ssaka 30.12.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 witam ..mam taki problem .moze ktos juz sie spotkal moze wie jak go usunac mam piec ferroli domiproject24 i niby wszystko jest w porzadku piec grzeje ...dostarcza ciepla wode "na zawolanie" ale zauwazylem ze zbyt wzrasta cisnienie na manometrze ..wyglada to tak ze poki jest nastawiona temperatura i piec grzeja cisnienie utrzymuje sie w granicach 1,5 bara ..w momencie wylaczenia ogrzewania cisnienie skacze na 2,5 bara ..czyli wprost przeciwko logice ..podgrzana woda ma wyzsze cisnienie wiec i manometr powinien wskazywac wiecej .a tutaj dzieje sie cos na... odwrot instalacja jest na skrecane aluplexy i boje sie ze kiedys (oby nie) moze nie wytrzymac czy ktos moze spotkal sie z takim problemem a moze wie jak rozwiazac go tylko prosze nie komentujcie czy zakup byl trafny czy nie ...lub ze ta firma jest niegodna zaufania i jej produkty sa "malo jadalne" ..szukam pomocy ..i mam nadzieje ze ktos z was forumowicze pomoze ...pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 30.12.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 witam ..mam taki problem .moze ktos juz sie spotkal moze wie jak go usunac mam piec ferroli domiproject24 i niby wszystko jest w porzadku piec grzeje ...dostarcza ciepla wode "na zawolanie" ale zauwazylem ze zbyt wzrasta cisnienie na manometrze ..wyglada to tak ze poki jest nastawiona temperatura i piec grzeja cisnienie utrzymuje sie w granicach 1,5 bara ..w momencie wylaczenia ogrzewania cisnienie skacze na 2,5 bara ..czyli wprost przeciwko logice ..podgrzana woda ma wyzsze cisnienie wiec i manometr powinien wskazywac wiecej .a tutaj dzieje sie cos na... odwrot instalacja jest na skrecane aluplexy i boje sie ze kiedys (oby nie) moze nie wytrzymac czy ktos moze spotkal sie z takim problemem a moze wie jak rozwiazac go tylko prosze nie komentujcie czy zakup byl trafny czy nie ...lub ze ta firma jest niegodna zaufania i jej produkty sa "malo jadalne" ..szukam pomocy ..i mam nadzieje ze ktos z was forumowicze pomoze ... pozdr Witam czy piec jest na gwarancji jeżeli tak to interweniuj w serwisie jeżeli po gwarancji to proponowałbym również serwis ale w tym wypadku musiałaś by się liczyć z kosztami ewentualnej naprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 31.12.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Trzeba sprawdzić sprawność i ciśnienie w przeponowym naczyniu wzbiorczym zarówno w piecu jak i instalacji. Zbyt duże skoki ciśnienia mogą być spowodowane również, ale to rzadkość awarią wymiennika (nagrzewnicy). Następuje mieszanie się wody co z cwu. Ale w tym wypadku ciśnienie by narastało aż do ciśnienia zadziałania zaworu bezpieczeństwa ok 3 atm.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrol 31.12.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 witam ..mam taki problem .moze ktos juz sie spotkal moze wie jak go usunac mam piec ferroli domiproject24 i niby wszystko jest w porzadku piec grzeje ...dostarcza ciepla wode "na zawolanie" ale zauwazylem ze zbyt wzrasta cisnienie na manometrze ..wyglada to tak ze poki jest nastawiona temperatura i piec grzeja cisnienie utrzymuje sie w granicach 1,5 bara ..w momencie wylaczenia ogrzewania cisnienie skacze na 2,5 bara ..czyli wprost przeciwko logice ..podgrzana woda ma wyzsze cisnienie wiec i manometr powinien wskazywac wiecej .a tutaj dzieje sie cos na... odwrot instalacja jest na skrecane aluplexy i boje sie ze kiedys (oby nie) moze nie wytrzymac czy ktos moze spotkal sie z takim problemem a moze wie jak rozwiazac go tylko prosze nie komentujcie czy zakup byl trafny czy nie ...lub ze ta firma jest niegodna zaufania i jej produkty sa "malo jadalne" ..szukam pomocy ..i mam nadzieje ze ktos z was forumowicze pomoze ... pozdr Proponuje odpowietrzyć instalację i wyregulować moc pompki, sprawdzić naczynko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts