HUBERT F. 23.12.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 hej planujemy wspólnie z żona przekształcić strych na poddasze mieszkalne.nasza sytuacja wygląda mniej-wiecej tak: teściowie mieszkają w starym domku z lat 60-tych, zwykły klocek 10 x 12 z dachem do wymiany. My chcielibys do niego dobudować na dole jedno pomiesczenie (taki ganek-wiatrołap ) zeby wstawić schody na góre i mieć pomieszczenie na kotłownie, a na górze adaptować strych na poddasze mieszkalne i zamieszkać tam. Plany ambitne ,ale.... I tu potrzebuje pomocy!!!Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć jakie czekają mnie formalności, pozwolenia i plany do załatwienia.Jak wspomniałem domek jest stary i nie ma rzadnych planów.NIe wiem czy porzebuje jakichś pozwoleń czy planów na wymiane dachu i adaptacje poddasza ale to "pomieszczenie" na dole to chyba napewno??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 23.12.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Najpierw powinieneś uzyskać warunki zabudowy ze swojej gminy. Na podstawie wiadomości z warunków możesz zlecić wykonanie projektu. Nastepnie uzyskanie pozwolenia na budowe. Po uzyskaniu decyzji na budowę szykuj kasę i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HUBERT F. 23.12.2007 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Wygląda prosto.Ciekawy jestem tylko ile to wszystko może kosztować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts