aniahubi 02.10.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Wynik faktycznie niezły. Rozmawialiśmy osobiście z użytkownikiem pompy powietrznej i w sumie też gorzej nie wychodziło, tylko tak po prostu człowiek naszprycowany tymi negatywnymi opiniami, że już nie wiadomo co mysleć. Aniu, bardzo fajny ten twój blat, muszę popytać naszych stolarzy czy mają coś takiego. A jaki jest w utrzymaniu, wrażliwy na zarysowania? Rozważam również gres. Pompę trzeba wybrać wg uznania - tak czy inaczej w najbardziej mroźne dni trzeba będzie używać grzałkę - co nie wpłynie znacząco na koszty eksploatacji (średnioroczne). W Szwecji używają b.dużo pomp powietrznych, a klimat mają surowszy niź nasz.... Wybierzcie może instalatora/firmę z którą lepiej się rozmawia, bardziej dba o klienta. Naszych mogę polecić z czystym sumieniem - wszystko było jak trzeba. Blat jest podatny na rysowanie - np. przesunięcie zapiaszczonego garnka ale wystarczy przeszlifować i znów jest jak nowy. Poza tym taki wzór w kropeczki jest dosyć maskujący Ja jestem b.zadowolona z niego, no i naprawdę robi wrażenie Do twojej angielskiej kuchni taki ciemny (ale nie czarny) też by super wyglądał. z gresem problemem mogą być fugi - łatwiej podatne na zabrudzenia...No i z tego kompozytu robisz kształt jaki chcesz i właściwie nie widać łączeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 09.11.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Wieści z naszej budowy: elewacja się robi, ekipa super, tylko pogoda zawodzi Kolory wychodzą trochę jaśniejsze niż na kolorniku i mam obawy, co do końcowego efektu. Salon, kuchnia sień- położony gres, fronty kuchenne wybrane (jednak wanilia ), drzwi zewnętrzne i wewnetrzne wybrane - trzeba czekać, kominek jedziemy zamówić w tym tygodniu Hajduk z płaszczem Volcano WT 19 kW. Niebawem zabiorę się za planowanie szaf wnękowych. Regipsy na górze-kontynuacja..i jeszcze trochę to potrwa. czasu brak baaaardzo. Chciałabym już mieszkać i dogrywać szczegóły, jak Ania, ale nam jeszcze daaaleko. http://images47.fotosik.pl/224/51ae186185be3d2dmed.jpg http://images50.fotosik.pl/225/ecf73225bc765c46med.jpg http://images41.fotosik.pl/221/09a9a3ec819c4ecamed.jpg Wybrany front kuchenny, ten po lewej stronie http://images49.fotosik.pl/225/498b98054a6cf0e7med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 09.11.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 No ładnie elewacja się prezentuje, co się jej czepiasz? Oby pogoda dopisała i udało się sprawnie skończyć. Fronty dobrze się zapowiadają - a jaki kolor blatu przewidujesz? Pokazałabyś podłogi A, i jeszcze jedno: na jaką pompę ciepła się zdecydowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 09.11.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Płytki to inna historia. Miały być z takimi wąskimi fugami...eeeeeehe, równiótkie...eeeehe, a było: 1,5 mca czekania na reklamację, bo przyszły "różnobarwne", a jak już wymieniono to płytkarz nie wiedział jak je układać, takie były rozbieżności w wymiarach. Zrzucę zdjęcia to wkleję również i kawałek podłogi z płytkami. Jeszcze mąż musi znaleźć czas, żeby położyć panele w części wypoczynkowej.Pompa ....jednak powietrzna Euronom, ale zamontujemy ją na wiosnę, zimą pociągniemy na kominku z PW wykorzystując bufor ciepła .A wasza jak się sprawuje i podłogówka, szczególnie w sypialniach? Można zapanować nad temperaturami?Widzę Aniu, że ty też czasu nie marnujesz. Niestety nie włączam się w dyskusję o żyrandolach, bo marny ze mnie doradca. Zresztą być konsekwentym w wystroju, to dopiero wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 09.11.2009 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 U nas caly czas wykończeniówka, tylko tak wolniej....Jeszcze nie mamy listew przypodłogowych, bo wymyśliłam sobie takie z twardego styropianu, które się maluje - ja chcę na kolor ścian. Właśnie zbieram się do zamówienia narożnika, stołu, krzeseł. A w międzyczasie trwają poszukiwania oświetlenia.Koleżanka szyje mi na próbę roletę rzymską do wykusza, jak wyjdzie ładna to zrobi mi resztę. Dużo jeszcze tego. Pompa działa bardzo fajnie. Na razie puściliśmy ją bez żadnego sterowania - całą dobę takie same ustawienia i jest ok. Mamy cieplutko, u góry jest ciut chłodniej niż na dole - ale w sypialniach to chyba lepiej. No i odkąd mieszkamy ja i dzieci caly czas chodzimy bez kapci - jest przyjemnie, ale nie czuć ciepla jako takiego. Natomiast jak się postawi nogę tam gdzie nie ma podłogówki (miejsce gdzie miał być kominek) oj, tam jest zimno. No i w spiżarce. W dyskusję o żyrandolach jak najbardziej możesz się włączyć - który Tobie się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 09.11.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 wymyśliłam sobie takie z twardego styropianu, które się maluje - ja chcę na kolor ścian. No ciekawe, jak się sprawdzą, też o nich myślę, ale mąż przekonuje mnie, że nie będą takie wytrzymałe. Ale wybór ich jest szeroki, można znaleźć coś fajnego. Ostatnio znalazłam też listwy z mdfu ale chyba są znacznie droższe, jeszcze nie pytałam: http://www.klimek-klus.pl/cokoly-listwy-przypodlogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 09.11.2009 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Ja po prostu nie lubię cokołu z płytek, a u nas wszędzie na dole jest gres. Drewniane też średnio pasowały, więc zostały tylko te Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 11.11.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 To wklejam zdjęcia naszych płytek na dole, wszędzie są jednakowe: http://images49.fotosik.pl/226/c169285696c7123emed.jpg http://images40.fotosik.pl/221/68db06817d6e301amed.jpg http://images39.fotosik.pl/222/e7fee5fbf94a3853med.jpg W części wypoczynkowej będą panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 11.11.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Ania, jak będziesz miała te listwy, to napisz, jak je jakościowo oceniasz i czy warto je brać. Niebawem też będziemy się rozglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 12.11.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Ładnie te kafle wyglądają. Czy dobrze widzę, że do kuchni masz wejście tylko za słupem?Listwy zamówię w przyszłym tygodniu to dam ci znać co i jak. Jedna forumowiczka ma takie i była zadowolona, w sklepie też wyglądały ok, zobaczymy jak się będzie je malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 13.11.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Tak, ścianę "łazienki" pociągnęliśmy do słupa, bo jakoś nie mógł się nam wkomponować. Za nią będą ukryte wysokie słupki, typu lodówka, piekarnik w zabudowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 08.01.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Wyciągam wątek z czeluści forum Ewciu, mieszkacie już? Co słychać? A cała reszta zagląda tu jeszcze? Wygląda na to że budują Claris, Joanna Re, ewa_b i ja mieszkam. Było nas chyba więcej... M&M Komarzewo podobno buduje, tylko efektami coś nie chce się chwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M M KOMARZEWO 17.01.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Witam. Jesteśmy. Budujemy. Dziennik Budowy powiedzmy uzupełniony. Pozdrawiamy wszystkich. Życzymy zapału do pracy i wytrwałości w tym 2010 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 22.02.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Czy ktoś z budujących Z28 GL2 posiada pełne zestawienie więźby dachowej?Jeśli tak to proszę bardzo o podzielenie się tą cenną listą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M M KOMARZEWO 23.02.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Czy ktoś z budujących Z28 GL2 posiada pełne zestawienie więźby dachowej? Jeśli tak to proszę bardzo o podzielenie się tą cenną listą... Witam Serdecznie niestety posiadamy garaż jednostanowiskowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 16.03.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Kto ma słup z przodu wejścia oraz kominy wykończone cegła klinkierową proszę się meldować. Mam pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 17.03.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 U mnie komin wykończony cegłą klinkierową, słup tynkowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 17.03.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Ile Wam poszło cegieł na kominy? Serio pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 17.03.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 U nas jest jeden komin, Schiedla Rondo plus - 1 kanał spalinowy+1 kanał wentylacyjny -wymiary 50x36 cm. Cegieł poszło ok.9 na warstwę, 13 warstw, czyli ok 117 sztuk (prawdopodobnie ) I pamiętaj, że na kominy tylko cegła pełna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 17.03.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 No właśnie w hurtowni babka mi to samo powiedziała, a wykonawca, że tylko ostatnie 3 warstwy z pełnej a tak to kratówka. Muszę poczytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts