aha26 29.12.2007 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Aha, z przerażeniem czytam o Waszych pieskach . Straszne to . Mam wielką nadzieję, że psinka przeżyje. tez mam nadzieję,ale chyba byłby cud,on leży i wogole się nie rusza,tyllko krwią wymiotuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 29.12.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 To co napiszę przyjemne nie będzie....aha26To, że został sporządzony protokół to bardzo dobrze, można byłoby wyeksponować fakt, że się boicie o swoje zdrowie i mienie. Gdyby ( odpukać kolejny pies przegrał walkę o życię ) należy to zgłosić i podnieść na Komisariacie, że takie obawy macie. A do tego w takiej sytuacji, no i to najgorsze, poproś weterynarza o zabezpieczenie próbek krwi, wątroby i innych narządów do badań histopatologicznych. Złóż wniosek o ich zbadanie w laboratorium, winno to dać odpowiedź co było przyczyną zgonu...wiem, że boli..ale być może pomoże to Wam w walce z tą osobą, która najprawdopdobniej dokonała otrucia zwierząt. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.12.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Postarajcie się wczytać w posty retrofoda poczuć ich intencje. Jemu po prostu chodzi(tak ja to odbieram) o to, że szkoda zwierząt, ale o ludziach też należy wypowiadać się chociaż z minimalnym szacunkiem. I absolutnie nie zauważyłem w jego wypowiedziach nienawiści do zwierząt. Wiem że trudno, ale spróbujcie spojrzeć na to odrobinę chłodniej No i trafiłaś w samo sedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 29.12.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Aha, ale dom, z tego co piszesz, nie jest skończony, urządzony, zamieszkały.To trują psy, żeby ukraść niby co? Okna powyjmować? Jakoś mi się nie wydaje, żeby taką "akcję" ktoś przygotowywał już od kilku miesięcy, tzn. od czasu otrucia pierwszego psa. Może to rzeczywiście firma ochroniarska, albo jakiś znerwicowany sąsiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 29.12.2007 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Aha, ale dom, z tego co piszesz, nie jest skończony, urządzony, zamieszkały. To trują psy, żeby ukraść niby co? Okna powyjmować? Jakoś mi się nie wydaje, żeby taką "akcję" ktoś przygotowywał już od kilku miesięcy, tzn. od czasu otrucia pierwszego psa. Może to rzeczywiście forma ochroniarska, albo jakiś znerwicowany sąsiad. no własnie mnie tez zdziwiło ,ze chcieliby okrasc bo tam choc mieszkamy to nie ma tam ani mebli ani podłog niczego,jest tylko kominek ,piec ,wc no i grzejniki wiec tez nie wiem co niby mieli by tam krasc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 29.12.2007 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 To co napiszę przyjemne nie będzie.... aha26 To, że został sporządzony protokół to bardzo dobrze, można byłoby wyeksponować fakt, że się boicie o swoje zdrowie i mienie. Gdyby ( odpukać kolejny pies przegrał walkę o życię ) należy to zgłosić i podnieść na Komisariacie, że takie obawy macie. A do tego w takiej sytuacji, no i to najgorsze, poproś weterynarza o zabezpieczenie próbek krwi, wątroby i innych narządów do badań histopatologicznych. Złóż wniosek o ich zbadanie w laboratorium, winno to dać odpowiedź co było przyczyną zgonu...wiem, że boli..ale być może pomoże to Wam w walce z tą osobą, która najprawdopdobniej dokonała otrucia zwierząt. Pozdrawiam. dziękuję za radę ,też właśnie o tym myslałam ,ze tak trzeba będzie zrobić....powiem wam,ze ten rok naparwde nie był dla mnie dobry a na koniec roku jeszcze psy mi odchodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.12.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 jest tylko kominek ,piec ,wc no i grzejniki chociażby to takie kradzieże nie są niczym nowym nawet okna potrafią wyciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.12.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Piec, okna i grzejniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 29.12.2007 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Piec, okna i grzejniki no niby racja, jestem juz taka skołowana,ze juz teraz sama nie wiem kto to zrobił czy złodzieje,czy ochrona czy tez jakis sąsiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 29.12.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Z tą kradzieżą w przyszłości to zły trop. Stawiam 1 do 100, że to nie o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 29.12.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 jest tylko kominek ,piec ,wc no i grzejniki chociażby to takie kradzieże nie są niczym nowym nawet okna potrafią wyciąć Niby tak, ale jakoś wydaje mi się to dziwne. Może nie mam racji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 29.12.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Z tą kradzieżą w przyszłości to zły trop. Stawiam 1 do 100, że to nie o to chodzi. Też mam takie odczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.12.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Z tą kradzieżą w przyszłości to zły trop. Stawiam 1 do 100, że to nie o to chodzi. Też mam takie odczucie. obyście mieli rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 29.12.2007 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Z tą kradzieżą w przyszłości to zły trop. Stawiam 1 do 100, że to nie o to chodzi. Też mam takie odczucie. obyście mieli rację powiem Wam,ze ja tez jakos mam przeczucie,ze to nie o to chodzi....no,ale co ja moge jak nie złapie sie na gorącym uczynku to i tak nigdy się pewnie nie dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 29.12.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Mamy rację. No ... mam nadzieję, że mamy.Nie można wykluczyć, że i wśród złodziej są szaleńcy i niedorozwoje, ale z reguły tak nie jest. Otrucie ( o ile jest to otrucie ) psów to nic innego jak wysłanie domownikom i ich sąsiadom listu zapowiadającego kradzież... To bez sensu. Wszyscy po czymś takim staną się w dwójnasób czujni, plus zawiadomienie Policji. To się kupy nie trzyma.A o co chodzi ? Odpowiedź zna tylko aha26 i jej bliscy... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 29.12.2007 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 no własnie nie znam odpowiedzi,na naszej ulicy są zamieszkałe tylko 4 domy ,z nikim nie mielismy zatargów,nie jestesmy ludzmi uciązliwymi więc naprawdę nie mam pojęcia o co może chodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 29.12.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Mamy rację. No ... mam nadzieję, że mamy. Nie można wykluczyć, że i wśród złodziej są szaleńcy i niedorozwoje, ale z reguły tak nie jest. Otrucie ( o ile jest to otrucie ) psów to nic innego jak wysłanie domownikom i ich sąsiadom listu zapowiadającego kradzież... To bez sensu. Wszyscy po czymś takim staną się w dwójnasób czujni, plus zawiadomienie Policji. To się kupy nie trzyma. quote] Myślisz dokładnie tak jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 29.12.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Aha, a rozmawiałaś z sąsiadami? Oni wiedzą co się u Was dzieje?Pytałaś czy czegos nie zauważyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 29.12.2007 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Mamy rację. No ... mam nadzieję, że mamy. Nie można wykluczyć, że i wśród złodziej są szaleńcy i niedorozwoje, ale z reguły tak nie jest. Otrucie ( o ile jest to otrucie ) psów to nic innego jak wysłanie domownikom i ich sąsiadom listu zapowiadającego kradzież... To bez sensu. Wszyscy po czymś takim staną się w dwójnasób czujni, plus zawiadomienie Policji. To się kupy nie trzyma. A o co chodzi ? Odpowiedź zna tylko aha26 i jej bliscy... Pozdrawiam. to na bank otrucie,mam przeciez badanie krwi z laboratorium i zaswiadczenie weta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 29.12.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Jeżeli jest to, w jakikolwiek sposób ukierunkowane działanie na Twoją rodzinę, ( a nie np. wybryk jakiś nastoletnich ch...) to tylko Ty i Twoja rodzina zna odpowiedź. Nie ograniczaj się tylko do sąsiadów...Myśl.Pamiętaj, że zdiagnozowanie toksyny może ograniczyć krąg... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts