Krzysztofik 19.04.2008 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Ja też mam dość.Kiedyś było łatwiej.Mimo wszystko informacje o cenach materiałów i usług sa wskazane.I przy okazji zapytam gdzie taniej od 6,20 dostane BK "12". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 20.04.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Nie wiem jak dla was ale dla mnie ten co buduje dom to inwestor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 20.04.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Nie wiem jak dla was ale dla mnie ten co buduje dom to inwestor No, może być jeszcze WYKONAWCA ewentualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 21.04.2008 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Nie wiem jak dla was ale dla mnie ten co buduje dom to inwestor No, może być jeszcze WYKONAWCA ewentualnie I tu masz kurna, racje. Bardziej jestem wykonawcą niż inwestorem. Jak ja tego inwestora nie cierpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakrzys 22.04.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 U nas ekipa zamówiona umowa z bankiem podpisana, ale .....terminu wjazdu ekipy wolę jeszcze nie podawać by nie zapeszać. Ale po upierdliwościach urzędniczych moge powiedzieć że formalności w banku to bajka.Szybko miło i konkretnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 23.04.2008 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Też biegałam cały jeden dzień po urzędach i nadal nie wszystko jest załatwione, ale przynajmniej na działce wiosna!!! Wczoraj wykopali nam DÓŁ - cudny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 23.04.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Ale po upierdliwościach urzędniczych moge powiedzieć że formalności w banku to bajka.Szybko miło i konkretnie Hej karolakrzys - a można wiedzieć jaki to ten "bajkowy" bank Nas to też niestety niedługo czeka ... Jak pomyslę sobie o bieganinie po tych wszystkich bankach i stosie papierów jakich oni potrezbują to mnie skręca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 23.04.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Dziś nasz Pan Kierbud dał mi informację o ilości materiałów (na fundamenty ), które mamy zakupić (swoją drogą zarąbiście dużo tego) ! Powiedzcie - jeśli ktoś z Was ostatnio kupował- ile w Olsztynie kosztuje: - stal D 12 A3 ( cokolwiek te symbole znaczą ) - stal 6 A0 , i bloczki betonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malgoska i Gabe 23.04.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 U nas sie ruszylo w kierunku uzgodnienia terminow z ekipa. Wczoraj podpisalam umowe. Pan od hydrauliki i ogrzewania spietrzyl sie i wycene mi zrobil slicznie i musimy sie nad nia pozastanawiac.Teraz tylko czekac do listopada kiedy prace przy fundamentach rusza. A jedyna nasza rozrywka bedzie zarabianie kasy na reszte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakrzys 24.04.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Ten "bajkowy" bano to NORDEA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 24.04.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Ten "bajkowy" bano to NORDEA Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 24.04.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Słuchajcie a ma może ktoś namiary na kogoś kto by przewiózł nam barak budowlany z Łęgajn (ok. 1 km do mnie na działkę ) - chodzi o dźwig i jakąś lawetę czy coś ? Dzwonię i dzwonię do różnych gości - przeważnie z Olsztyna - to albo za daleko albo za mało roboty (na 1 godz. pracy im się nie opłaci itp.) no i nie ma jak go ruszyć Ewentualnie gdzie można wynająć budę kempingową dla robotników ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raarr 08.05.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Chyba trzeba zrobić reanimację tematu, bo bo-war, widzę że nam ćwieka zabił z tym transportem baraku. Ja właśnie działam przy podsypce pod ławy, trzeba wymienić około 15 cm ziemi na piasek, strasznie upierdliwa robota, już wsypałem tam prawie 30 ton piachu ale jestem już za połową, a jak wam idzie ?? Pogoda wymarzona do pracy na zewnątrz nie za ciepło i słoneczko świeci !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 08.05.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Czy ceny ytonga spadly w wojwodztwie? Bo podobno na niektore materialy spadly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakrzys 08.05.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Witam. u nas ekipa ruszyła punktualnie tak jak było ustalone 5 maja. Kapara była na czas i fachowcy też. Możeby zdradzic , że jedna ekipa buduje ławę z kanalizami itp, zas druga przyjedzie i postawi dom drewniany z bali. Mażył nam sie taki od lat a teraz realizujemy nasze plany.Niestety jesteśmy puki co jednyni w okolicy , którzy zdecydowali się na dom drewniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaDominik 09.05.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 marzył mi się dom z drewnianych bali ale mąż mnie skutecznie wyleczył tak czy inaczej kibicuje Wam z całego serca prowadzicie dziennik?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 09.05.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Chyba trzeba zrobić reanimację tematu, bo bo-war, widzę że nam ćwieka zabił z tym transportem baraku. Czyli jak mam rozumieć - nikt nic nie wie co z tym fantem zrobić... hmmm Czy ceny ytonga spadly w wojwodztwie? Bo podobno na niektore materialy spadly. Ja ostatnio pytałam o Ytonga w OCMB to babka podała mi cenę 11,90 brutto - to dużo czy mało? PS. Raar a skąd wozisz piach na podsypkę i ile płacisz - bo i nas to czeka niestety - tylko chyba ze 300 ton - bo mamy podniesiony poziom zero o 1 m (działka jest nisko) a ja chciałabym, żeby nie trzeba było skakać z tarasu na trawę - jak z I piętra .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykv 09.05.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Jak się dowiadywałem o Ytonga parę dni temu, to ceny od 11,40 w Olsztynie (bez transportu i rozładunku). Solbet taniej wychodzi na 1m2 (w Izobudzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raarr 11.05.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 PS. Raar a skąd wozisz piach na podsypkę i ile płacisz - bo i nas to czeka niestety - tylko chyba ze 300 ton - bo mamy podniesiony poziom zero o 1 m (działka jest nisko) a ja chciałabym, żeby nie trzeba było skakać z tarasu na trawę - jak z I piętra .......... Mam dwa kontakty jeden z Nikielkowa. Pan ma koparko-ładowarkę i samochód ciężarowy, życzy sobie 300 zł za wywrotkę piasku ze żwirowni w Łęgajnach, drugi Pan ma Kamaza i życzy sobie 200 zł za wywrotkę za żwir z jego własnej żwirowni gdzieś pod Różnowem. Ten pierwszy Pan zabiera parę ton więcej,ale sądzę, że jak powiesz, że masz tyle piasku do nawiezienia to zjadą z ceny na 100%. Jak będziesz chciała namiary to pisz wyśle na Priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 12.05.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Oczywiście Raar że namiary chcę - wyślij na Priva Z Łęgajn to bardzo blisko będzie do mnie na działkę więc tym bardziej mi pasuje. Dzięki za odzew ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts