Gość elutek 02.01.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 a mnie najbardziej zaintrygowało to: -kuchnia wydaje mi się za mała zmieścisz się??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 02.01.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 to prawda... niezłe to z kuchnią jak mała musi być kuchnia, żeby się w niej nie zmieścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 02.01.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 tak to własnie jest, że nie rozumieją niektórzy że budujemy dla siebie a nie dla innych ja wczoraj ścięłam się z moim tatem po jego stwierdzeniach , że "wszyscy mają kominki a my nie -bedziemy żałować" , oraz " bo wszyscy mają schody samonośne drewniane a my betonowe-do obożenia"...i oczywiście, że też bedziemy żałować i jeszcze wiele przykładów jacy to my jesteśmy dziwni bo mamy inaczej niż jego nowowybudowany najwspanialszy pod słońcem sąsiad nadmienię, że nasze decyzje to są "NASZE DECYZJE", czyli podjęte świadomie przez nas, a nie dlatego że tak mieli inni czy że tak wynikało z projektu zawsze ignorowałam takie stwierdzenia, ale wczoraj coś pękło we mnie i cholera nie wytrzymałam ... co to kogo obchodzi...niech se sam wybuduje to se zrobi jak bedzie chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 02.01.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 to prawda... niezłe to z kuchnią jak mała musi być kuchnia, żeby się w niej nie zmieścić? albo - jak duża musi być gospodyni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 02.01.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 fakt każdy robi jak mu się podoba ... my akurat remontujemy stary dom z bala i ciągle słyszę: no tak, teraz to będziecie mieć problemy, taka skarbonka, skąd pieniądze ... już na wczasy nie pojedziecie ... he. pomału przestaję słyszeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 02.01.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 cóż, wszystkim życzę szybkiej wiosny i obysmy te okna mogli umyć i firanki zawiesić Po co myć? Jak już nie będzie przez nie widać to się otworzy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 02.01.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Witajcie, Też nie mogę doczekać się wiosny , a przed nami dopiero początek.Czekamy jeszcze na zgodę na budowę z powiatu . Ale siedzę już jak na szpilkach , nie mogę się doczekać momentu kiedy pójdziemy kupić projekt. Więc codziennie wchodzę na stronkę internetową i patrze na mój wybrany domek, patrze na projekt , i obmyślam jakie zmiany wprowadzić. Jako że zmieniłam projekt i teraz jest nowy , wcześniej byłam za Pistacją z Archonu trzymałam się tego projektu ponad rok http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m445af0e8bafcd ale ostatecznie zostajemy przy moim Feniksie ze Studia Atrium http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-430,461,61,opis.html Nie zdradzam rodzinie jeszcze jaki będzie dom , żeby właśnie uniknąć owych cennych rad . -- a dlaczego ten a nie inny , - a po co wam zimowy ogród itd - na co tyle pokoi, kto w nich będzie mieszkał , i cała masa zniechęcających cennych rad rodziny. Czego i tak nie unikniemy kiedy już będziemy budować nasz dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzycielka74 02.01.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 tak to własnie jest, że nie rozumieją niektórzy że budujemy dla siebie a nie dla innych ja wczoraj ścięłam się z moim tatem po jego stwierdzeniach , że "wszyscy mają kominki a my nie -bedziemy żałować" , oraz " bo wszyscy mają schody samonośne drewniane a my betonowe-do obożenia"...i oczywiście, że też bedziemy żałować i jeszcze wiele przykładów jacy to my jesteśmy dziwni bo mamy inaczej niż jego nowowybudowany najwspanialszy pod słońcem sąsiad nadmienię, że nasze decyzje to są "NASZE DECYZJE", czyli podjęte świadomie przez nas, a nie dlatego że tak mieli inni czy że tak wynikało z projektu zawsze ignorowałam takie stwierdzenia, ale wczoraj coś pękło we mnie i cholera nie wytrzymałam ... co to kogo obchodzi...niech se sam wybuduje to se zrobi jak bedzie chciał daggulka POPIERAM w 100%...mnie sie musi podobać ja w tym domu bedę mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 02.01.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Witajcie, Też nie mogę doczekać się wiosny , a przed nami dopiero początek.Czekamy jeszcze na zgodę na budowę z powiatu . Nie rozumiem, to pozwolenie wydają bez przedłożenia projektu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 02.01.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Witajcie, Też nie mogę doczekać się wiosny , a przed nami dopiero początek.Czekamy jeszcze na zgodę na budowę z powiatu . Nie rozumiem, to pozwolenie wydają bez przedłożenia projektu?? Gmina już wydała pozwolenie na budowę , teraz z papierami trzeba iść do powiatu myślę ze w powiecie będą chcieli wstępny projekt domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 02.01.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Zobaczymy co powiedzą w piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 04.01.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Zima za oknem sie zrobiła, póki co tylko w mrozie a bez śniegu, ale to powód, żeby u nas się nic nie działo. Nawet elektryk dał sobie spokój, bo mroźno. Ja to w ogóle już bym chciała tam mieszkać Teksty okienne też przerabiałam. Nawet czasami się zastanawialam nad ich myciem, ale tylko przez krótką chwilę Jak będzie mi sie chciało to umyje a jak nie to będzie ciemno " bo wszyscy mają schody samonośne drewniane a my betonowe-do obożenia"...i oczywiście, że też bedziemy żałować jeszcze po nich nie stąpamy w papciach, ale szczerze powiem, ze nawet przez chwilę nie żałowałam, że mam betonówki. Fakt niektóre drewniane są piękne, ale za to piękno trzeba wyłożyć niezłe pieniądze i to mnie przekonuje do betonowych. Na szczęście tych wszystkich tekstów nie słyszę często więc mnie nie nosi zbytnio, ale jak już coś usłyszę to mnie strzela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 04.01.2008 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Przed zimą zakończyliśmy stan "0". Mamy koniec roku, do wiosny jeszcze daleko, a ja już nie mogę doczekać się rozpoczęcia prac budowlanych i pierwszych murów. Jak Wy radziliście sobie z brakiem cierpliwości?? Pozdrawiam Dorota Pozwoliłem dopuscic do siebie mysli, ze ja tylko ....... buduje dom. Urosło to do rangi symbolu, ale jeszcze 50 lat temu kazdy budowal swoj dom. Nie bylo to niczym niezwyklym. Zdałem sobie sprawe ze budowa domu to .... bzdura w porowaniu z posiadaniem rodziny. Dom mozna wybudowac w 6 tygodni. Kredyt w obecnych czasach dostanie kazdy. Rodziny w 6 tygodni stworzyc nie mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 05.01.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 ale jeszcze 50 lat temu kazdy budowal swoj dom. Kredyt w obecnych czasach dostanie kazdy. z tym to się nie zgodzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 05.01.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 no dobra, nie 50 tylko 75 - mialem na mysli czasy przed2 wojnano i dotyczylo to wsi a nie miast - tylko ze we wsiach mieszkalo wtedy 80% ludnosci reasumujac: najlepiej odpuscic - bo jak ktos sie za duzo przejmuje to mu jeszcze pikawka wysiadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 05.01.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 ja też sądzę z perspektywy ubiegłego roku, że trzeba sobie w wielu sytuacjach dać na luz.... nie ma sensu trząść się nad wszystkim, przejmować, martwić....trza se wziąć na light pomyślmy po prostu, że to czy się wkurzamy jak cholera czy jesteśmy stoicko spokojni nie zmieni sytauacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzycielka74 05.01.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Pozwoliłem dopuscic do siebie mysli, ze ja tylko ....... buduje dom. Urosło to do rangi symbolu, ale jeszcze 50 lat temu kazdy budowal swoj dom. Nie bylo to niczym niezwyklym. Zdałem sobie sprawe ze budowa domu to .... bzdura w porowaniu z posiadaniem rodziny. Dom mozna wybudowac w 6 tygodni. Kredyt w obecnych czasach dostanie kazdy. Rodziny w 6 tygodni stworzyc nie mozna. ....niestety nie każdy moze dostać kredyt ....nie kazdy morze mieć wymarzony domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 07.01.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 wizualizuję cały czas robię obiad w nowej kuchni, biorę kąpiel w nowej łazience, zamęczam męża opowiadaniami jak tam będzie Oj tak...oj tak..."tam" będziesz go dopiero zamęczać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.01.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 O, a ja muszę odpowiadać na pytania "dlaczego taki mały" . Bo "kto buduje dom 120m?" Przecież to szkoda, jak już, to 160. Tylko ci marudzący nie będą potem płacić za ogrzewanie.. No i sfrustrowałam się wczoraj. Ja wybudowałam dom przez pół roku, wprowadziłam się na beton, bez drzwi i kafelek, bo musiałam. Wczoraj niestety spotkałam kuzyna, który kupił 1,5 roku temu dom do remontu i sobie go remontuje. I zastanawia się nad detalami typu marmurowe gzymsiki w łazience czy kształt schodów na zewnątrz. Dodam, ze mieszka u niego non stop 3 budowlańców, co mu dłubią te gzymsiki. Poza tym nie ma rodziny i ma kasę. A u mnie - ściany nadal niepomalowane, parkiet leży pod schodami zamiast na podłodze a kolor ścian jest mi obojętny, byleby były wreszcie pomalowane. Ja rozumiem jego, ale on nigdy nie zrozumie mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 07.01.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Ja wybudowałam dom przez pół roku, wprowadziłam się na beton, bez drzwi i kafelek, bo musiałam. to możemy sobie ręce podać mieszkam już 5 lat a i tak jeszcze nie wszystko zrobione, pytania typu: "Ela, czy wiesz, że wam ściana w łazience pękła?" lub "To wy nie chcecie mieć płytek?" puszczam już mimo uszu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts