jamaju 11.04.2008 04:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Gratulacje !!! Nasz wykop to dołek w ziemi przy Twoim... Ale za to ekipę mamy bardziej pracowitą, bo robią do 18 -19.00. Pozdrawiam aka Dzięki! Na szczęście ta ekipa jest tylko od wykopu Z teściem pracowaliśmy jeszcze prawie do 20.00... Wykop jest nie mały, no ale jak chce się mieć piwnice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 12.04.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Piwnica dobra sprawa, ale niestety teren mamy nienajlepszy więc zrezygnowaliśmy. Może w następnym domu pomyślimy... Napewno będziecie z niej zadowoleni, niejedno się tam przechowa aka-jonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 17.04.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Dziwny jest ten świat... Wy kopiecie 10 godzin, a my zasypujemy (oczywiście koparką )13 godzin... Niezły ten dołek!Pozdrawiamaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 18.04.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Widzę, że prace nabrały tempa i to jakiego ! No i teraz o naszym piasku, za który wczoraj zapłaciliśmy... 7420zł Pozdrawiam aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 18.04.2008 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Prace idą do przodu... tempo nie jest złe, co prawda nie jest takie jak u was, ale i robotników też mniej Piasek droga rzecz... Lepiej jednak wydać kasę na piwnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 19.04.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Skąd my znamy ten sprzęt ? Lubar... Cóż piwnicy u nas w tym domu nie będzie, ale może w następnym aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 20.04.2008 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Lubar... betoniarnia jest 2km od mojej budowy... ale decydowała oczywiście cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 28.04.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Piękna działka, budowa w toku (SUPER!!!), a INSPEKTOR (INSPEKTORKA ?) .... - marzenie Śliczne dzieciątko Pozdrawiam aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 28.04.2008 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Dzięki aka To śliczne dzieciątko to "inspektorka" Julia Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 04.05.2008 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 jamaju, jak długo czekałeś na zrobienie przyłączy (od uzyskania warunkow technicznych) ? Ja zaczynam wszystko od nowa i tak kombinuje czy uda mi sie jeszcze na jesień zacząć....no i napisz który to był ten lokalny skład który dał najciekawszą ofertę Jeśli chodzi o przyłącza, to można powiedzieć, że nadal czekam... ZE zamontował skrzynkę pomiarową na słupie po niespełna dwóch miesiącach od wydania warunków i podpisania umowy przyłączeniowej. Trochę gorzej wygląda sprawa wody i kanalizacji, bo nadal czekam na projekt przyłączy. Do budowy wodę biorę od sąsiada... Większość materiałów jak dotąd kupowałem w Lubarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 17.06.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Gratulacje !!! Wychodzisz z podziemi ku słońcu Piwniczka (właściwie PIWNICA) niezła, sporo się tam zmieści... Pozdrawiam aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 18.06.2008 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Dzięki aka! Bardzo mnie cieszy, że wychodzimy już z tej ziemi A bez piwnicy to jakoś sobie domu nie wyobrażam Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 08.07.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 witam mamy z zewnątrz prawie identyczny domek - stworzony u nas od podstaw przez architekta jednak nie mamy piwnicy i inaczej mamy wnętrza nie wiem, co mi się porobiło ze zdjęciami ale zapraszam wieczorem do mojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 08.07.2008 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 witam mamy z zewnątrz prawie identyczny domek - stworzony u nas od podstaw przez architekta jednak nie mamy piwnicy i inaczej mamy wnętrza nie wiem, co mi się porobiło ze zdjęciami ale zapraszam wieczorem do mojego dziennika Witam, Nasz projekt również w całości stworzony przez architekta, więc mam nadzieję, że dom będzie spełniał nasze oczekiwania... Oczywiście wpadnę z rewizytą Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 14.07.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Witaj Mimo, że przede mną dopiero początek na wiosnę 2009 to mój szwagier jest obecnie na etapie dachu. Teraz mu zrobili. W związku z tym często rozmawiam z nim o obecnych kosztach. Nasuwają mi się takie wnioski: - wybrana przez Ciebie dachówka to koszt zbliżony do popularnej dachówki Braasa - wiem, że za położenie więźby płacił 3000zł - za metr dachu na gotowo 40zł tu twoje koszty są zbliżone Porównanie kosztów pozostawiam Tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 16.07.2008 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witaj - za metr dachu na gotowo 40zł tu twoje koszty są zbliżone Dzięki Marwal, przydatne porównanie. Ta cena 40zł to rozumiem że z wszystkimi obróbkami, montażem okien i rynien? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 16.07.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witaj - za metr dachu na gotowo 40zł tu twoje koszty są zbliżone Dzięki Marwal, przydatne porównanie. Ta cena 40zł to rozumiem że z wszystkimi obróbkami, montażem okien i rynien? Pozdrawiam na gotowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 28.07.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Gratuluję ! Teraz to już z górki. Zamówiłeś już dach ?aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 28.07.2008 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Gratuluję ! Teraz to już z górki. Zamówiłeś już dach ? aka Dzięki! Obawiam się jednak, że najgorsze jeszcze przed nami Z górki będzie jak zrobimy strop nad częścią mieszkalną Materiały na dach mam już zakupione, ekipę do jego położenia wstępnie zamówioną na początek października, ale będziemy jeszcze szukać kogoś tańszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.08.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Ale super Wam to idzie ...jak patrzyłam na zdjęcia z wykopów to zazdrość we mnie wzbierała....czyściutki, jasny , śliczny piaseczek bez grama wody w wykopach .... dla porównania napisze , że mieliśmy iłowate torfy z wysokim poziomem wody - piwnica odpadła w przedbiegach . Z tego co piszesz wynika , że budujesz dosłownie sam z pomocą rodziny - jeśli tak to tym wiekszy szacunek - a po skończeniu i kasa zostanie w kieszeni i satysfakcja większa . Będę podglądać od czasu do czasu co tam słychać u Ciebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts