tig1 22.12.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 jak w temaciemam podciągnięte kominy do klinkieru i zaczętą więźbę, po świętach cieśle wracają kończyc dach tylko jeśli kominy nie będą wymurowane o końca to zatrzymają się na szkielecie a chciałbym pociągnąc dalej ale:gotowy klej do murowania klinkieru na kominie wymaga temperatur dodatnich - a tych niema co się spodziewac - czy w związku z tym mogę klinkier murowac na zwykłą zaprawę cementową oczywiście z dodatkiem mrozowym ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.12.2007 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Mogą wystąpić wykwity na klinkierze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tig1 23.12.2007 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 przy tradycyjnej zaprawie cementowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 24.12.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 wiadomo że nie nie wolno dodawać tradycyjnego wapna (ani grama), ale u mnie i u wielu innych (sprawdzone) robili na cementowej z dodatkiem barwnika i dawali chyba ( eee! nie sprawdzałem) plastyfikator (nie uwierzę że te harpagony by go nie dawali) Jak na razie nie słyszałem żeby u kogoś były wykwity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 26.12.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 Mogą wystąpić wykwity na klinkierze. Pozdrawiam. Dokładnie. Trzeba zastosować zaprawę klejącą do klinkieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 26.12.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 potwierdzam,sadzy tez nie dosypywalem pod moja ciemna klinkierke.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrbud20076 26.12.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 Mozwsz murowac na zwykla zaprawe tylko zamiast wszelkiego rodzaju wapna dodaj zwykly plyn ludwik.Zapewniam cie ze to sprawdzona metoda.Pozniej gotowa fuga z dodatkiem na mroz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 26.12.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 mam 20metrow wymurowanego muru z cegly szkliwionej ,klinkierowej na zaprawie 3;1 piach cement portlandzki bez dodatkow.Nie ma wysolen ani grama.Wazne aby wykonawca umial murowac klinkier co jest trudną sztuką.Przy malych ilosciach murowania mozna oczywiscie murowac specjalną,gotową zaprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts