statysta 26.12.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 Już po świętach? Pozmywane? Jakieś szkody? No tak, niestety prawie równo "utrąciła " się podstawka od nóżki kieliszka do wina. Kieliszek (jeden z pamiątkowego kompletu) ładnie ponacinany jest ze szkła albo kryształu (nie wiem jak rozpoznać; wydaje ładny dźwięk, ale nie ma kolorowych refleksów). Proszę o poradę: 1. jak rozpoznać czy to szkło, 2. jaki klej i jak kleić, aby kieliszek był jeszcze do użytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.12.2007 02:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 1. Kryształ to też szkło (nie mylić z kryształem górskim), tyle że "kryształowe" Nie ma kolorowych refleksów, po prostu lepiej odbija światło, niż zwykłe szkło 2. Jeśli wcześniej nikt nie poda odpowiedzi, to po Sylwestrze podam, jaki klej. BTW każdy klej do szkła - dźwięczeć klejony już i tak nie będzie Takie życie kryształu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statysta 27.12.2007 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 dooooooooopiero po Sylwestrze????? DLACZEGO? Zdradźcie tę tajemnicę teraz !! Potrzebuję przecież tylko 1-2 krople. Z niecierpliwością czekam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.12.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Bo ja nie szklarz I tak z pamięci, to się nie znam Ale przypuszczam, że w sklepach z chemią dostaniesz. A po sylwku, to się mogę dopytać, bo właśnie lustra mi będą kleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statysta 27.12.2007 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 pardon; tzn że jeszcze nie balujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.12.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 A kto powiedział, że nie baluję Ja baluję non-stop prawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 28.12.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Najlepszą receptą jest klej silikonowy utwardzany promieniami UV. Oczywiście samemu tego nie wykonasz ale profesjonalny zakład szklarski powinien mieć taką usługę w ofercie. Takie wiązanie jest najtrwalsze i prawie bez śladowe !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts