Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wynik faktycznie niezły. Rozmawialiśmy osobiście z użytkownikiem pompy powietrznej i w sumie też gorzej nie wychodziło, tylko tak po prostu człowiek naszprycowany tymi negatywnymi opiniami, że już nie wiadomo co mysleć.

Aniu, bardzo fajny ten twój blat, muszę popytać naszych stolarzy czy mają coś takiego. A jaki jest w utrzymaniu, wrażliwy na zarysowania? Rozważam również gres.

Pompę trzeba wybrać wg uznania - tak czy inaczej w najbardziej mroźne dni trzeba będzie używać grzałkę - co nie wpłynie znacząco na koszty eksploatacji (średnioroczne). W Szwecji używają b.dużo pomp powietrznych, a klimat mają surowszy niź nasz.... Wybierzcie może instalatora/firmę z którą lepiej się rozmawia, bardziej dba o klienta. Naszych mogę polecić z czystym sumieniem - wszystko było jak trzeba.

Blat jest podatny na rysowanie - np. przesunięcie zapiaszczonego garnka :roll: ale wystarczy przeszlifować i znów jest jak nowy. Poza tym taki wzór w kropeczki jest dosyć maskujący :D Ja jestem b.zadowolona z niego, no i naprawdę robi wrażenie :D Do twojej angielskiej kuchni taki ciemny (ale nie czarny) też by super wyglądał. z gresem problemem mogą być fugi - łatwiej podatne na zabrudzenia...No i z tego kompozytu robisz kształt jaki chcesz i właściwie nie widać łączeń.

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 310
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wieści z naszej budowy: elewacja się robi, ekipa super, tylko pogoda zawodzi :cry: Kolory wychodzą trochę jaśniejsze niż na kolorniku i mam obawy, co do końcowego efektu. Salon, kuchnia sień- położony gres, fronty kuchenne wybrane (jednak wanilia :D ), drzwi zewnętrzne i wewnetrzne wybrane - trzeba czekać, kominek jedziemy zamówić w tym tygodniu Hajduk z płaszczem Volcano WT 19 kW. Niebawem zabiorę się za planowanie szaf wnękowych. Regipsy na górze-kontynuacja..i jeszcze trochę to potrwa. czasu brak baaaardzo.

Chciałabym już mieszkać i dogrywać szczegóły, jak Ania, ale nam jeszcze daaaleko.

http://images47.fotosik.pl/224/51ae186185be3d2dmed.jpg

http://images50.fotosik.pl/225/ecf73225bc765c46med.jpg

http://images41.fotosik.pl/221/09a9a3ec819c4ecamed.jpg

Wybrany front kuchenny, ten po lewej stronie

http://images49.fotosik.pl/225/498b98054a6cf0e7med.jpg

Płytki to inna historia. Miały być z takimi wąskimi fugami...eeeeeehe, równiótkie...eeeehe, a było: 1,5 mca czekania na reklamację, bo przyszły "różnobarwne", a jak już wymieniono to płytkarz nie wiedział jak je układać, takie były rozbieżności w wymiarach.

Zrzucę zdjęcia to wkleję również i kawałek podłogi z płytkami. Jeszcze mąż musi znaleźć czas, żeby położyć panele w części wypoczynkowej.

Pompa ....jednak powietrzna Euronom, ale zamontujemy ją na wiosnę, zimą pociągniemy na kominku z PW wykorzystując bufor ciepła .

A wasza jak się sprawuje i podłogówka, szczególnie w sypialniach? Można zapanować nad temperaturami?

Widzę Aniu, że ty też czasu nie marnujesz. Niestety nie włączam się w dyskusję o żyrandolach, bo marny ze mnie doradca. Zresztą być konsekwentym w wystroju, to dopiero wyzwanie.

U nas caly czas wykończeniówka, tylko tak wolniej....

Jeszcze nie mamy listew przypodłogowych, bo wymyśliłam sobie takie z twardego styropianu, które się maluje - ja chcę na kolor ścian. Właśnie zbieram się do zamówienia narożnika, stołu, krzeseł. A w międzyczasie trwają poszukiwania oświetlenia.

Koleżanka szyje mi na próbę roletę rzymską do wykusza, jak wyjdzie ładna to zrobi mi resztę.

Dużo jeszcze tego.

Pompa działa bardzo fajnie. Na razie puściliśmy ją bez żadnego sterowania - całą dobę takie same ustawienia i jest ok. Mamy cieplutko, u góry jest ciut chłodniej niż na dole - ale w sypialniach to chyba lepiej. No i odkąd mieszkamy ja i dzieci caly czas chodzimy bez kapci - jest przyjemnie, ale nie czuć ciepla jako takiego. Natomiast jak się postawi nogę tam gdzie nie ma podłogówki (miejsce gdzie miał być kominek) oj, tam jest zimno. No i w spiżarce.

W dyskusję o żyrandolach jak najbardziej możesz się włączyć - który Tobie się podoba?

wymyśliłam sobie takie z twardego styropianu, które się maluje - ja chcę na kolor ścian.

No ciekawe, jak się sprawdzą, też o nich myślę, ale mąż przekonuje mnie, że nie będą takie wytrzymałe.

Ale wybór ich jest szeroki, można znaleźć coś fajnego.

Ostatnio znalazłam też listwy z mdfu ale chyba są znacznie droższe, jeszcze nie pytałam: http://www.klimek-klus.pl/cokoly-listwy-przypodlogowe

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...