agnieszkakusi 16.01.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 pewnie tak...zresztą najważniejsze, żeby Wam się ten wątek przydał i żebyście wspólnie przez te wszystkie papierkowe i nie papierkowe roboty przeszli. No i może u Was będzie spokojniej niż w wątku bydgoskim - mniej kłótni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 16.01.2008 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Jakie okna planujecie pcv czu drewniane? róznica w cenie jak sie orientowałam jest niewielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domena_7 17.01.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 My zdecydowanie PCV koloru zlowy dab zastanawiamy sie czy juz nie dac okien do wyceny przynajmniej bedzimy wiedziec ile na ten zakup trzeba bedzie wyznaczyc moim zdaniem miec juz wszystko wczesniej wycenion zawsze mozna sprawdzic u kogos jak to wyglada wiadomo duzo osob sie buduje zawsze ktos moze kogos polecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 17.01.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Zestawienie typowo informacyne. Profil mniej więcej:http://www.budvar.pl/pics/elegance_p_strona.jpg od zewnątrz machoń, od środka białe, szyba P4, okucia antywyważeniowe, razem z montażem ok. 17.000 złociszy.Okien 13 i 4xdrzwi balkonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweł2008 17.01.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Hej!Mam bloczki fundamentowe po 3,49 brutto z dostawą. Biorę teraz, bo taniej chyba już nie będzie. Pozdro dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 17.01.2008 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 od zewnątrz machoń, od środka białe, szyba P4, okucia antywyważeniowe, razem z montażem ok. 17.000 złociszy. Okien 13 i 4xdrzwi balkonowe. Myślę,że cena bardzo ładna ale...kto to wie jak będą wyglądały okleinowane okienka za parę lat? ostatnio przejeżdżając oglądałam domki i troszkę się przestarszyłam widząc jak wyglądają białe pcv w starszych domach , okna są zszarzałe albo żółte od słońca więc obawiam się,ze z okleiną może być podobnie.Natomiast wielką wadą drewnainych jest ich konserwacja i malowanie co 6-8 lat.Kolejny dylemat. Zastanawiam się nad oknami Urzędowski, wyglądają super,ceny są raczej porównywalne do okleinowanych.Oczywiście najlepiej wybrałabym opcję energooszczędną o przepuszczalności ciepła u=0,6 (standardowo jest 1,0) ucieka wtedy (podobno ) o 54% mniej ciepełka, ale cena jest o 35% droższa więc to już KOSMOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 17.01.2008 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Hej! Mam bloczki fundamentowe po 3,49 brutto z dostawą. Biorę teraz, bo taniej chyba już nie będzie. Pozdro dla wszystkich W Cegpolu są za 3,56zł więc cenę masz dobrą ja też robię już wywiad środowiskowy co do cen, bo po Budmie napewno wszystko skoczy.W Cegpolu byłam podpytać o dach, nie ma szans na przechowanie, mogę kupić i zabrać .... i chyba 13 palet wstawię sobie do mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 17.01.2008 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Iva2008 mam pytanko o humus, kiedy to się zbiera? muszą być jakieś odpowiednie warunki atmosferyczne? czy to bez znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweł2008 18.01.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 A ja właśnie zamówiłem w Cegpolu, ale cenę negocjowała moja żonka. Zawsze jak trzeba wydać kasę - świetnie sobie radzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iva2008 19.01.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Witajcieco do humusu to ludziska różnie podchodza , my ściągamy cały humus z działki na 15-30 cm , dopiero wyznaczanie budynku i wykopy , a warunki pogodowe myślę że są w tej chwili odpowiednie oby nie za dużo deszczu .Jestem zaskoczony co do Cegpolu , w 11/07 mówili że nie ma sprawy i zostawią na ... jakiś czas , ale po ndz zaraz tam jade . Okna już chyba wybraliśmy z PCV w okleinie złoty dąb i naprawdę nie wierz w odklejanie okleiny i żółknięcie PCV a znamy to z doświadczenia ( nie wypowiadam sie co do okien najtańszych bo na takie i strach co będzie za x lat mnie nie stać )Brama garaz na dwa auta to jest rzeczywiście koszt 7 tys także to sprawdzalismy i potwierdzamy .Jeżeli mogę coś zasugerować to nie zwracajcie uwagi na materiały najtańsze,już sam podstawowy bloczek betonowy dobrze zagęszczony pozwala na dokładniejszą i łatwiejszą izolację ścian fundamentowych i tak jest ze wszystkim na budowie , a najlepszą szkołą jest budowanie kolejnego domu.pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 20.01.2008 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Jeżeli chodzi o dach to nie chcą zostawiać materiału,jeśli chodzi o inne materiały budowlane to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 20.01.2008 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 ...ale pytałam w innych punktach np w Białych Błotach i nie ma problemu żeby dachówkę odłożyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 21.01.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 HejTo i ja coś napiszę. Buduję dom wg projektu południowa w Mogilnie.http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p=detail&id=250&opcja=opisZaczynamy od kwietnia jezeli wszystsko pojdzie zgodnie z planem w zwiazku z otrzymaniem zgody na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 22.01.2008 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Witaj Ewkast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 26.01.2008 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Jakie ogrzewanie planujecie w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 27.01.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 hej my ze względu na brak gazu wybieramy ogrzewanie na eko-groszek, dodatkowo dla uprzyjemnienia bedzie kominek.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 28.01.2008 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 my zdecydowaliśmy się na butlę podziemną propan-butan (bo gaz ziemny do 5 lat ma być) dodatkowo solary i teraz i dylemat czy kominek z DGP czy z płaszczem wodnym??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iva2008 28.01.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witajciefajny wątek bo właśnie dziś rozmawiałem z fachowcem od CO i po przemyśleniach sądzę że tak jak u Inez piec gazowy kondensacyjny plus kominek ale z DGP nie z płaszczem no i zapytasz dla czego , bo nie bedę się stawiał się przed faktem że wydałem na kominek 7-8 tys i muszę wykorzystać czyli palić a wiadomo ze nie zawsze się chce , a w miejsce kominka z płaszczemwentylacja mechaniczna z odzyskiem ciepła czyli zimą podgrzewać przy pomocy nawet DGP , a latem chłodzić czyli taka pseudo klima .A jak to wyjdzie to czas okaże , ważne jest to aby dobrze zaplanować ,posłuchać innych no i wykonać u siebie .Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 28.01.2008 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 O rekuperatorze też myśleliśmy Iva2008 a wiesz może czy rekuperator zużywa dużo prądu ? Pytam,bo znajomy ma pompę ciepła i płaci 1000zł w sezonie grzewczym za prąd...fakt ta pompa ma już swoje lata i podobno teraz są dużo nowocześniejsze,ale nie chciałabym doprowadzić do sytuacji w której oszczędzę na gazie kosztem zużycia prądu Jeśli chodzi o kominki to bardzo podoba mi się ten http://www.tapis.pl/kominkowe/kfd/linea-h-1050.htm a najbardziej te (wielkoformatowe) http://www.brunner.pl/static.php?pierwszy=&dzial=11,19,71...ale kosztują ok 10 000zł i więcej.A jeśli jesteśmy już przy różnych instalacjach to wiecie może ile kosztuje instalacja odkurzacza centralnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 28.01.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 A my będziemy coś takiego kombinować:http://www.kominki.net/img/kominki/projekty/big/301_v2.jpg Co do odkurzacza. Np.: Zestaw montażowy PVC na 3 gniazda biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts