Ytongiem 24. Ostatnio w Xelli była podwyżka, i ceny generalnie kształtują się w Olsztynie od 11,50 w górę. Najtaniej w necie widziałem za 10,5, ale nie wiem jeszcze jak z kosztami transportu i rozładunkiem, czy opłaci się ściągać spoza województwa. A i na allegro widziłem za niecałe 9,00 (hurtownia pod W-wą, ale też nie wiem jak z kosztami transportu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 11.04.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 witam inwestorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 13.04.2008 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam. Nie jestem inwestorem, tylko buduje dom (drugi, bo poprzedni był "nie cacy" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 13.04.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Ja buduję pierwszy i raczej ostatni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts