edytan 28.12.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Mam pytanie dotyczące różnicy "efektów cieplnych" jakie dają luksfery a okno. W pokoju syna wg. projektu są luksfery, jako dodatek do dwóch okien w dachu. Zastanawiam się więc nad wymianą luksfer na zwykłe okno. Są jednak "doradcy", którzy straszą zwiększoną utratą ciepła (że niby okno jest bardziej stratne). Czy faktycznie tak może być? Proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 28.12.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Z tego co wiem to jest na odwrót luksfery powodują większe straty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytan 28.12.2007 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 No właśnie też mi się tak wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 28.12.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Przez luksfery wiecej ciepla ucieka. Sa gorsze od okien... stosuj jesli musisz albo dla ozdoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 28.12.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 jeżeli ze wzgl na odległości od granic działki to muszą zostać, jeżeli nie wywalbyło na ten temat, wystarczy poszukać, działanie to bólu nie wyzwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytan 28.12.2007 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Barbossa - dzięki za uwagę odnośnie szukania. Faktycznie rozpędziłam się w tym przypadku i od razu zadałam pytanie. Wcześniej szukałam czegoś o klimatyzacji i dlatego się zapomniałam. Przepraszam, to się więcej nie powtórzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytan 28.12.2007 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 jeżeli ze wzgl na odległości od granic działki to muszą zostać właśnie ze względu na odległość są luksfery. Ale w Urzędzie dzielnicy już się dowiadywałam i podobno mogę wystąpić o zgodę na prace budowlane i wymienić te szklane cuda. Są tylko mieszane zdania odnośnie zgody sąsiada - jest czy nie jest potrzebna. Oto jest pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolf2008 28.12.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 a jak się ma tzw. okno "fix" do luksferów? czy jest ono traktowane tak samo, tzn. można je umiejscowić w ścianie oddalonej o min. 3 metry od sąsiada (tak jak wspomniane luksfery)? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 29.12.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 następny niezorganizowanyBYŁO na forum (i to ciekawie), ja za Ciebie szukać nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolf2008 29.12.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 następny niezorganizowany BYŁO na forum (i to ciekawie), ja za Ciebie szukać nie będę wystarczy napisać, że jest gdzieś na forum a nie uzewnętrzniać swoje kopleksy "wyższości". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 29.12.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 jeżeli ze wzgl na odległości od granic działki to muszą zostać, jeżeli nie wywal było na ten temat, wystarczy poszukać, działanie to bólu nie wyzwala ale jak ktoś leniwy... wystarczy napisać, że jest gdzieś na forum a nie uzewnętrzniać swoje kopleksy "wyższości". tracisz energię, którą mógłbyś spożytkować na szukanie wyższości to mam świadomość, nie kompleks kompleksy mam, ale zupełnie inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 29.12.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Okno fix to też okno i potrzebne 4m od granicy działki.I aby było jasne nie chodzi tu o podglądanie sąsiadów tylko względy bezpieczeństwa ppoż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolf2008 30.12.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Okno fix to też okno i potrzebne 4m od granicy działki. I aby było jasne nie chodzi tu o podglądanie sąsiadów tylko względy bezpieczeństwa ppoż. piękne dzięki za krótką i rzeczową odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts