32zetka 31.07.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Czy ktoś z was ma może namiary na dobrą firmę któa robi kominki. Ja znalazłam tylko jedną w Żninie, ale facet mi wycenił kominek na 10000. Uważam że to lekka przesada więc szukam jeszcze kogoś do porównania. Gotowy z marketu nie wchodzi w rachubę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 31.07.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam wszystkich budujących (zaczynających, w trakcie i kończących). Od miesięcy klikam na tym forum i uczę się jak budować i nie zwariować Sądząc po tym co czytam nie jest to łatwe. Ponieważ mam ochotę wreszcie zacząć proszę wszystkich o namiary na ekipy murarzy. Do końca roku mam nadzieję postawić SSO i właśnie w tym zakresie potrzebuję pomocy. Będę budować z projektu indywidualnego w Dobrczu Ja z własnej strony proponuję pomoc w temacie konstrukcji aluminiowo-szklanych (okna, drzwi, witryny, ogrody zimowe itp.) pozdrawiam My zamierzamy postawić ogród zimowy z elementów aluminiowych. Chętnie wykorzystam rady osób, które się na tym znają. Ogród ma być prosty tak żeby cena była znośna na górze pewnie poliwęglan bo szkło hartowane jest piekielnie drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 01.08.2008 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Witam po przerwie, z nowości u nas to to ,że uciekł nam murarz...myślałam,że to się przytrafia tylko innym inwestorom...,ale się chyba myliłam.Od dziś mamy nowego i zobaczymy co będzie dalej. Ale za to moge polecić na 1000% ekipę od dachu, rewelacja.Expressowo i dokładnie. Darek numer tel.600423321 -możecie powołac się na Agnieszkę z Murowańca, z tego co wiem to ma napięte terminy,ale może akurat się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 01.08.2008 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 - uderz do Inez2007 może jeszcze będzie miała Gorgio stemple już sprzedaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodzio-Bydzia 05.08.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Witam po przerwie, z nowości u nas to to ,że uciekł nam murarz...myślałam,że to się przytrafia tylko innym inwestorom...,ale się chyba myliłam.Od dziś mamy nowego i zobaczymy co będzie dalej. Ale za to moge polecić na 1000% ekipę od dachu, rewelacja.Expressowo i dokładnie. Darek numer tel.600423321 -możecie powołac się na Agnieszkę z Murowańca, z tego co wiem to ma napięte terminy,ale może akurat się uda. Pamiętam moje "przejścia" z kafelkarzami! Dwóch uciekło, kolejnych dwóch musiałem wyrzucić /jeden to nawet nie wiedział jak sznurek na podłodze rozciągnąć/!!! Też wtedy byłem przybity.... ale dzisiaj mieszkam i radzę innym: Nie poddawać się i pamiętać, że to MY dajemy im KASĘ!!! Droga INEZ2007! Jakoś będzie. Zobaczysz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 05.08.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Poszukuje sprawdzonej ekipy od tynków maszynowych cementowo-wapiennych z okolic Bydgoszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutis 05.08.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 http://foto0.m.onet.pl/_m/64619dafd8b3bf2f0b9f62581a2eb03c,3,19,0.jpg dawno tu nie zagladałam.... Inez, gratuluję stanu zamknietego, u mnie troszke nieaktualne zdjecie bo od wczoraj mam cieślę czekam na inspekcje z banku :/ trochę mi to nie daje spać po nocach. ale i tak jest cudnie, przecież buduję dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darwisz 05.08.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 My zamierzamy postawić ogród zimowy z elementów aluminiowych. Chętnie wykorzystam rady osób, które się na tym znają. Ogród ma być prosty tak żeby cena była znośna na górze pewnie poliwęglan bo szkło hartowane jest piekielnie drogie Ogród zimowy musi być zrobiony z profili fasadowych ponieważ one są przeznaczone do wykonywania szklanych elewacji. Wielu dostawców będzie przekonywać do systemów okiennych ale to jest nieporozumienie. Szyby hartowane nie są diabelsko drogie (koszt około 60 zł/m2 dodatku do ceny szyby) Drogie są szyby typu COOLLITE lub SUNCOOL wpuszczające do domu światło słoneczne a zatrzymujące promieniowanie cieplne. Dodatkowo należy pamiętać o grzejniku najlepiej chowanym w podłogę który będzie umieszczony bezpośrednio przy pionowej ścianie ogrodu tak aby na szybach nie osadzała się para. Co do poliwęglanu to odradzam za kilka lat a przy nieumiejętnym montażu kilka miesięcy będzie zielony w kanalikach pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 05.08.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 dzięki za informację my w tej chwili czekamy na wycenę konstrukcji z profili aluminiowych; zależy mi na jak najprostszej konstrukcji ok 15m2 po podłodze dobudowanej do jednej ze ścian budynku co do ogrzewania to w całym domu będzie podłogówka - w ogrodzi również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 05.08.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 a tak przy okazji... orientujecie się jakie są w tej chwili ceny robocizny: 1.ocieplenie podłóg - papa, styro 2.tynki wewnętrzne - ręczne 3.ocieplenie poddasza wełną 4.podwieszane sufity i kartongipsy Muszę się przygotować do negocjacji z ekipą - poprzedni się nie przygotowałem i mam pewnie najdroższe ścianki działowe w Polsce, a i ocieplenie można było zrobić taniej , ale co tam - sam jestem sobie winien pomóżcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutis 06.08.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 zaraz jade kłócic się z cieślą, który miał tez byc naszym dekarzem. nie wiem jak to się skończy więc juz profilaktycznie pytam: macie namiery na dobrego dekarza który wskoczyłby na moja budowe na kilka dni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom2468 17.08.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Sprzedam stemple budowlane:- długość 285-290 cm,- cena 4 zł/szt.- ilość 170 sztOdbiór osobisty w Osielsku, kontakt tel. 698375689 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 20.08.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 a tak przy okazji... [...] 4.podwieszane sufity i kartongipsy [..] Ja jestem umówiony na 35 zł/m2. Ale koleś zaczął ściemniać, że chce coś dodatkowo za "3 wklęsłe kwadraty w salonie i oświetlenie." Raczej mu nie dam więcej niż się umawialiśmy - pewno się rozstaniemy. Nie cierpię gości co się umówią, wejdą i w połowie roboty zaczynają ściemniać. He he - a pierwsze wrażenie wywarł na mnie takie dobre. Obawiam się, że przy końcówce - będzie pierwszą osobą którą pogonię z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 20.08.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Pilne pytanie!! Ile kosztuję osadzenie drzwi wewnętrznych wraz z obróbką. Futryna ta tańsza (czyli nie obejmuje całej grubości ściany - wymaga obróbki tynkarskiej) Musze to wiedzieć jak najszybciej - dziś się umawiam z gościem, który mi robi wykończeniówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 08.09.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Może ktoś jeszcze potrzebuje: stemple: szt. 65 (dł. 2,50-2,70m), cena za wszystkie 150zł odbiór w Niemczu. ogłoszenie już nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 11.09.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witajcie po przerwie Mam już wynegocjowane ceny za wykończeniówkę: 1. ocieplenie poddasza z kartongipsami - 20 PLN/m2 2. podwieszanie sufitów - 20 PLN/m2 3. tynki wewnętrzne, ręczne - 10 PLN/m2 4. posadzki (ocieplenie, izolacja, wylewki) - 10 PLN/m2 Co myślicie o tych cenach? I jeszcze jedno pytanie - jak liczy sie powierzchnię do tynków wewnętrznych? Razem z otworami dzwiowymi, okiennymi czy bez? Dla mnie bez sensu płacić za otynkowanie ściany, w której jest brama garażowa 4500X2500 (to ponad 11 m2, któte napewno nie będą otynkowane). Oczywiście mogę doliczyć ościeżnice, ale cały otwór? Jak było u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 14.09.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 I jeszcze jedno pytanie - jak liczy sie powierzchnię do tynków wewnętrznych? Razem z otworami dzwiowymi, okiennymi czy bez? Dla mnie bez sensu płacić za otynkowanie ściany, w której jest brama garażowa 4500X2500 (to ponad 11 m2, któte napewno nie będą otynkowane). Oczywiście mogę doliczyć ościeżnice, ale cały otwór? Jak było u Was? Ja dopiero się rozglądam za fachowcami od tynków i już wiem, że są dwie szkoły wyciskania jak największych pieniędzy od inwestora: 1. liczą powierzchnię ścian razem z okanami o ile powierzchnia okna nie jest większ niż... tu pada czasami 2 m2, 3 m2 lub inna. 2. liczą powierzchnię ścian bez okien, ale dodatkowo dopłaca się za obróbkę okna, czyli za każdy 1m obwodu otworu okiennego (jedna ekipa chciała 6zł za 1mb obróbki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Piotr 17.09.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Dom 120 m, prosta bryła, kształt - prostokąt. Czy cena za same fundamenty 8 tys lub 24 tys za stan surowy bez dachu i ścian działowych to w naszym rejonie dobra cena?? Liczę na jakieś sugestie Oczywiście mowa o cenie za robociznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 17.09.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 U nas 158 m + garaż 40, dwie proste bryły sklejone razem. Cena za robociznę - fundamenty, ściany nośne, kominy, strop, ściany działowe, tarasy i schody zewnętrzne - 25 tys. netto. Jak na razie wykonawstwo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinn73 19.09.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Witajcie Szczerze mówiąc piszę tutaj z "pewną dozą nieśmiałości" - ponieważ nie za bardzo pasuję do tematu - mianowicie mam zamiar zaczynać na wiosnę, ale 2009. Buduję parterówkę o powierzchni 111 m2 wg projektu Arka Studio Atrium. Miejsce - okolice Złejwsi Wielkiej, a więc między Bydgoszczą, a Toruniem. Aktualnie jestem w trakcie papierologii - czyli adaptacji i przygotowania dokumentów pod pozwolenie na budowę. Powoli szukam ekipy (ekip?), która ten dom wybuduje. I dlatego właśnie zwracam się do Was z prośbą - jeśli byliście zadowoleni ze swojej ekipy, możecie ją polecić - to bardzo proszę o informację z jakimś krótkim uzasadnieniem. Sami wiecie jak trudno znaleźć dobrych wykonawców nie korzystając z polecenia. Po drugie - jeśli zaglądają tutaj osoby planujące instalacją naziemną gazu płynnego lub mają takie instalacje - to napiszcie z jakich firm korzystacie i czy jesteście zadowoleni. Planuję instalację gazową - gdyż za kilka lat ma być ciągnięta sieć gazu ziemnego i będzie możliwość podłączenia. Z góry dziękuję wszystkim za jakieś wskazówki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts