Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

butla 30 kg

Recommended Posts

Chodzi o samą butlę, czy gaz? Ja tak kupuję gaz z Progas Eurogaz - mam umowę, butle dzierżawię bezpłatnie. Na działce nie mam miejsca na zbiornik. Jak z nimi zaczynałem, mieli najtańszy gaz, teraz nie wiem. Przy okazji, to bute 33kg, nie 30.

Czy Ty korzystasz właśnie z tych butli do ogrzewania domu ? ( nie wiem czy dobrze zrozumiałem ) Ja mam zamiar właśnie do tego je wykorzystać do czasu aż podłączą mi gaz. Jak to się sprawdza, na ile wystarcza jedna butla ?

pozdrawiam

Witam,

ja też korzystam z Progas Eurogaz, :wink: wielkie dzięki jprzedworski, jako jedyni mieli jeszcze duże butle. Z pozostałych firm tylko gaspol jest zainteresowany indywidualnymi odbiorcami, ale oni już nie mają "wolnych" butli 33kg. Podobno wszystko poszło dla firm budowlanych i tych z którymi mieli umowy. Niestety Progas nie jest najtańszy, taniej wychodzą np z gaspolu butle 10kg, ale po miesiącu codziennej wymiany butli o godzinie 5 rano i pobudce w zimnym domu, stwierdziliśmy że różnica w cenie nie jest aż tak duża :wink:

Czy Ty korzystasz właśnie z tych butli do ogrzewania domu ? ( nie wiem czy dobrze zrozumiałem ) Ja mam zamiar właśnie do tego je wykorzystać do czasu aż podłączą mi gaz. Jak to się sprawdza, na ile wystarcza jedna butla ?

pozdrawiam

Zgadza się. Też mam prowizorkę - już trzeci rok.

Trochę to kłopotliwe (jak gaz się skończy w środku nocy), czasochłonne (częste dostawy), niezbyt bezpieczne i drogie. Przy dużych mrozach butla jest na 3 dni, przy mniejszych tydzień, latem (tylko CW) na dwa miesiące. Ostatnia cena propanu 140 netto za butlę.

Jeszcze jedno - zimą MUSI to być propan.