janna 23.11.2004 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Co sądzicie o tym projekcie http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=217 ? Decyzja już właściwie podjęta, ale bardzo chętnie poczytam co Wy myślicie. Tym bardziej że za parę dni zaczynam rozmowy z architektem na temat adaptacji (ma mi między innymi sprawdzić czy projekt nie jest przezbrojony) i wszelkie sugestie będą bardzo przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2004 24.11.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 janna, domek podoba mi się z zewnątrz, jest na mojej liście domków wartych zainteresowania, ale do środka mam kilka uwag:- za mały wiatrołap, nie ma w nim miejsca na porządną szafę- zamieniłabym miejscami spiżarnie i kuchnię, tzn. kuchnia bliżej wejścia do domu, a spiżarnia od srony ściany zewnętrznej- kominek dla mnie w niewygodnym miejscu, nie ma jak przy nim usiąść, rozłożyć stół, w razie większej imprezy; przeniosłabym go na ścianę między sypialnią a pokojem dziennym- na piętrze w łazience i pokoju nr 13 wolałabym okna w ścianie szczytowej (da się to zrobić), a nie połaciowe- brakuje mi garderoby przy pokoju rodziców, bo za garderobę nie można chyba uznać tego czegoś za łóżkiem, gdyż jest tam zbyt niskoto tyle,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.11.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Unaocznienie:http://www.projekty.murator.pl/Panel/pliki/C76_parter_OK.jpg http://www.projekty.murator.pl/Panel/pliki/C76_poddasze_OK.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.11.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Dorzuciłbym jeszcze utratę 1,8 metra na szerokości, że o utracie ciepła poprzez uruchomienie dyszy między domem, a garażem nie wspomnę. Po schodach garażowych będziecie biegać tylko do ogrodu, z kuchni będzie bliżej wnętrzem, dlatego zrezygnowałbym z dyszy, na rzecz szerszego garażu i schodów na jego ścianie tylnej.Ogólnie dużo tej powierzchni płaskiej wystawionej na działanie atmosfery na drugiej kondygnacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janna 24.11.2004 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Garaż będziemy przeprojektowywać, bo po pierwsze potrzebny nam większy (może kiedyś będziemy mieli dwa samaochody ) a po drugie też mi się ta dysza nie podoba. Na razie jesteśmy na etapie zastanawiania się czy chcemy tam miec taras. Bo w sumie kto tam będzie chodził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.11.2004 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Te balkoniki są niezbędne .... .... do wietrzenia pościeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata79 21.11.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Poszukuje informacji na temat projektu c 76 na skraju, a ściśle mowiac osoby ktora zrealizowala ten projekt i chetna jest podzielenia sie swoim doświadczeniem. Dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 21.05.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Agatko my budujemy taki dom. ale to chyba już wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 21.05.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Myy budujemy taki dom więcej w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek KTW 28.11.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Murator C76 - Na skraju. Kochani bardzo podoba mi się ten projekt jest prosty i zarazem bardzo funkcjonalny (może naniósłbym zmiany jeśli chodzi o garaż), ale najważniejsze szukam jakichkolwiek informacji o tym projekcie. Byłbym wdzięczny za opinię was jako osób doświadczonych. Może ktoś z Was budował ten projekt i ma zdjęcia, sugestiee.Zamieniam sie w słuch? Mnie podoba się doświetlenie i połączenie nowoczesnych elementów z tradycją ale czekam na Wasze rady. http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=217&IdKolekcji=21 Dziękuję_________________Darek szuka info.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 13.02.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 to nasz projekt duzo pisania na jego temat co do garażu - my zmieniliśmy na podwójny - teraz jeszcze żałujemy, że nie zrobiliśmy go przylegającego do domu na razie jesteśmy z niego zadowoleni, ale nie zrobiliśmy jeszcze góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mihoo 20.02.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Witam,Rozpoczynamy budowę domu wg tego projektu na przełomie kwietnia/maja.Zmiany, które wprowadziliśmy w stosunku do oryginału to przede wszystkim:- powiększenie garażu na 2 samochody z wydzieleniem 2 pomieszczeń gospodarczych, 1 dostępne z garażu, 2 z ogrodu,- likwidacja schodów prowadzących z ogrodu na taras,- wzmocniona konstrukcja garażu z możliwością zabudowy w przyszłości tarasu na pomieszczenie mieszkalne (+50m2),- podniesienie ścian kolankowych na poddaszu (zysk powierzchni mieszkalnej), - zabudowa przejścia między garażem a domem (korytarz jest praktyczniejszy niż przejście zewnętrzne z drzwiami zewnętrznymi)- zamiana dolnej łazienki na garderobę dostępną od przedsionka z przeniesieniem toalety do kotłowni,- większa ilość okien dachowych.Jak zaczniemy budowę chętnie podzielę się uwagami i zdjęciami.pozdrawiamMichał z Gdyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KillerRabbit 04.03.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Ciekaw jestem dlaczego zdecydowaliście się zlikwidować schody na taras. Czy to ma jakiś związek z planami nadbudowy garażu? O ile podwyższacie ściany kolankowe? Ja też planuję budowę domu według tego projektu ale z nieco innymi zmianami. Przede wszystkim przesuwamy kominek razem z kominem na ścianę gabinetu i powiększmy wejście do kuchni. Przy obecnym układzie bardzo długa jest droga, którą trzeba z każdą kanapką pokonać między kuchnią a stołem w jadalni. No i nie bardzo wyobrażam sobie jak można by korzystać ze stołu w jadalni przy zapalonym kominku. Siedzenie 1-2 metry od od niego to średnia przyjemność... Pozostałe zmiany:- garaż dwustanowiskowy- parter wyższy o 20 cm- ściany dwuwarstwowe- dodatkowo prysznic w łazience "rodziców" Pozdrawiam,Piotr (z okolic Warszawy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rorvik 11.03.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witam My też przymierzamy się do budowy tego domu. Z czego zamiarzacie budować? Myśłicie o zachowaniu ściany 1 warstwowej? Czy jednak zmaiana na 2 warstwową? Nasze zmiany to:Garaż w bryle budynkuZastanawiamy się nad tarasem nad garażemLikwidacja jednej łazienki na piętrze. @mihoo - o ile podnieśliście ścianę kolankową i jak to się przełożyło na metraż? Pozdrawiam r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KillerRabbit 11.03.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Do niedawna myślałem tylko o dwuwarstwowych. Ostatnio architekt adaptujący projekt zaczął namawiać do ścian jednowarstwowych z YTONGa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rorvik 11.03.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Ja się poważnie zastanawiam nad Fortisem albo PezamemZdania na forum mocno podzielone...Porotherm odpada. r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 05.11.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Do niedawna myślałem tylko o dwuwarstwowych. Ostatnio architekt adaptujący projekt zaczął namawiać do ścian jednowarstwowych z YTONGa. My zbudowaliśmy nasz "na skraju" właśnie z betonu komórkowego, tyle, że polskiej produkcji. Do tego styropian 15 i dom jest jak termos. Efekt? Po roku mieszkania rachunki za gaz na poziomie ok. 220 zł miesiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rorvik 05.11.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Funia - podziel się z nami wrażeniami odnośnie funkcjonalności wnętrz z tego projektu. Jestem właśnie przed ściankami działowymi i jestem ciekaw opinii kogoś kto już mieszka. r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KillerRabbit 05.11.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Ja mam na przykład takie dwa pytania praktyczne: 1. Co zrobiliście z drzwiami od strony garażu (pod kładką na garaż)? Czy są podwójne? Typu balkonowego czy wejściowego? 2. Jakie zrobiliście drzwi wejściowe od frontu? W projekcie otwierają się one do środka co mnie lekko dziwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moksia 30.12.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Witam, Chcę zrealizować projekt Na Skraju - czy któs go z Was realizował, napiszcie o swoich doświadczeniach. Moksia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts