tidia78 30.12.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 czesc Mam pytanie apropo tego watku? http://forum.muratordom.pl/ile-gazu-poszlo-wam-juz-w-tym-sezonie,t60961.htm?highlight=zuzycie%20gazu otóz przeczytalem go calogo i zgłupialem,juz sam nie wiem od czego zalezy takie a nie inne zyzycie gazu,prawde mowiac zadnych wniosków nie wyciagnelem,bo kazdy pisze co innego, odbieram to jek jeden wielki bełkot. Moze ktos tu zaproponowalby jakies rozwiazania aby ustrzec sie duzego zuzycia gazu. jakis podzial piecow ,czynników majacych wplyw na ilosc zuzycia gazu.itp chodzi o taki post z ktorego mozna cos wywnioskowac i zastosowac u siebie w instalacji?? z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 30.12.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 nie boisz się kolejnego belkotu?i musisz dwa rózne wątki zakładać?i a propos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 30.12.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 przeczytaj jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tidia78 30.12.2007 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Wiecie co czlowiek szuka tu rozwiazania wiec pyta, a tu wy mnie od razu gnoicie. czyli stoimy w tym samym punkccie dzieki za rade tyle co napisaliscie to i ja wiem. swoja droga jak nie bedzie nowych postow to to forum umrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 30.12.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Wiecie co czlowiek szuka tu rozwiazania wiec pyta, a tu wy mnie od razu gnoicie. czyli stoimy w tym samym punkccie kto tu gnoi? chyba nadinterpretujesz dzieki za rade tyle co napisaliscie to i ja wiem. jakbyś wiedział to nie byłoby apropo i wnioski z tamtego tematu też by były chociaż jeden wyciągnąłeś: "każdy pisze co innego" swoja droga jak nie bedzie nowych postow to to forum umrze. ważna jest też JAKOŚĆ, SENS itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis 30.12.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Kolego, ale w każdym wątku tego typu będzie bełkot, bo wyniki pomiarów są masakrycznie nieporównywalne. Jeden woli, jak mu w domu ciepło i ma 23*C całą dobę. Drugi woli chodzić w swetrze i ma 20*C w dzień a na noc kaloryfery zakręca.Jeden ma dom doskonale ocieplony, drugi ma nieszczelne okna.Jeden ma wentylację mechaniczną z rekuperatorem, drugi ma grawitacyjną.Jeden ma duży dom o dużej powierzchni ścian. Drugi ma mały dom zbliżony kształtem do pudełka.Jeden ma nowoczesny kocioł kondensacyjny z automatyką, drugi ma kocioł dwufunkcyjny sprzed 5 lat. To tak, jakby porównywać spalanie w samochodzie dostawczym, jeżdżącym codziennie po 100 km w mieście z trabantem wyciąganym przez dziadka z garażu wyłącznie na przejażdżki do kościoła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts