NOTO 31.12.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 .... Zapalam samochód przy otwartej bramie. No jeśli ktoś robi inaczej ... to rzyczywiście musi instalować lepsze drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 31.12.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 nie zrozumielismy sie,ja pisalem o wywaleniu-zamurowaniu drzwi a nie pozostawieniu otworu u mnie lepiej wyszlo po zamurowaniu i tle...powiekszylem lazienke i olalem drzwi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashen 31.12.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 VIP Jacek - cena bez montazu i transportu. montowalem sam, a wlasciwie w 2 osoby - latwo nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 01.01.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 tak też przypuszczałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 01.01.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 żona mi podpowiadać żeby tak nie przesadzać z ocieplanymi drzwiami bo i tak sa częśto otwierane, czesto wnosimy zakupy , dzieci co powoduje że powietrze się wymienia. Dodatkowo różnica temperatury któa jest pomiędzy garażem a domem nie jest przecież aż tak duża (kilkanaście stopni) to i ewentualne straty mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 01.01.2008 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Roznica temperatur na zewnatrz i wewnatrz budynku tez wynosi "zaledwie" kilkanascie stopni, ale jakos kazdy chce miec docieplone i szczelne drzwi wejsciowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 01.01.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Roznica temperatur na zewnatrz i wewnatrz budynku tez wynosi "zaledwie" kilkanascie stopni, ale jakos kazdy chce miec docieplone i szczelne drzwi wejsciowe. Czy w garażu masz kiedyś ujemne temperatury ? Oprócz momentu kiedy brama wjazdowa jest otwarta ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śpioch 30.06.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Roznica temperatur na zewnatrz i wewnatrz budynku tez wynosi "zaledwie" kilkanascie stopni, ale jakos kazdy chce miec docieplone i szczelne drzwi wejsciowe. Czy w garażu masz kiedyś ujemne temperatury ? Oprócz momentu kiedy brama wjazdowa jest otwarta ... Nie jest istotny znak (plus czy minus) tylko różnica temperatur. Im większa tym większa szansa na straty energii. Na przykład działająca w temperaturach dodatnich (latem) klimatyzacja w niezaizolowanym pomieszczeniu będzie zuzywała więzej energii niz w zaizolowanym. Te kilkanascie stopni to np. różnica pomiedzy +20 w domu a np. +5 w garażu. Nie jest to 45st. jak w przypadku różnicy między pokojem a -25 na zewnątrz, ale jak ma sie U drzwi, mozna je podstawić do wzorów i policzyć ile kWh ciepła ucieknie w ciągu sezonu przez drzwi do chłodniejszego garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 01.07.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Uwzględnij jeszcze 3-4 razy w ciągu dnia otwieranie tych drzwi i zobaczysz że ocieplenie drzwi nie zmienia istotnie bilansu przepływu ciepła. To nie jest przegroda stała ... i w dodatku bez "wiatrołapu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 02.07.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 U mnie robione na zamowienie przez stolarza. Drewniane z uszczelkami. Nie ma co popadac w paranoje, jak niektorzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 02.07.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Ja stawiam takie warunki:1. Muszą pasować do innych drzwi zamontowanych w domu.2. Muszą mieć świetlik (szybę - bo mam ładne okna w garażu na przeciwko, a wiatrołap nie ma okien).3. Miło będzie jeśli będą miały dodatkowe wzmocnienia. Podobają mi się te drzwi z linku z początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 02.07.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Sory linku nie ma , ale te są fajne (oczywiście inny kolor bym wzięła) http://www.hormann.krakow.pl/przeciwpozarowe3.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashca 15.10.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Czy macie jakieś doświadczenie z drzwiami drewnianymi między garażem a domem?Cały czas byłam przekonana, że zamówie drzwi pełne drewniane do garażu pod wzór drzwi pokojowych u stolarza. Teraz zaczęłam się zastanawiać czy takie drzwi będą tak samo ciepłe jak drzwi stalowe (drzwi drewniane miały być nieocieplane).Garaż będzie wprawdzie ogrzewany ale nie w takim stopniu jak dom i nie wiem czy nie będzie z garażu ciągnęło chłodem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 20.10.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Czy macie jakieś doświadczenie z drzwiami drewnianymi między garażem a domem? Cały czas byłam przekonana, że zamówie drzwi pełne drewniane do garażu pod wzór drzwi pokojowych u stolarza. Teraz zaczęłam się zastanawiać czy takie drzwi będą tak samo ciepłe jak drzwi stalowe (drzwi drewniane miały być nieocieplane). Garaż będzie wprawdzie ogrzewany ale nie w takim stopniu jak dom i nie wiem czy nie będzie z garażu ciągnęło chłodem??? Przeczytałaś cały wątek ? Garaż ogrzewany - to co ma ciągnąć. Drzwi , nawet z płyty jeśli są w miarę szczelne nie pozwolą na przeciągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 20.10.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Czy macie jakieś doświadczenie z drzwiami drewnianymi między garażem a domem? Cały czas byłam przekonana, że zamówie drzwi pełne drewniane do garażu pod wzór drzwi pokojowych u stolarza. Teraz zaczęłam się zastanawiać czy takie drzwi będą tak samo ciepłe jak drzwi stalowe (drzwi drewniane miały być nieocieplane). Garaż będzie wprawdzie ogrzewany ale nie w takim stopniu jak dom i nie wiem czy nie będzie z garażu ciągnęło chłodem??? Przeczytałaś cały wątek ? Garaż ogrzewany - to co ma ciągnąć. Drzwi , nawet z płyty jeśli są w miarę szczelne nie pozwolą na przeciągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts