aniahubi 29.04.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Ewa, mam identyczny krajobraz na swojej działce Planujesz w tym roku jakoś to wszystko zagospodarować? Tynkarze już wtargnęli? Claris - dalej czekasz na PnB? A co u reszty planujących budowę Z28 słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Memorka 29.04.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Witajcie Z 28 Po długiej zimowej przerwie prace rozpoczęte. Wiem, długo się nie odzywałam ale to naprawię. Tydzień temu mąż zrobił wykop i już wylał ławy fundamentowe. Muszę poczytać jak wstawić zdjęcia, gdzieś to było... Wczoraj widziałam, stawiają bloczki, a że jest to brygada męża to muszą się starać i chyba im to wolniej idzie. Aniu, Ewo przez cały czas oglądaliśmy Wasze zdjęcia, gratulujemy takich postępów. Bardzo mi się podoba pomysł z zadaszeniem tarasu. Aniu kafelki w dolnej łazience są śliczne a koza wygląda super. My planujemy w tym roku zrobić pod dach z papą i zostawić na zimę. Na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 29.04.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Gratulacje Memorka super że już ruszyliście z budową. Szybciutko doczytaj jak wklejać zdjęcia i czekamy na foto relację Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 29.04.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 A my dalej czekamy na pozwolenie na budowę. W miedzyczasie uzupełniałam braki - tzn jeden i to trochę dziwny... mój nieczytelny podpis A poza tym jakoś nie mam natchnienia na budowanie, chyba zaczęło mnie to przerażać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 01.05.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Ufff, a już myślałam, że nikt nie ruszył z budową. Powodzenia i czekamy na newsy.Ja z dziećmi poznajemy tajniki ogródka przydomowego, wydzieliłam parcelę dla maluchów, nam pozostawiając największą część. Zobaczymy, czy coś wzejdzie. Siedzimy z dziećmi w ogrodzie, bo w środku działają tynkarze. Chyba trzeba będzie posiać chociaż trawę, żeby ziemia tak nie pyliła. Generalnie oprócz ogródka (warzywniaka), wszystkie nasadzenia planujemy na jesień. Dzisiaj jeszcze mąż ocieplał ścianę wewnętrzną pomiędzy garażem, a częścią mieszkalną. Piękna jest wiosna na wsi.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M M KOMARZEWO 04.05.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Nadeszła wiosna, a wiosną nie tylko przyroda się budzi. Mamy spore zaległości, ale mamy też dobrą informację: - Niebawem zaczną się prace budowlane. Murarze wchodzą w połowie maja. Ciągniemy ściany do stropu. Na razie małymi kroczkami, ale dążymy do celu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 05.05.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Ewa, a masz jakiś konkretny pomysł na parcelę dla dzieci? Mój starszy chciałby swój własny murowany domek - z prądem (do podłączenia laptopa, którego nie ma) Udało mi się wytargować własny namiot + kawałek ogródka Młodszy na razie chce tylko ogródek, ale pewnie pozazdrości bratu i też będzie chcial domek... I jakiś placyk zabaw - taki bardziej zręcznościowy byśmy chcieli im zrobić, ale dokładnego pomysłu jeszcze nie mamy. Marzeno i Mariuszu - super że ruszacie z dalszym ciągiem budowy, powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 06.05.2009 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 zręcznościowo to myslę, że trochę potraktujemy już pokojoje dzieci, zobaczymy, jak wejdą meble, czy znajdziemy miejsce na linę do wspinania, drabinkę (na brzuszki ). Ten [pokój z balkonem wydaje nam się najbardziej odpowiedni, wygląda jakby miał własny przedpokój, a tam można poszaleć. O domku w ogrodzie tez oczywiście dzieci wspominają i pewnie trzeba bedzie go zbudować, niech mają frajdę. Trzeba zająć się trawą, wczoraj pierwszy raz polała się woda z naszej PRYWATNERJ studni, ale super uczucie mieć własne źródełko. Damy do sanepidu do zbadania sprawdzić czy wszstko z nią ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M M KOMARZEWO 11.05.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Witamy Serdecznie wszystkich budujących i bywalców tego forum. Miło mi poinformować, że ponownie zaczęły się prace budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M M KOMARZEWO 13.05.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Witam.Co zrobić ze słupem przed wejściem - wylać z betonu i obłożyć płytką klinkierową czy wymurować z klinkieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 15.05.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Gdybyśmy mieli wybrany klinkier do przyszłej elewacji na tym etapie, to murowalibyśmy z klinkieru, ale niestety nie mieliśmy jeszcze pomysłu więc zostawiliśmy pod płytkę. Mam nadzieję że też nie bedzie to najgorsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 19.05.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 21 maja mija ustawowe 65 dni na decyzję o pozwoleniu, a tymczasem dopiero wczoraj przyszło pismo o wszczęciu postępowania administracyjnego o wydanie pozwolenia na budowę czy ja się w końcu doczekam tego papierka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 22.05.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 To są właśnie urzędy. W sumie, to można by zarzucić urzędnikowi bezczynność. Tylko kto chce zadzierać Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 23.05.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Witam. Co zrobić ze słupem przed wejściem - wylać z betonu i obłożyć płytką klinkierową czy wymurować z klinkieru? My mamy wylany z betonu. Wydaje mi się, że jest to element konstrukcyjny (nośny - mocno zbrojony) i nie bardzo da się go wymurować z klinkieru, co najwyżej obudować później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 23.05.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 dzisiaj wbiłam pierwszą łopatę w ziemię żeby nie było, że Ania szybciej się przeprowadzi, niż ja to zrobię Posadziłam 2 choinki, mam nadzieję, że się przyjmą, nic ich nie zeżre tudzież jakaś dusza nie wykopie.... a jak w końcu założę dziennik [co jest bliżej niz dalej] to i działkę pokażę, i choinki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 24.05.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 yeah, zrobiłam to zapraszam do dziennika budowy [na razie przed-budowy ] a tutaj linek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 26.05.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Jestesmy po tynkach, nasze spostrzeżenia: gdybysmy jeszcze raz mieli ten etap przed sobą, sprawdzilibysmy dokładność wykonania naroży (kąty proste) juz na etapie murowania, później to jeden zwala na drugiego. Generalnie ok, ale chyba oczekiwałam lepszego wykonania. Dziwi mnie zaskoczenie wykonawców, że mają porządnie po sobie posprzątać, a przecież wiecie jak wyglądają posadzki(?) Posprzątali, poprawili, teraz hydraulika się zacznie Jeszcze żebysmy wiedzieli czego chcemy: gaz z kotłem na paliwo stałe, czy pompa ciepła, czekamy na wycenę tej drugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 26.05.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Kilka zdjęć:http://images46.fotosik.pl/132/3a6c550d80748766m.jpghttp://images48.fotosik.pl/132/3d5fb1f189199edbm.jpghttp://images44.fotosik.pl/132/90b6272c1127a873m.jpghttp://images49.fotosik.pl/132/24a29f8c03984d21m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 29.05.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Ale domowo już się zrobilo, super!Macie już wycenę na pc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 31.05.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Ania, na wycenę jeszcze czekamy, w międzyczasie rozmawiałam z dwoma użytkownikami i jak na razie same dobre opinie. Wodę użytkową jak macie u siebie rozwiązaną? Podgrzewacz elektryczny, czy z PC, nasłuchałam się i naczytałam że są dostawki do PC z taką funkcją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts