araiw 22.12.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 czy ktoś posiada i może się podzielić doświadczeniem na temat kotła tej firmy interesuje mnie BIOPLEX (HL)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkan 26.12.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 Też zastanawiałam się nad tym kotłem, ale mój mąż wyczytał, że aby zachować gwarancję muszą być spełnione pewne wymogi, m. in. dotyczące twardości wody i zawartości w niej różnych związków, które niestety podobno wzajemnie się wykluczały. Nic więcej o tym nie wiem i nie znam się na tym. Może ktoś na tym forum zna się na rzeczy i coś doradzi więc podciągam temat. Poniżej link do info o kotlehttp://www.thermostahl.pl/doc/dtr-hl.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kst 05.01.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 czy ktoś posiada i może się podzielić doświadczeniem na temat kotła tej firmy interesuje mnie BIOPLEX (HL)? Ponawiam prośbę: czy jest na tym Forum jakiś , choć jeden szczęśliwy posiadacz kotła prod. Thermostahl Bioplex HL 15 lub wyżej ? Jeśli tak - to bardzo proszę o podzielenie się swoim doświadczeniem w eksploatacji takiego kotła. Z góry dziękuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvii187 11.03.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Witam wszystkich!! Pracuję w Spółdzielni Mieszkaniowej , w której kotłowniach zainstalowaliśmy 4 x BIOPLEX. Kotły pracują już czwarty rok i nie ma z nimi żadnych problemów. Wcześniej opalaliśmy olejem i bardzo drogo nam wychodziło ogrzanie 1m2. Po instalacji BIOPLEXów koszty ogrzewania znacznie się zmniejszyły, początkowo paliliśmy pelletem ale od ponad roku ogrzewamy owsem i jest jeszcze taniej . Zapraszam na stronę http://www.thermosthal.pl /zakładka-referencje/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 03.05.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 A co najlepsze, nie ma tam referencji ode mnie (mam HL 30), i raczej zdziwili by się jakbym takowe chciał im dać. Ale o tym napiszę niedługo w tym wątku bo kolejny sezon już praktycznie zakończony, a że użytkuję to bydlę (mały nie jest) drugi sezon, poznałem jego zalety i wady i miałem już konkretne usterki. Trochę rzeczowych informacji od użytkownika myślącego analitycznie:-)To jak, napiszesz kilka słów od siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirogreg 20.02.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 My dopiero zaliczkowaliśmy kociołek Bioplex HL 30, będzie połączony z solarami HEWALEX-a (budynek ok 180m2 z poddaszem użytkowym), ale popracuje dopiero pod koniec roku. Co do problemów eksploatacyjnych to jest tylko jeden - twartość wody, tu w Lublinie jest duża, a jej wpływ jest największy na instalację (rurki rozprowadzające), podobno w ciągu 3 lat przepływ może się zmniejszyć do zera:-) Ale ustrojstwo do odkamieniania wyjdzie nam ok 1tys. więc zabezpieczymy się przed tym problemem. Witam, jak się sprawuje thermostahl? Czy montował go p.Wiejacha,który jest oszustem ściganym przez wielu wierzycieli? Mnie oszukał na ponad 50.000zł i wyłudził auto. O takich firmach można napisać gruby kryminał.Materiału już jest sporo. Spod Lublina też go ktoś ścigał. Chętnie poznam następnych poszkodowanych z całej Polski Wiejacha miał,ma i będzie miał jeszcze wiele procesów,aż w końcu nawet taki zawodowy oszust pójdzie tam,gdzie jego miejsce. A propos: te kotły to wielka lipa i mogę to udowodnić.Na suchym owsie to pójdzie może trochę dłużej niż rok,ale na groszku ?! Po jednym sezonie trzeba je już czasami spawać bo ciekną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koacct 07.05.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 witamod jakiegoś czasu jestem serwisantem tych kotłów . ( serwisuję nie tylko tą firmę )kotłów tej firmy oglądałem już .......... . generalnie nie miałem problemów z przeglądami ,problem nie jest z jakością kotłów tylko :sposobie zamontowaniajakości używanego paliwaokresowych przeglądachsposobie eksploatacji nie dotyczy to jednak tylko tej firmy ale ogólnie kotłów na paliwa stałe , wiele osób wychodzi z założenia że jak węglowy to może stać w,, komórce''ostatnio byłem na zgłoszeniu gwarancyjnym kotła innej firmy i musiałem zabrać gwarancję tak był podłączony kocioł przez ,, H Y D R A U L I K A''W RAZIE PROBLEMÓW SŁUŻĘ POMOCAPOZDRAWIAM WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koacct 27.11.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 do apieczyk gościu jak kogoś nie znasz to najpierw upewnij sie co piszesz i o kim nie wciągaj mnie w swoje prywatne rozgrywki a co do reklamy to mi nie potrzebna bo jeszcze na chleb mam jak zarabiać i nie będę kogoś dorabiał a reklama morze jest potrzebna taki m jak ty co tylko w necie są mocni a jak masz coś do mnie to napisz konkretnie a jak nie to możemy się spotkąć w cztery oczy zabrałem głos w temacie bo ktoś prosił o nie po to żeby pisać z jakimś pieniaczembo mój czas jest bardzo cenny nie pozdrawiam bo nie ma kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts