BORF 22.12.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Mam pytanie do właścicieli Vaillantów.Jak macie w ustawioną krzywą grzania HC (fabrycznie 1.2)?Jak macie ustawiony parametr O-RT (dołączanie temperatury pokojowej) (1-dołączanie pomieszczenia,2-funkcja termostatu)? Bawiliście się różną konfiguracją tych parametrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 23.12.2007 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Parametry te są do ustawienia na sterowniku pokojowym. Pomóżcie. Jak macie ustawione je u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.12.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Parametry te są do ustawienia na sterowniku pokojowym. Pomóżcie. Jak macie ustawione je u siebie? Moze byś jakies typy wpisał sterownika kotła...........byłoby łatwiej, chyba nie wszystkie sa identyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 24.12.2007 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 Słusznie mógłbym to napisać. Oto symbol kotła i sterownika: VAILLANT VC246 ecoTECplus + calorMATIC400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgrze 28.12.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Tydzień temu zamieniłem olejowego buderusa 17kW na VAILLANT VC186 ecoTECplus + calorMATIC400. Na razie eksperymentuję z ustawieniami parametrów na programatorze aby jak najlepiej je dobrać do mojego domu. HC zmieniłem już na 0,8 , O-RT na razie nie ruszam, jest ustawione na 1.Charakterystyka domu: dwie kondygnacje (w sumie 150m2), grzejniki płytowe, kominek z rozprowadzeniem ciepłego powietrza. Mieszkam na wybrzeżu gdzie duże mrozy występują rzadko (-20 kilka dni w roku).Moja rada: poeksperumentuj z ustawieniami (oczywiście z głową) tak aby kocioł spalił jak najmniej (zapisuj wskazanie licznika co dzień) a Wam nie było zimno. Podziel się swoimi spostrzeżeniami na forum psczy masz podłączoną pod kocioł pompę cyrkulacyjną od CWU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 06.01.2008 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Tydzień temu zamieniłem olejowego buderusa 17kW na VAILLANT VC186 ecoTECplus + calorMATIC400. Na razie eksperymentuję z ustawieniami parametrów na programatorze aby jak najlepiej je dobrać do mojego domu. HC zmieniłem już na 0,8 , O-RT na razie nie ruszam, jest ustawione na 1. Charakterystyka domu: dwie kondygnacje (w sumie 150m2), grzejniki płytowe, kominek z rozprowadzeniem ciepłego powietrza. Mieszkam na wybrzeżu gdzie duże mrozy występują rzadko (-20 kilka dni w roku). Moja rada: poeksperumentuj z ustawieniami (oczywiście z głową) tak aby kocioł spalił jak najmniej (zapisuj wskazanie licznika co dzień) a Wam nie było zimno. Podziel się swoimi spostrzeżeniami na forum ps czy masz podłączoną pod kocioł pompę cyrkulacyjną od CWU? Eksperymentowałem. Z 1.2 na 1.0, potem 0.6, teraz od dłuższego czasu 0.8. Domek mam podobny. Masz rację. Zrobię głębszą analizę i podzielę się informacjami. Pompę do CWU nie mam podłączoną do kotła. Mam oddzielny sterownik. Ale z racji, że jeszcze nie mieszkamy, to wody nie ogrzewam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts