uśmiechnięty 22.09.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Witam wszystkich. Jestem ciekawy co sądzicie o tym projekcie oraz czy może ktoś już budował ten domek lub się przymierza. Przeszukałem całe forum, ale tego projektu nie mogłem znaleźć - czyżby nikomu się nie podobał????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uśmiechnięty 22.09.2007 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Wkleję link do projektu http://www.projekty.z500.pl/projekt/z28.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uśmiechnięty 22.09.2007 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 wersja z garażem oczywiście. Też uważam, że dom zyska na wyglądzie po rozwaleniu tych ścian. jeszcze mam zamiar podciągnąć troszeczkędach nad garażem, gdyż uważam ze dom wtedy zyska nie tylko na powierzchni, ale na estetyce zewnętrznej. Jest dość prosty, co mam nadzieję odbije się również na kosztach budowy Mały pokój na dole też łączę z dużym pokojem, więc przestrzeni będzie mam nadzieję w sam raz. A. I jeszcze spiżarnię dołączam do łazienki na dole. Mam nadzieję, że efekt końcowy będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia3kropki 22.10.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Może ktoś buduje lub budował dom Z 28? Proszę o komentarze, uwagi, opinie... zastanawiam się nad jego budową http://www.projekty.z500.pl/projekt/z28.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia3kropki 22.10.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Proszę o opinie i uwagi na temat tego projektu. Może ktoś buduje? http://www.projekty.z500.pl/projekt/z28.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.10.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Wygląda ciekawie. Uważam, że charakteru dodają mu przedłużone pasy elewacji łączące parter i piętro. Wygląda lepiej niż lukarny a budynek wydaje się przez to wyższy. Z kolei wykusz w jadalni został dodany na siłę i osobiście uważam że bryła bez niego jedynie zyska. Salon poza tym jest spory, więc wykusz bez żalu można ociąć. Nie wiem jak sprawdza się w spiżarce okno i jak bardzo słońce będzie do niej zaglądać. Zastanawia mnie też, że jeśli garaż jest opcjonalny to jak wyglądałyby schody w opcji "bez garażu" (wyraźnie wychodzą poza podstawową bryłę budynku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetas60 24.10.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 radze uwazac na to biuro projektowe ja mam ich projekt i nerwice gratis poczytaj w temacie architektura ! i pomysl zanim kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adikjusta 26.12.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 witam z wielu oglądanych projektów ten z24 najbarziej mi i mojej żonie się podoba ale mam pytanie czy moge zastosowa piec na groszek bo piec na gaz odpada za drogo wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 01.01.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Kupiliśmy projekt Z28 wersja GL2 (garaż dwustanowiskowy) ze studia Z500. Czekamy właśnie na projekt (studio przeprojektowuje nam wyjście na taras i taras, aby był w takim położeniu jak w projekcie podstawowym) i zastanawiamy się, czy ktoś może budował taki domek? My mamy nadzieję zacząć budowę w okolicach sierpnia jak uporamy się z całą papierologią. Będziemy budować we Wrocławiu. A tu link do projektu (Z28 GL2): http://www.z500.pl/pliki/28/warianty/2/kosztorysy/Z28_GL2_rys_szczeg.pdf Na razie szukamy architekta do adaptacji, co wcale proste nie jest (zmian będzie niewiele, ale wygląda na to, że architekci są bardzo zapracowani i terminy i ceny maja kosmiczne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 03.01.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Podbijam... Może jednak znajdzie się ktoś kto taki domek buduje/ wybudował??? Wszelkie komentarze, rady itd. mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 03.01.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Nie podbijaj, użyj szukaczki, a chyba kogoś znajdziesz kto miał zamiar ten dom budować...możesz się z nim skontaktować....a i moją skromną ocenę tam znajdziesz... http://forum.muratordom.pl/post2046375.htm?highlight=#2046375 Pozdrawiam, życząc udanego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 03.01.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Dzięki! Jakaś lewa jestem bo pierwsze co to poszłam do wyszukiwarki, a jednak tego wątku nie znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.01.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 witam z wielu oglądanych projektów ten z24 najbarziej mi i mojej żonie się podoba A co to za projekt? Nie każdy jest jasnowidzem, albo ma czas szukać, czy to aby ten projekt gdzieś z sieci jest tym, który Ci się podoba. Tak więc warto zamieszczać link do projektu, o który piszesz, aby potem sie nie okazało, że są dwa projekty o cudownej nazwie z24 i ktoś się wypowiedział o projekcie A a Ty miałeś na myśli ten drugi. ale mam pytanie czy moge zastosowa piec na groszek bo piec na gaz odpada za drogo wychodzi Może warto się skonsultować z instalatorem, który będzie tą kotłownię montował. Różne są piece mimo, że wszystkie pracują na ekogroszek. I najlepiej informacji szukac u swojego instalatora. Mój po zobaczeniu kotłowni powiedział mniej więcej: tu się przestawi, tu się zmieni i sie zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 19.02.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Podciągam temat. Może ktoś jednak buduje ten domek?Bardzo poważnie rozważam projekt z garażem po lewej stronie.Odezwijcie się!Uśmiechnięty - zdecydowałeś się w końcu na ten projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 26.02.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Ja planuję budować taki domek, ale raczej z jednym garażem (chociaż mąż rozważa podwójny) Ruszymy z budową latem, koło Opola. A ty kiedy zaczynasz? Ile kosztowała cię adaptacja w Z500? Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 26.02.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 My bedziemy budowac dopiero w 2009 roku, na wiosnę. Adaptacji nie robiłam w Z500 (robili mi tylko 1 małą zmianę, reszte robi architekt na miejscu). Za adaptację zapłacę ok 2000. Jesli zaczniecie w tym roku to chętnie obejrzę wynik zmagań budowlanych zanim my zaczniemy może jeszcze coś nam do głowy przyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 26.02.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 A już miałam nadzieję, że to ja będę miała kogo podglądać Ze zmian, które wprowadzimy to powiększymy WC na dole kosztem kuchni i zrobimy tam małą łazienkę. Chcemy też mieć kominek na środku pomiędzy salonem a jadalnia, tak jak w wersji dwugarażowej. Na początku pisałaś, ze ruszasz w sierpniiu, dlaczego przesuwasz na przyszły rok rozpoczęcie budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 26.02.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Ekipa, na którą się zdecydowałam ma wolny termin dopiero w 2009 roku. Poza tym papierologia nas dobija, na wszystko trzeba czekać i czekać. Wolę to jakoś na spokojnie zrobić i się nie stresować, że nie zdążę - stąd to całe przesunięcie. Mam nadzieję, że ceny materiałów nie poszybują masakrycznie w górę przez ten rok.A wy z czego chcecie budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 27.02.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Najbardziej skłaniam się ku opcji silikaty 24 + styro 15 cm. Ale moze będzie poroterm, albo beton komórkowy. Zobaczymy co wyjdzie korzystniej. Na dachu na pewno dachówka, ale betonowa czy ceramiczna też nie wiem. Okna plastiki z roletami zew. Tyle planów - życie (i portfel) zweryfikują te plany.Będziesz robić trzywarstwowo te fragmenty ścian z lukarnami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 27.02.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 My będziemy budować z silki 24 + styropian 12 lub 15. Raczej nie zdecydujemy się na ścianę trójwarstwową na wykuszach (no chyba, że jednak przejdą w głosowaniu wstawki z klinkieru). Dachówka ceramiczna karpiówka (na 90% Koramic). Okna plastiki w okleinie jakiejś drewnopodobnej + rolety. Wentylacja mechaniczna z rekuperatorem. Ciekawe na ile tych i innych pomysłów starczy kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts