Madziulka84 30.12.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 jak myslicie?czy warto kupowac taki za jakies 1500zl?jak bylismy w sklepach z kominkami ceny ok 4000 lekko nas przerazaja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 30.12.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 http://forum.muratordom.pl/pekl-mi-wklad-kominkowy,t119226.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 31.12.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 jak myslicie?czy warto kupowac taki za jakies 1500zl?jak bylismy w sklepach z kominkami ceny ok 4000 lekko nas przerazaja:) Chcesz mieć kominek jako statyczną ozdobę salonu? Kup w taki za 1500 zł a nawet tańszy. Od czasu do czasu możesz w nim nawet podpalić kawałek drewna. Chcesz użytkować kominek jako źródło ciepła dla domu z gwarancją niezawodności? Kup kominek sprawdzonej firmy za cenę adekwatną do Twoich oczekiwań wobec kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziulka84 31.12.2007 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 mamy ogrzewanie centralne i to jest nasze glowne zrodlo ciepla, a kominek chcemy bardziej jako ozdobe domu i palic w nim na od swieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 01.01.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Madziulko -naprawdę -nie ryzykuj, w ubiegłym tygodniu znajomemu też pękł wkład za 1500zł z Obi... Jeśli kominek jest Wam niepotrzebny -to może go sobie po prostu odpuśccie? Pomyśl sobie, że dom (w Twoim przypadku -poddasze) -buduje się zazwyczaj raz w życiu i może lepiej dołożyc te 2-3tys niż za rok czy dwa wymieniac cały wkład -przy okazji demolując obudowę? Poszukaj wśród polskich producentów -Tarnava, Lechma -zwykłe wkłady nie są u nich najdroższe -a przynajmniej są sprawdzone i mają gwarancję. Radzę nie szukac w salonach z kominkami -bo ceny naprawdę zwalają z nóg -my kominek zamówiliśmy na Allegro. Z płaszczem wodnym -lechma 15kW -cena w sklepie 4,5tys -my zapłaciliśmy 3,5tys- opłaca się poszukac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziulka84 01.01.2008 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 to jakie orocz lechmy i tarnavy sa firmy godne polecenia???? a cos slyszeliscie o verte?bo pelno tych wlasnie jest w hipermarketach no i gdzie mozna poszukac jeszcze, bo allegro juz wertujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziulka84 01.01.2008 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 juz znalazlam co to verte, jednal to nie firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 01.01.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Jeżeli chcesz mieć wkład dobry i tani to musisz kupić dwa, jeden dobry, drugi tani. ale to już dwa, to tanio nie wyjdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 03.01.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 jak sie zaczyna budowanie, to nalezy odrabiac zadania domowe i wiedziec ile co kosztuje ))) .... naprawde, nie zamierzam byc zlosliwy, ale zawsze mnie dziwi, kiedy czytam podobne posty. ok, a w odpowiedzi na pytanie: nie bede oryginalny, market to raczej nie miejsce na zakupy takich rzeczy, no chyba ze akurat sa w nich dostepne wyroby uznanych producentow. zakup dobrego, bezpiecznego kominka za 1,5k zl to raczej niewykonalne zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziulka84 03.01.2008 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 jak sie zaczyna budowanie, to nalezy odrabiac zadania domowe i wiedziec ile co kosztuje ))) no wiec nie odrabialismy zadan domowych trudno, moze z tego powodu nie zginiemy i uda nam sie dokonczyc to co juz zaczelismy. NIe mamy kredytu a wszystko robimy z wlasnych oszczednosci i biezacych wyplat i nie raz sie zdziwilismy czemu wyszlo wiecej niz zamierzalismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 06.01.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witam.Od kupna wkładu do samego kominka droga daleka. To tak jakby kupić np. 2 km kabla i twierdzić że ma się kompletną instalację elektryczną.Ktoś to musi zrobić. Na całym świecie robią to wyspecjalizowane firmy. Tylko u nas w kraju (bieda? infantylność? kiepskie przepisy budowlane?) dopuszcza się do użytkowania niebezpieczne instalacje budowlane (elektryczna, wodna, grzewcza, kominkowa) wykonywane przez samych inwestorów lub przez firmy nie mające z nimi nic wspólnego. Są to instalacje bez żadnych odbiorów budowlanych, bo z reguły inspektor budowlany mający za zadanie czuwać nad całością budowy też się na nich nie zna.W okolicach Trójmiasta jest kilkadziesiąt firm zajmujących się "na serio" kominkami. Wybór duży. Również cenowy. I kompetencje większe niż "pana z hipermarketu". Może unikniecie problemów innych Forumowiczów opisujących że coś im nie działa i szukających potem porady?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekpt 07.01.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 a tak z innej beczki widziałem że w Nomi można kupić POROTHERM 25 To też badziewie? Bo w markecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 07.01.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 No cóż... nie każdego stać na wkład za 4 tysie plus obudowa. Mój kolega prawie 3 sezony ogrzewał dom kominkiem z marketu - nic mu się nie zapaliło, nie pękło i nie zawaliło. Inny ogrzewa swój dom od kilku (kilkunastu?) lat taniochą z marketu do tego obudowaną własnoręcznie. Nie róbmy histerii - poczytać można również o przygodach tych, którzy kupili drogie i markowe. Oczywiście dobry wkład obudowany przez prawdziwego fachowca jest lepszym rozwiązaniem - i na to bym się zdecydował gdybym dom miał ogrzewać tylko kominkiem. Ja swój zamierzam kupić w markecie właśnie do 1,5 tys (już oglądany, z szybrem za jedyne 1,3tys) i a obudowę zrobić własnoręcznie - ale będzie okazjonalnie rozpalany w zimowe wieczory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekpt 08.01.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 No cóż... nie każdego stać na wkład za 4 tysie plus obudowa. Mój kolega prawie 3 sezony ogrzewał dom kominkiem z marketu - nic mu się nie zapaliło, nie pękło i nie zawaliło. Inny ogrzewa swój dom od kilku (kilkunastu?) lat taniochą z marketu do tego obudowaną własnoręcznie. Nie róbmy histerii - poczytać można również o przygodach tych, którzy kupili drogie i markowe. Oczywiście dobry wkład obudowany przez prawdziwego fachowca jest lepszym rozwiązaniem - i na to bym się zdecydował gdybym dom miał ogrzewać tylko kominkiem. Ja swój zamierzam kupić w markecie właśnie do 1,5 tys (już oglądany, z szybrem za jedyne 1,3tys) i a obudowę zrobić własnoręcznie - ale będzie okazjonalnie rozpalany w zimowe wieczory... i powiem Ci kolego że dla mnie mądrze mówisz , dokładnie nie każdego stać na markowe produkty po 5tys , ja akurat swojego nie będe kupował w markecie ale znalazłem fajny na allegro za 2 tys - co z tego że nie oryginalny - mi się podoba a gwarancji dają 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi 65 08.01.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 kupilem w castoramie jakiś.............. a AVIANO. nawet nie wiadzieli jekiej narodowości ten wyrób. Ciężi jak cholera, palilem kilka razy, pierwsze dni smród jak by się skarpetki paliły, kilka razy przepalilem tak mocniej i nic mu nie jest. Myslę że będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziulka84 08.01.2008 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 widze ze pare osob mnie rozumie Ja swój zamierzam kupić w markecie właśnie do 1,5 tys (już oglądany, z szybrem za jedyne 1,3tys) i a obudowę zrobić własnoręcznie - ale będzie okazjonalnie rozpalany w zimowe wieczory... a powiesz jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziulka84 08.01.2008 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 No cóż... nie każdego stać na wkład za 4 tysie plus obudowa. Mój kolega prawie 3 sezony ogrzewał dom kominkiem z marketu - nic mu się nie zapaliło, nie pękło i nie zawaliło. Inny ogrzewa swój dom od kilku (kilkunastu?) lat taniochą z marketu do tego obudowaną własnoręcznie. Nie róbmy histerii - poczytać można również o przygodach tych, którzy kupili drogie i markowe. Oczywiście dobry wkład obudowany przez prawdziwego fachowca jest lepszym rozwiązaniem - i na to bym się zdecydował gdybym dom miał ogrzewać tylko kominkiem my nie mamy zamiaru wlasnie grac kominkiem, ma on sluzyc jedynie by sie dogrzac w zimowe wieczory przy winku hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 08.01.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 To już bardziej podpada pod wymianę doświadczeń...ale co tam, skoro jesteś z dalekiej północy to mi nie wykupisz - invicta z pomarańczowej obi Jedyna kominkowa ekstrawagancja to doprowadzenie powietrza pod kominek. I już z całkowitego lenistwa poprzeprowadzkowego wybiorę model z szybrem, chociaż jak liczyłem kupienie takiego samego bez szybra i dokupienie szybra z rurą wychodzi taniej. W Lublinie są dwa pomarańczowe markety, ale tylko w jednym są ww, zresztą taniej niż u przedstawiciela i taniej niż w gazetce reklamowo - świątecznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi 65 08.01.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 a ktos cos wie na temat obudowy kominka, która akumuluje ciepło? Widziałem u znajomej kominek obudowany kaflami, średnio to wygląda, ale ciepełko ten wynalazek trzyma do rana. Sufit w salonie jest c z a r n y , wydaje mi sie ze od wewnątrz obudowy ciepłe powietrze pcha te resztki zapraw czy tam gliny............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 08.01.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 stary... nie kompromituj się publicznie i nie głoś herezji rozumiem że nie każdemu podobają się kafle, nawet uwierzę w latającą zaprawę. Ale temat tyczy sondażu o tanich kominkach ! PS żeby zupełnie nie zrazić do forum i mojej osoby , w skrócie - czym większa "masa" obudowy tym większa zdolność magazynowania (nie bez znaczenia jest też izolacja, a nawet bardziej jej brak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts