_VV 17.08.2003 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2003 Witam wszystkich! Od dwóch miesięcy na mojej działce przecieka zawór, tzw. zasuwa na wodociągu, z którego to wyprowadzone jest przyłącze do mojego domu. Wyciek ten nastąpił samoistnie, tzn. nie najechał na ten zawór czołg ani żadna ciężarówka. Zgłosiłem to w zakładzie gospodarki komunalnej, a tam pan kierownik zakładu powiedział, że muszę zapłacić za nowy zawór i za jego wymianę. Po dłuższej dyskusji wstępnie zgodziłem się na to. Ale przez dwa miesiące nic się nie dzieje! Mimo że regularnie przypominam o tym. Wydaje mi się że to oni - ZGK, powinni to naprawić na własny koszt. Czy mam rację? Czy jest jakiś termin od zgłoszenia do naprawy? Jaki przepisy regulują te sprawy? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shadock 18.08.2003 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 A jak jest sformułowana treść umowy odnośnie przejęcia nitki wodociągowej? Jeśli zrzekłeś się na rzecz ZGK to nawet jeśli na Twojej działce - oni odpowiadają za stan techniczny. Jesli nie przekazałeś - Ty płacisz. Wszystko zależy od treści umowy, którą podpisałeś na początku. Poszukaj jej i przeczytaj uważnie, może jest tam zawarty jakiś kruczek prawny Przynajmniej tak jest w energetyce i gazociągach Polecam: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=14126 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts