Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

o tym jak lekarz leczył ból pleców... ;-)

aspidisca

Recommended Posts

... czyli opwiesć o złożoności biologii

Pewnego dnia pochyliłam się i nie mogłam sie wyprostować. Bolało mnie jak diabli w okolicy krzyżowej. POnieważ wróciłam z długiej podróży pociągiem, obwiniłam za to przeciągi i długie siedzenie w jednej pozycji.

Poszłam więc po kilku dniach do centrum rehabilitacji, i tłumaczę:

"bolą mnie krzyże i ból promieniuje na podbrzusze. Boli mnie tak bardzo że aż mi sie okres zatrzymał"

pani magister zrobiła ze mną kilka statycznych ćwiczeń, pokazała jak ćwiczyć w domu, jak wstawać i siadać. Poza tym zastosowała mi krioterapię i przepuściła mi prąd przez plecy.

Ból wcale nie słabł, więc pojechałam na pogotowie przy szpitalu, bo był to dzień świąteczny. Tam też mówię:

"bolą mnie krzyże i ból promieniuje na podbrzusze. Boli mnie tak bardzo że aż mi sie okres zatrzymał"

Urocza pani doktor powiedziała że to możlwe i walnęła mi ketonal w zastrzyku, przepisała Nimesil, Ketonal, Polprazol, cos tam jeszcze. Zażyłam w domu te wszystkie leki i poczułam się jak na haju. Ale nareszcie mi ulżyło.

Jak już sie odpręzyłam, zadzwoniłam do mojej znajomej ginekolog, chcąc sie dowiedzieć czy to normalne z tym okresem. A ona na to: "na pewno jesteś w ciąży, przyjdź do mnie na USG. I broń Boże nie zażywaj tych leków przciw zapalnych. Wczesna ciąża też powoduje bóle kręgosłupa i rwę kulszową"

Zrobiłam więc test i wszystko stało się jasne.

Ale dlaczego na pogotowiu nikt nawet nie zapytał czy robiłam test ciążowy?

Z maleństwem wszystko ok.

właściwie z dwoma maleństwami bo to była ciąża bliźniacza.

Dwie zdrowe urocze córeczki urodziły się miesiąc temu, co prawda o miesiąc za wcześnie, ale nie z powodu bólu pleców. po prostu z blixniakami tak jest że pchają się się szybko na świat. :D

Wow....super...bliżniaki,gratuluję....też bym chciała miec bliżniaki :wink:

:o To ja też jestem w ciąży? :o :wink: :D

Aspidisca gratuluję córek. :D

To nieTomek, tylko Michał.

Chyba mnie z kimś pomyliłaś :wink:

A na tym pogotowiu, to faktycznie ta lekarka coś bąknęła, że muszę się zastanowić nad operacją kręgosłupa, jeżeli taki ból się powtórzy.

Cześć Agnieszka :lol:

Jak dalej będziesz mieć problemy z kręgosłupem to zadzwoń do mnie ;) Mam znajomą która wyprowadziła Teścia, a lekarze już chcieli go ciąć ;)

A w ogóle to Najlepszego w Nowym Roku!!