aladin07 23.12.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 witam od jakiegos czasu dreczy mnie temat tarasu bo bede go robil w pierwszej polowie roku naszym marzeniem jest taras drewniany z jakis egzotycznych desek - bangkrai lub cos podobnegoi pomimo ze widac opinie ze mozna taki taras robic jedynie na slupach to jasklaniam sie bardziej w strone tarasu zrobionego tradycyjnie - tj. zbrojone lawy, fundamentyi pozniej na to plyta betonowa i dopiero na to jakies legary i deski na nichraz ze uwazam to rozwiazanie za bardziej uniwersalne nawet jak sie z jakis powodowkiedys deska znudzi a dwa ze do czasu nim bedzie mnie stac na ta deske to bedemial juz na czym siasc i kawe wypic:) chcialbym zrobic oddylatowanie samego tarasu od budynku jak wiekszosc zaznacza za konieczneczyli generalnie roznica ocieplenia fundamentu budynku powina wystarczyc jednak jedna rzecz nie daje mi w chwili obecnej spokojujak w takim wypadku pogodzic to z drenazem ktory bedzie wokol budynku?bo w sumie lawa tarasu bedzie siedziala plycej w ziemii niz lawa budynkui nie wiem czy w zasadzie sam drenaz powinien byc polozony rowniez przy budynkutam gdzie bedzie taras czy niekoniecznie?no i czy miejsce gdzie lawa tarasu bedzie blisko muru budynku i drenazu nie bedzie zbyt narazonymna wypulkiwanie? i tym smamym miejscem niestablinym choc mam swiadomoscze taki taras wielkich obciazen nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/93143-drena%C5%BC-i-taras-jak-to-pogodzi%C4%87/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts