Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam bardzo proszę o pomoc, chcę kupić separator popiołu do kominka, zastanawiam się czy można nim posprzątać budynek z kurzu i pyłu.

Bardzo proszę o wasze opinie czy warto kupic sam separator popiołu dedykowany do kominka czy do popiołu i gruzu.

Różnica w cenach jest dwa razy droższy do popiołu i gruzu.

https://forum.murator.pl/topic/93231-separator-popio%C5%82u-lub-popio%C5%82u-i-gruzu-czy-kto%C5%9B-ma-i-korzysta/

Kup odkurzacz za 250zł i dużo worków. Najwyżej go wykończysz, ale tym samym zaoszczędzisz ze 2tys.

to już mogę za 150zł kupić separator do tego typu rzeczy i mam 100zł do przodu

a jak taki separator?

"separator popiołu do kominka" => "posprzątać budynek z kurzu i pyłu" => "do popiołu i gruzu"

i w dodatku kosztuje 150 PLN?

a jak taki separator?

"separator popiołu do kominka" => "posprzątać budynek z kurzu i pyłu" => "do popiołu i gruzu"

i w dodatku kosztuje 150 PLN?

Tak to nie widziałes takich na allegro, podłączasz go do odkurzacza i jedziesz.

żeby gruz separował to jeszcze nie widziałem

aż się boję, zapytać co za bestię do odkurzania masz

tak to się nazywa ale bez przesady separować to mi nie bedzie chodzi o to by jak najmniejszym kosztem posprzątać budynek z kurzów i pyłów po tynkach itp, a przy okazji mieć urządzenie do wyciągnia pyłu z kominka, i za pomocą odkurzacza którego już mam (zwykły).

Kruz tylko pyta kto ma.

Ja taki mam i korzystam. Mam separator gruzu i popiołu i bardzo się przydał bo mój odkurzacz szybciej się wykończył niż przypuszczaliśmy :(

Mamy odkurzacz centralny więc nie mogliśmy sobie pozwolić na jego rychłe zepsucie. Jak sprząta się pył po gładzi to zwykłe odkurzacze szybko się psują. Urządzenie bardzo się przydaje bo popiół z kominka się nim fajnie sprząta a filtr wystaczy tylko czasami wytrzepać i gotowe. W zasadzie ten separator różni się od wyłącznie kominkowego dodatkowym filrem.

Pozdrawiam

A ja Auchanie kupiłem jakiegoś elfa w promo za 39,90 i jadę z popiołem aż piszczy. 5 worków kosztuje 4,99 i fruuuu. Na cholerę mi jakieś separatory. 3 lata go katuję i ani mysli wykorkować :)
Gość ZW
...Urządzenie bardzo się przydaje bo popiół z kominka się nim fajnie sprząta a filtr wystaczy tylko czasami wytrzepać i gotowe. W zasadzie ten separator różni się od wyłącznie kominkowego dodatkowym filrem.

Pozdrawiam

Rozumiem że Twój się sprawdził ? Czy możesz podać producenta ?

pozdrawiam

Kruz tylko pyta kto ma.

Ja taki mam i korzystam. Mam separator gruzu i popiołu i bardzo się przydał bo mój odkurzacz szybciej się wykończył niż przypuszczaliśmy :(

Mamy odkurzacz centralny więc nie mogliśmy sobie pozwolić na jego rychłe zepsucie. Jak sprząta się pył po gładzi to zwykłe odkurzacze szybko się psują. Urządzenie bardzo się przydaje bo popiół z kominka się nim fajnie sprząta a filtr wystaczy tylko czasami wytrzepać i gotowe. W zasadzie ten separator różni się od wyłącznie kominkowego dodatkowym filrem.

Pozdrawiam

Dokładnie tak jak napisał zarka chodziło mi o to czy ktoś ma i czy warto, jednak ciesze się że tak liczne grono osób bierze udział w dyskusji.

Każda myśl jest warta rozpatrzenia.

A i jak byś mógł podać producenta twojego urządzenia.

Dzięki bardzo za odpowiedz.

Jak bym mógł prosić kolejne osoby które mają takie urządzenie o opinie.

http://www.comfortsystem.com.pl/?s=5

Powyżej link do separatora, nie pamiętam czy tam był kupowany ale to ten sam model, wraz z opisem działania

Szczerze mówiąc to jak ktoś jest sprytny to sam taki mógłby sobie zrobić :D

W Castoramie są po 89 zł. KOńcówka pasuje do każdego odkurzacza nawet centralnego - próbowałem. Ale używam do niego starego zwykłego odkurzacza i jast ok. WYgodnie wybieras ię nim popiół z kominka, bez kurzu i rozsypywania!