Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OTRULI MI PSY!!!!!

aha26

Recommended Posts

• Odpowiedzi 331
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To co napiszę przyjemne nie będzie....

aha26

To, że został sporządzony protokół to bardzo dobrze, można byłoby wyeksponować fakt, że się boicie o swoje zdrowie i mienie. Gdyby ( odpukać kolejny pies przegrał walkę o życię ) należy to zgłosić i podnieść na Komisariacie, że takie obawy macie. A do tego w takiej sytuacji, no i to najgorsze, poproś weterynarza o zabezpieczenie próbek krwi, wątroby i innych narządów do badań histopatologicznych. Złóż wniosek o ich zbadanie w laboratorium, winno to dać odpowiedź co było przyczyną zgonu...wiem, że boli..ale być może pomoże to Wam w walce z tą osobą, która najprawdopdobniej dokonała otrucia zwierząt.

Pozdrawiam.

Postarajcie się wczytać w posty retrofoda poczuć ich intencje.

Jemu po prostu chodzi(tak ja to odbieram) o to, że szkoda zwierząt, ale o ludziach też należy wypowiadać się chociaż z minimalnym szacunkiem.

I absolutnie nie zauważyłem w jego wypowiedziach nienawiści do zwierząt.

Wiem że trudno, ale spróbujcie spojrzeć na to odrobinę chłodniej :roll:

No i trafiłaś w samo sedno.

Aha, ale dom, z tego co piszesz, nie jest skończony, urządzony, zamieszkały.

To trują psy, żeby ukraść niby co? Okna powyjmować?

Jakoś mi się nie wydaje, żeby taką "akcję" ktoś przygotowywał już od kilku miesięcy, tzn. od czasu otrucia pierwszego psa.

Może to rzeczywiście firma ochroniarska, albo jakiś znerwicowany sąsiad.

Aha, ale dom, z tego co piszesz, nie jest skończony, urządzony, zamieszkały.

To trują psy, żeby ukraść niby co? Okna powyjmować?

Jakoś mi się nie wydaje, żeby taką "akcję" ktoś przygotowywał już od kilku miesięcy, tzn. od czasu otrucia pierwszego psa.

Może to rzeczywiście forma ochroniarska, albo jakiś znerwicowany sąsiad.

no własnie mnie tez zdziwiło ,ze chcieliby okrasc bo tam choc mieszkamy to nie ma tam ani mebli ani podłog niczego,jest tylko kominek ,piec ,wc no i grzejniki wiec tez nie wiem co niby mieli by tam krasc.

To co napiszę przyjemne nie będzie....

aha26

To, że został sporządzony protokół to bardzo dobrze, można byłoby wyeksponować fakt, że się boicie o swoje zdrowie i mienie. Gdyby ( odpukać kolejny pies przegrał walkę o życię ) należy to zgłosić i podnieść na Komisariacie, że takie obawy macie. A do tego w takiej sytuacji, no i to najgorsze, poproś weterynarza o zabezpieczenie próbek krwi, wątroby i innych narządów do badań histopatologicznych. Złóż wniosek o ich zbadanie w laboratorium, winno to dać odpowiedź co było przyczyną zgonu...wiem, że boli..ale być może pomoże to Wam w walce z tą osobą, która najprawdopdobniej dokonała otrucia zwierząt.

Pozdrawiam.

dziękuję za radę ,też właśnie o tym myslałam ,ze tak trzeba będzie zrobić....powiem wam,ze ten rok naparwde nie był dla mnie dobry a na koniec roku jeszcze psy mi odchodzą :cry:

Z tą kradzieżą w przyszłości to zły trop. Stawiam 1 do 100, że to nie o to chodzi.

Też mam takie odczucie.

obyście mieli rację :roll:

powiem Wam,ze ja tez jakos mam przeczucie,ze to nie o to chodzi....no,ale co ja moge jak nie złapie sie na gorącym uczynku to i tak nigdy się pewnie nie dowiem.

Mamy rację. No ... mam nadzieję, że mamy.

Nie można wykluczyć, że i wśród złodziej są szaleńcy i niedorozwoje, ale z reguły tak nie jest.

Otrucie ( o ile jest to otrucie ) psów to nic innego jak wysłanie domownikom i ich sąsiadom listu zapowiadającego kradzież... To bez sensu. Wszyscy po czymś takim staną się w dwójnasób czujni, plus zawiadomienie Policji. To się kupy nie trzyma.

A o co chodzi ?

Odpowiedź zna tylko aha26 i jej bliscy...

Pozdrawiam.

Nie można wykluczyć, że i wśród złodziej są szaleńcy i niedorozwoje, ale z reguły tak nie jest.

Otrucie ( o ile jest to otrucie ) psów to nic innego jak wysłanie domownikom i ich sąsiadom listu zapowiadającego kradzież... To bez sensu. Wszyscy po czymś takim staną się w dwójnasób czujni, plus zawiadomienie Policji. To się kupy nie trzyma.

quote]

Myślisz dokładnie tak jak ja.

A o co chodzi ?

Odpowiedź zna tylko aha26 i jej bliscy...

Pozdrawiam.

to na bank otrucie,mam przeciez badanie krwi z laboratorium i zaswiadczenie weta