aspidisca 30.12.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 ... czyli opwiesć o złożoności biologii Pewnego dnia pochyliłam się i nie mogłam sie wyprostować. Bolało mnie jak diabli w okolicy krzyżowej. POnieważ wróciłam z długiej podróży pociągiem, obwiniłam za to przeciągi i długie siedzenie w jednej pozycji.Poszłam więc po kilku dniach do centrum rehabilitacji, i tłumaczę: "bolą mnie krzyże i ból promieniuje na podbrzusze. Boli mnie tak bardzo że aż mi sie okres zatrzymał" pani magister zrobiła ze mną kilka statycznych ćwiczeń, pokazała jak ćwiczyć w domu, jak wstawać i siadać. Poza tym zastosowała mi krioterapię i przepuściła mi prąd przez plecy.Ból wcale nie słabł, więc pojechałam na pogotowie przy szpitalu, bo był to dzień świąteczny. Tam też mówię: "bolą mnie krzyże i ból promieniuje na podbrzusze. Boli mnie tak bardzo że aż mi sie okres zatrzymał" Urocza pani doktor powiedziała że to możlwe i walnęła mi ketonal w zastrzyku, przepisała Nimesil, Ketonal, Polprazol, cos tam jeszcze. Zażyłam w domu te wszystkie leki i poczułam się jak na haju. Ale nareszcie mi ulżyło. Jak już sie odpręzyłam, zadzwoniłam do mojej znajomej ginekolog, chcąc sie dowiedzieć czy to normalne z tym okresem. A ona na to: "na pewno jesteś w ciąży, przyjdź do mnie na USG. I broń Boże nie zażywaj tych leków przciw zapalnych. Wczesna ciąża też powoduje bóle kręgosłupa i rwę kulszową"Zrobiłam więc test i wszystko stało się jasne. Ale dlaczego na pogotowiu nikt nawet nie zapytał czy robiłam test ciążowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 30.12.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 rutyna rutyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.12.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Mam nadzieję, że maleństwo jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 30.12.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 no własnie ,ja tez mam nadzieję,ze z fasolką ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 30.12.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 ketonal - po tym świństwie we łbie mi się kołowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 30.12.2007 23:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Z maleństwem wszystko ok. właściwie z dwoma maleństwami bo to była ciąża bliźniacza. Dwie zdrowe urocze córeczki urodziły się miesiąc temu, co prawda o miesiąc za wcześnie, ale nie z powodu bólu pleców. po prostu z blixniakami tak jest że pchają się się szybko na świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 31.12.2007 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Serdecznie Gratuluję a to doświadczenie to może się przydać, na przyszłość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 31.12.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Z maleństwem wszystko ok. właściwie z dwoma maleństwami bo to była ciąża bliźniacza. Dwie zdrowe urocze córeczki urodziły się miesiąc temu, co prawda o miesiąc za wcześnie, ale nie z powodu bólu pleców. po prostu z blixniakami tak jest że pchają się się szybko na świat. Wow....super...bliżniaki,gratuluję....też bym chciała miec bliżniaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 31.12.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Ale że sama nie skojarzyłaś że jak zatrzymanie okresu to pierwsza rzecz jaką się robi to test ciążowy............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 02.01.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 o rany, a u mnie ból pleców skończyl się operacją .... nikt ciąży nie zdiagnozował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.01.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 To ja też jestem w ciąży? Aspidisca gratuluję córek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.01.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Aspidica - gratulacje Oczywiście dla Tomka też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 06.01.2008 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 To nieTomek, tylko Michał. Chyba mnie z kimś pomyliłaś A na tym pogotowiu, to faktycznie ta lekarka coś bąknęła, że muszę się zastanowić nad operacją kręgosłupa, jeżeli taki ból się powtórzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 08.01.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 To nieTomek, tylko Michał. Chyba mnie z kimś pomyliłaś A na tym pogotowiu, to faktycznie ta lekarka coś bąknęła, że muszę się zastanowić nad operacją kręgosłupa, jeżeli taki ból się powtórzy. Cześć Agnieszka Jak dalej będziesz mieć problemy z kręgosłupem to zadzwoń do mnie Mam znajomą która wyprowadziła Teścia, a lekarze już chcieli go ciąć A w ogóle to Najlepszego w Nowym Roku!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 08.01.2008 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 cześć Hermesowi! Ale mnie znalazłeś Jak zaszczepimy bliźniaczki to damy znać żebyście do nas wpadli. Co ty na to? Chyba nie macie teraz wielkiego ruchu na budowie? A u nas już nadchodzi koniec kwarantanny i mam wielką ochotę spotkać kogoś znajomego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts