Funia 30.12.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Zajrzyj tu: http://forum.muratordom.pl/c76-na-skraju-jesli-ktos-wie-budowal-ma-zdjecia,t87196.htm?highlight=skraju pozdrawiam i miłego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moksia 30.12.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Dzięki Funia za wskazanie, a czy masz może jakąś galeryjkę już ukończonego domku? Pozdrawiam, Moksia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moksia 30.12.2007 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Funia - jednak nie wytrzymałam i przeczytałam cały Twój dziennik DZIŚ - kurczę, nie wiedziałam, że budowa to aż takie wyzwanie. Słyszy się od znajomych i rodzinny, że to zadanie dla twardzieli - ale tak na prawdę jednym uchem takie uwagi wpadają a drugim wypadają. Czytając Twoje wspomnienia trochę mnie zmroziło - ale finisz Twoich opowieści jest tak optymistyczny, że już nie mogę się doczekać swojej budowy i swoich wspomnień... mam nadzieję, że uda się uniknąć aż tylu zaskakujących sytuacji i co najważeniejsze, że trafimy na zgrany team budowlany!!! Bo do tego miałaś jak widzę nosa - gratuluję... i proszę jeśli możesz o trochę fotek już wykończonych pomieszczeń i całego domku z różnych stron.... WOW jestem na prawdę pod wrażeniem! Moksia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KillerRabbit 12.01.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Chcę zrealizować projekt Na Skraju - czy któs go z Was realizował, napiszcie o swoich doświadczeniach. Ja go aktualnie realizuję. Na razie doświadczenia mam takie, że wszystko idzie wolniej niż powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moksia 18.01.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 A coś zmieniałeś.Czy budujesz tak jak w projekcie? Na jakim jesteś etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KillerRabbit 18.01.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Jestem na etapie krycia dachu. Co do zmian to mniej więcej o nich pisałem w poprzednim wątku:- przesunięty kominek (wraz z kominem)- wyższy parter i ściany kolankowe- większy garaż- drobne korekty okien- węższe drzwi wejściowe (od garażu)- ściany dwuwarstwowei to chyba tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KillerRabbit 18.01.2008 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 ...i jeszcze wentylacja mechaniczna a w efekcie tego kominy o mniejszym przekroju. A poza tym staramy się w miarę wiernie odtwarzać projekt bo to fajny projekt i szkoda by go było popsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moksia 22.01.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Witam, Dzięki za informację - a Tworzysz może swój dziennik na muratorze? jeżeli masz jakieś zdjęcia chętnie zobaczę? Zastanawiam się na budową domu według tego projektu lub:http://www.extradom.pl/projekt-domu-TK%2010GL2-ID-4492.html?typ=&powierzchnia=100_200_m&garaz=&strona=58 Czy realizujesz ten projekt pod opieką projektanta oryginalnej wersji, czy ktos inny przejął jego adaptację? Pozdrawiam, Moksia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KillerRabbit 23.01.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Architekt oryginalny jest z Krakowa i nie chciał robić adaptacji projektu daleko od siebie. Wydał tylko zgodę na zmiany. Adaptację robił architekt polecony przez Salon Muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moksia 28.01.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Acha. dzięki za odpowiedź i za zdjęcia. Mam niezły ból głowy, który z tych dwóch projektów wybrać. Pozdrawiam, Moksia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KillerRabbit 28.01.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Mi się z tych dwóch bardziej podoba Na skraju, bo: - ma nowocześniejszą bryłę - nieco mniej przypomina stodołę - ma dodatkową łazienkę przy dużej sypialni na górze - ma proste schody na górę Ale to wszystko kwestia gustu i upodobań... Z bardziej obiektywnych różnic to jest jeszcze kwestia położenia wykuszu z jadalnią. U mnie by było ciemno z tej strony - zwróć uwagę na kierunki świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moksia 29.01.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 ech może jeszcze mi coś wpadnie w oko. Tak po przemyśleniach to Na Skraju mi się bardzo podoba - ale co zrobić z tym tarasem - myślę, że po jakimś czasie przestaniemy go użytkować. A garaż oddzielony od bryły hmm... to chyba też średni pomysł. ale bardzo mi się podoba usytuowanie salonu i kuchni. Góra też jest ciekawa... już nie mówiąc o samym wykończeniu elewacji to totalnie mój styl - ten II projekt tego nie ma - ale garaż w bryle i nad garażem pomieszczenie - to niewątpliwie plus. Schody proste, fajna rzecz - marzą mi się takie orwarte niezabudowane ścianą... no nic szukam dalej... Na Skraju po dołączeniu garażu i zrobieniu dachu niższego nad garażem może by spełnił moje wymagania - ciekawe czy tak można zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rorvik 11.02.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Moksia - Na skraju może wyglądać też tak;) http://picasaweb.google.pl/Marcinrorvik W razie pytań pisz. @Killer - jak idzie? My właśnie skończyliśmy instalacje i czekamy na tynki. r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KillerRabbit 12.02.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Moja budowa się chyba nigdy nie skończy Postępy przez ostatnie dwa miesiące są żałośnie małe. Są okna i wyłazy dachowe. Pojawiają się kominy i obróbki blacharskie. Za chwilę zacznie się układania dachówek. Tak więc zostałem zdecydowanie w tyle... Przy okazji: znalazłem obrzydliwy błąd w projekcie !!! W projekcie na jednej z połaci dachu są cztery zespolone okna. Z projektu wynika, ze należy tam wstawić dwa okna po 118 cm wysokości + kilka cm przerwy między nimi. Niestety połać dachu ma 220-225 cm przestrzeni gdzie można wstawić okna (między ścianą kolankową a sufitem). Projektant poradził sobie z tym całkiem sprytnie - na przekroju dachu narysował okna wysokości 100 cm a w spisie okien wpisał już 118 cm W związku z tym będziemy podnosić sufit przynajmniej na części poddasza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rorvik 12.02.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Hej hej,to dobrze że sami projektowaliśmy okna;) Błąd który my zlokalizowaliśmy polegał na umiejscowieniu w dolnej łazience prysznica w oknie. Może znajdzie się jeszcze ktoś kto buduje ten domek? r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moksia 12.02.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Kurczę - dobrze, że jest to forum zawsze można czegoś uniknąć... ale chyba jednak zdecyduję się na inny projekcik - ciekawy EC118:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianJ 05.03.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam, podoba mi sie ten domek możecie mi napisać ile kasy trzeba mieć aby sie za niego zabierać, będę budował systemem gospodarczym bez garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rorvik 05.03.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Hej w moim przypadku /powierzchnia całkowita 203m2/. Koszt tak zwanego stanu deweloperskiego dębowe okna, dachówka karpiówka, instalacje wylewki tynki - ok. 1200 PLN za metr. A reszta zależy od Twojej wyobraźni;) r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moksia 25.03.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 decyzja zapadła kupujemy EC118b - oczywiście z 1000 zmian:) uff poszukiwania były mozolne, ale jestem szczęśliwa z wyboru. Mam nadzieję, że po wybudowaniu moje uczucia do tego projektu nie zmienią się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tossca 23.10.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Ja własnie jestem w trakcie budowy tego domku i kilka zasadznichzy zmian też wprowadzilismy,m.in. przysiniecie garazu do bryły budynku oraz pokrycie go,likwidacja kominka,poszerzenie częsci z garazem o pomiesczenie gospodarcze,to tak wstepnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts