jacakam 27.12.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Witam. Czeka mnie kolejny etap walki w domu. Tym razem będę się starał pokonać płyty gipsowe na suficie. Skończyli mi robić tynki i człowiek, który je robił powiedział, że tych płyt gipsowych nie przykręca się do profili UD (tych przy ścianie - tak chyba się one nazywają). Stelaż mam zrobiony co 40 cm a najdalej od ścian profil UD znajduje się 15 cm. Moi znajomi jak robili sufit to przykręcali ale pomyślałem, że zapytam sie Was o zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 27.12.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Przykręcaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 27.12.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Zdania jak zwykle podzielone. W materiałach instuktażowych Knauf widziałem płyty przykręcane do profili UD. U siebie też przykręcałem. Negatywnych skutków nie widać.O ile sufit będzie "trzymał" płaszczyznę (nie będzie się mocno uginał pod wpływem obciążenia stropu) nic złego nie powinno się dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 27.12.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Po to są profile aby do nich przykręcać! Jaki byłby inny cel stosowania profili przyściennych? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts