Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moja "wsiorska" kuchnia kaflowa...

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Znalazłem do tego fachowca, sami nie potrafimy takich rzeczy. Dąb podmalowywał ciemną bejcą i kilka warstw farb o różniących sie odcieniach i na końcu złoto i srebro, no i werniks matowy. Troche to trwało ale warto było. Cała kuchnia na razie jest nie skończona stąd nie chce jej pokazać ale może niebawem, czeka nas malowanie i pare zdobniczych smaczków.

przepiękna lampa...na taką choruje do siebie do kuchni i jadalni..możesz podzielić się ze mną gdzie ją nabyłaś?? :)

pozdrawiam

:)

Lampa, podobnie jak pozostale meble, od pokolen nalezy do rodziny.

Ale OK ma racje, mozna poszukac na allegro, czasem trafiaja sie naprawde bardzo ladne.

Sama tez szukam podobnej, potrzebuje jeszcze do kuchni i salonu,

nie bedzie to latwe, musza do siebie pasowac.

Tylko szukajcie w antyki-oświetlenie, nie w dom-oświetlenie :wink: Ostatnio jak tam zaglądałam było zatrzęsienie, i oryginałów, i replik.

Tak myślałam, że lampa rodzinna - też mam parę starych lamp po rodzinie, właśnie sukcesywnie wymieniam w nich kabelki, w jednej też oprawki i takie tam :lol:

Usunelam bo juz chyba widzieli te adresy - a nie chce aby matce tutaj na czerwono swiecilo... :oops:

p.s. z tym zaproszeniem dla mnie, to ja bardzo dziekuje.., :oops: chetnie odwiedze Twoj dom w Galerii zdjec :wink: .., to znaczy mam nadzieje, ze kiedys napstrykasz tutaj calosc..., i sie nie tylko ja rozgoszcze w tych pieknosciach...

Firma, ktora wykonala moj piec przyjmuje zamowienia z calej Polski,

siedzibe glowna maja w Stalowej Woli, ale zamowienia przyjmuja wlasnie w Warszawie.

Rozmowy wstepne prowadzilam ze Stalowa Wola telefonicznie,

potem musialam udac sie do Warszawy, tam omowic szczegoly i zlozyc zamowienie.

Podaje jeszcze raz link do ich strony: http://www.skulig.com.pl/

Jest jeszcze sporo innych firm, mysle, ze kazda z nich dziala na terenie calej Polski.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Wpadam po dluzszej nieobecnosci i co widze?

Kurczaczki piekne i jajeczka z zyczeniami pukaja.

Bardzo dziekuje :D

Matka, przeglądałam stary zapomniany wątek i co widzę? Jesteś nie z D... tylko z........ Nie ma siły, nie opędzisz się ode mnie dopóki na żywo nie zobaczę twojej kuchni. 8)

Anisiu, teraz to ja jestem i z D... i z... :wink:

Jak bede tylko z... to oczywiscie zapraszam!

W piecu napalim, strawy nawazym, herbaty naparzym,

czem chata bogata, a co! :wink: :D

• 5 months później...
Dzięki MATKO za odpowiedz.

Jeszcze raz obejrzalam realizacje w firmie P.Kuliga.

Najbardziej jednak podoba mi się kuchnia siostrzana Twojej.

Małe jest piękne.Te rozbudowane,wydają mi sie są zbyt przytłaczające,i wymagają większych pomieszczeń.

Nasz pokój dzienny z kuchnią będzie miał ok. 27 m2 zatem forma musi być ograniczona.Kuchnia połączona z niedużym piecem,bo mamy zamiar ogrzewać się wlaśnie w taki sposób. No i jeszcze może jak będzie potrzeba jakimś piecem elektrycznym.I z lepki niestety pewnie trzeba będzie zrezygnować.

Serdecznie pozdrawiam

:lol: :lol: :lol:

Od kilku dni jestem posiadaczaką kuchni "kombajnu" czyli w kuchni węglowej i piekarnika i płyty elekt. we wspólnej obudowie kaflowej.

Mogłabym napisać szczęśliwą posiadaczką, gdyby nie końcowy efekt czyli fugowanie.

"Mistrz" w 7 dniu pracy położył fugę,a właściwie wymazał całe kafle.

Na tym zakończył pracę,bo już była godz 21.

Ponieważ więcej się nie pokazał, po trzech dniach przystąpiliśmy do mycia kafli.

Fuga przyschła do kafli,trzeba było ją zdrapać.

Problem polega na tym,że teraz fuga jest nierówna,w jednym miejscu nadmiar, w innym braki.

Jak poradzić sobie samemu z tym problemem,czy wezwać fachowca?

Proszę o radę.

serdecznie pozdrawiam

Reklamować? Przecież to fachowiec odpowiada za doprowadzenie fugi do normalnego stanu. Nie Ty.

Dzięki za radę.Wiem że fachowiec,pod warunkiem,że rzetelny.

Temu już nie ufamy.

Rozmawiałam z kafelkarzem,obiecał obejrzeć i pomóc.

Będzie u nas robił łazienki.

Szkoda tylko,że zdun się tak popisał,miał na wiosnę robić nam obudowę kominka.