Adalo 10.01.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Jestem na początku szukania projektu domu. Ogranicza mnie wąska działka (18,7 m). Szukam projektu nowoczesnego, ale bez prZesady bo zabuowa wokół raczej tradycyjna i żona dość konserwatywna Podoba mi się ten, jednak z zastrzeżeniami: http://www.dominanta.pl/projektowanie_domow_projekt_domu_elf2g.html Chciałem zapytać bardziej doświadczonych inwestorów, czy dostrzegają jakieś jego wady (zalety?) Zależy mi koniecznie na dwóch garażach. Chciałbym mieć też w domu pomiesczenie na małą siłownię (ELF tego nie ma). Salon większy, ale to wydaje mi się można osiągnąć poszerzając dom (mogę o 1 metr) i trochę wydłużając. Będę wdzięczny za wszelkie Wasze uwagi, czy sugestie. Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adalo 13.01.2007 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 podciągnę. może ktoś jednak będzie miał jakieś refleksje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adalo 15.01.2007 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 nadal brak komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adalo 27.01.2007 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 może teraz się uda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 27.01.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Żaden tam ze mnie znawca, ale też sie projekt wybierało i teraz mając stan surowy widzę pewne niedociagnięcia. Także moje słowa z lekkim przymrużeniem oka Ogólnie domek zgrabny, ale od razu zwróciłam uwagę na brak przejscia z pomieszczenia gosp. do domu, przypuszczając, że powiedzmy bedzie tam pralnia nie widze jakos zima przechodzenia przez zimny garaż; drzwi zrobic to nie problem. Schody oczywiście jak kto lubi jesli małe dzieci wolałabym takie dwubiegowe z podestem, bezpieczniejsze i latwiejsze w wykończeniu. Za duzo też tych malutkich okienek, może na elewacji ciekawie to wyglada, ale czy bedzie praktyczne. No i na koniec duze przeszklenie w jadalni, zmarzluch jestem i juz widze jak mi zimno tamtedy ucieka.....no chyba, że masz bajeczny widok za oknem To tyle minusów, reszta na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmmma 27.01.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Witaj, popytaj tych co temat znają bliżej http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1556918&highlight=dominanta+elf#1556918 Pzdr, E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adalo 27.01.2007 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Żaden tam ze mnie znawca, ale też sie projekt wybierało i teraz mając stan surowy widzę pewne niedociagnięcia. Także moje słowa z lekkim przymrużeniem oka Ogólnie domek zgrabny, ale od razu zwróciłam uwagę na brak przejscia z pomieszczenia gosp. do domu, przypuszczając, że powiedzmy bedzie tam pralnia nie widze jakos zima przechodzenia przez zimny garaż; drzwi zrobic to nie problem. Schody oczywiście jak kto lubi jesli małe dzieci wolałabym takie dwubiegowe z podestem, bezpieczniejsze i latwiejsze w wykończeniu. Za duzo też tych malutkich okienek, może na elewacji ciekawie to wyglada, ale czy bedzie praktyczne. No i na koniec duze przeszklenie w jadalni, zmarzluch jestem i juz widze jak mi zimno tamtedy ucieka.....no chyba, że masz bajeczny widok za oknem To tyle minusów, reszta na plus Dzięki, że wreszcie ktoś ocenił Rzeczywiście z pom. gospodarczym to prawda. Nie zwróciłem uwagi. Może dlatego, że nie piorę... Zastanowię się nad tym. Ja pralnię chciałem zrobić raczej na górze w jednej z łazienek, bo tam będzie garderoba i bardziej logicznie chyba prać na górze. Najwyżej kupię pralko-suszarkę. Schody chcemy zrobić takie, jak ma kuleczka z tego forum: drewniane, gięte. Dziecię jest jedno, w momencie wybudowania domu pójdzie do 1 klasy, także nie widzę problemu. Okna w jadalni będą drogie, ale żona się upiera na nie i nie ma rady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adalo 27.01.2007 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Witaj, popytaj tych co temat znają bliżej http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1556918&highlight=dominanta+elf#1556918 Pzdr, E. Dzięki, już tam byłem wcześniej . Dlatego zależy mi na opiniach osób nie zaangażowanych w budowę tego konkretnego projektu, bo to pozwala spojrzeć bardziej obiektywnie. Z reguły, jak ktoś się zdecyduje to "plusy dodatnie" zaczynają przesłaniać "plusy ujemne" Oglądałem już budowaną w Warszawie Driadę w realu. Po wizycie wiem, że wybuduję ELFa, jednak dosyć poważnie go modyfikując. Chcę powiększyć dom przede wszystkim salon i zlikwidować podcień od strony ogrodu, zmienić też układ pomieszceń. chyba skończy się na indywiualnym projekcie opartym na ELFie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAURA1978 07.11.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Kto wybudował ELFa lub ELFA2? Proszę o kontakt. Chciałabym porozmawiać o zaletach i ewentualnych wadach tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus26 29.12.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus26 29.12.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=279&opcja=opis Moim zdaniem ten projekt jest idealny na wąską działke dlatego mysle o kupnie tego projektu jeśli ktoś go już buduje zapraszam do rozmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts