Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 310
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Proszę o wasze opinie dot. zagospodarowania kuchni, oto 2 wersje:

z wyspą:

http://images25.fotosik.pl/260/d027b749f54a2feam.jpg

http://images34.fotosik.pl/338/a8963c49fe3c2a86m.jpg

http://images32.fotosik.pl/337/32563a8f27692b17m.jpg

i z barkiem:

http://images32.fotosik.pl/337/ab15bdba24f1c7f7m.jpg

http://images25.fotosik.pl/260/dc0f9e66e90baf0bm.jpg

w drugiej wersji myślę, że te słupki z lodówką i piekarnikiem można by przerzucić w miejsce tego kredensu koło spiżarki.

ewo__b Ładne wizualizacje. Chyba i ja zasiądę do tego programu i coś powalczę :oops:

Widzę, że rezygnujesz zupełnie z wejścia do kuchni od strony korytarza - nie boisz się, ze będzie nieporęcznie nosić choćby zakupy dookoła przez jadalnię? Mnie też kusiła ta opcja, bo tylko wtedy da się wykorzystać ścianę między kuchnią a łazienką, ale póki co przejście jest zaplanowane :roll: . Wysokie szafki między oknami chyba nie są trafione, mogą zaciemniać i robić takie "tunele" z oknami, lepiej je przesunąć obok spiżarki.

Może ktoś jeszcze się wypowie?

Jak postępy na budowie?

dokładnie to samo myślę z tymi zakupami, dlatego też niedługo będę miała wersję z przejściem. Na ścianie łazienki plecami ustawię słupki: lodówka piekarnik i takie tam i zobaczę czy wystarczy na przejście

Też miałam taki pomysł, ale mam wrażenie że te słupki zaciemnią okno przy spiżarce. Czekam na twoje wizualizacje, może mi coś rozjaśni?

Myślę że wysyp budowlany naszych Z28 nastąpi jesienią :D

Witamy.

Chcemy wybudować dom, a nie ma czasu aby kilka słów napisać.

23 czerwca 2008 roku staliśmy się posiadaczami projektu Z28 GL. Chcieliśmy zacząć w 2009r, ale jeżeli dostaniemy pozwolenie na budowę to może uda się zrobić jeszcze w tym roku stan zerowy.

Ciekawe kiedy dostaniemy pozwolenie na budowę? CZEKAMY!

W między czasie pierwsze decyzje do podjęcia. Trzeba by również założyć dziennik BUDOWY. Pełen Profesjonalizm w tej dziedzinie u Anii i Huberta z Opolskiego.

Pozdrawiamy.

M & M.

Pełen Profesjonalizm w tej dziedzinie u Anii i Huberta z Opolskiego.

:oops: :oops: :oops:

Muszę szybko nadrobić zaległości w dzienniku (urlop mnie rozleniwił)! Już szykują strop do zalania, trochę im się zejdzie, może do końca tyg. zdążą. Fotki obiecuję na wieczór :roll:

Na stronie Z500 jest kolornik do naszego domku :D :D :D a ja się w paincie męczyłam :roll:

Jeszcze małe pytanie: czy ktoś ma w swoim projekcie dokładny opis podłogi nad wykuszem - symbol PT2? Wysłałam zapytanie do Z500, czekam na odp. Może od was będzie szybciej? I jeszcze brakuje lokalizacji belki nadprożowej N1. Wykonawca radzi sobie jak może, ale mówi że ogólnie to trochę błędów i nieścisłości jest.

Claris - jak tam urlop? Jak poszukiwania mat. budowlanych?

Odwołuję alarm :D studio Z500 spisało się na medal i już mam wszystkie potrzebne szczegóły.

Dla zainteresowanych: nad garażem jednostanowiskowym jest nadproże N1 a nad garażem 2 stanowiskowym N2. U mnie w opisie były oba, a na rysunku tylko to dobre, N2 :roll: I szukaliśmy z wykonawcą i kierbudem gdzie to N1 można by umieścić :D

Mam też opis PT2 :D

Witam wszytskich po tak długiej przerwie. Dużo się dzieje na forum, a czemu mnie nie tutaj tak długo nie było - juz się tłumaczę. Jestem szczęśliwą mamą czteromiesięcznego dzidziusia i korzystając z urlopu macierzyńskiego oraz lata wyrwałam się z Warszawy na prawie dwumiesięczne wakacje na Mazury z dala od uroków cywilizacji i internetu. Już nadrabiam zaległości i wstawiam zdjęcie domku. Stan surowy otwarty. Jeżeli ktoś chciałby obejrzeć na żywo serdecznie zapraszam.

http://images43.fotosik.pl/2/82c266f8846ed5d2med.jpg

http://images23.fotosik.pl/266/4460e5e21dde6c57med.jpg

Agee gratuluję malucha! I domku w takim stanie także.

Od początku sierpnia nie przychodziły mi powiadomienia, że są nowe posty w temacie, wchodzę dzisiaj, bo czegoś tam potrzebowałam a tu taka niespodzianka!!

U nas lekko naprzód. Architekt ma już wszystkie papiery, w tej chwili w uzgodnieniu są projekty przyłączy, załatwiliśmy tez odrolnienie, mam ... KIEROWNIKA BUDOWY oraz .... EKIPĘ DO WYKOŃCZEŃ (takich końcowych :p regipsy, kafelki, podłogi :p). Zaraz będę jeszcze dzwonić do ZDiKu w sprawie uzgodnienia zjazdu z drogi. Architekt twierdzi, że nie muszę mieć takowego bo dojazd do posesji jest drogą prywatną, ZDiK twierdzi co innego... Z materiałami nic nie ruszyłam (poza zrobieniem listy z hurtowniami w okolicy) - w sumie wiem co chcę, jak chociaż złożymy papiery o pozwolenie to będę to ciągnąć dalej.

Na 100% zostajemy przy wykończeniu klinkierowym na ścianach z lukarnami, klinkierem obłożymy także podmurówkę. A... zrobiłam projekt ogrodu, odręczny, ale mi się spodobał, a przyszedł mój brat i mnie wyśmiał bo okazało się, że jego dobry kolega robi takie projekty zawodowo - może więc nam zrobi :) Chcemy też skonsultować się z architektem wnętrz, może jeszcze jakieś wskazówki dostaniemy, co trzeba by zmienić w środku.

mam ... KIEROWNIKA BUDOWY oraz .... EKIPĘ DO WYKOŃCZEŃ (takich końcowych :p regipsy, kafelki, podłogi :p).

Ekipę do stanu surowego chyba też? Czy coś się zmieniło?

Zaraz będę jeszcze dzwonić do ZDiKu w sprawie uzgodnienia zjazdu z drogi. Architekt twierdzi, że nie muszę mieć takowego bo dojazd do posesji jest drogą prywatną, ZDiK twierdzi co innego...

U mnie też jest dojazd drogą prywatną i musiałam tylko napisać oświadczenie, że droga prywatna ma dostęp do publicznej (albo coś w ten deseń) :roll:

A jak będziesz mieć wszystkie papiery to długo będziesz czekać na pozwolenie? Sama będziesz składać to wszystko, czy robi to dla ciebie architekt? Mój adaptujący po zebraniu całej dokumentacji w ciągu 24 godz. miał pozwolenie PRAWOMOCNE :D

mam ... KIEROWNIKA BUDOWY oraz .... EKIPĘ DO WYKOŃCZEŃ (takich końcowych :p regipsy, kafelki, podłogi :p).

Ekipę do stanu surowego chyba też? Czy coś się zmieniło?

Tak, tak, ekipe mam juz dawno.

Zaraz będę jeszcze dzwonić do ZDiKu w sprawie uzgodnienia zjazdu z drogi. Architekt twierdzi, że nie muszę mieć takowego bo dojazd do posesji jest drogą prywatną, ZDiK twierdzi co innego...

U mnie też jest dojazd drogą prywatną i musiałam tylko napisać oświadczenie, że droga prywatna ma dostęp do publicznej (albo coś w ten deseń) :roll:

A jak będziesz mieć wszystkie papiery to długo będziesz czekać na pozwolenie? Sama będziesz składać to wszystko, czy robi to dla ciebie architekt? Mój adaptujący po zebraniu całej dokumentacji w ciągu 24 godz. miał pozwolenie PRAWOMOCNE :D

No niestety, tutaj przewiduję problemy. Papiery będę składać prawdopodobnie sama, czas oczekiwania do 65 dni, a że jest to miasto Wrocław, to pewnie ani dnia krócej. Do tego wiem, że jest tam w urzędzie jedna baaardzo drobiazgowa (żeby nie napisać inaczej) Pani i boję się coby na nią nie trafić... Jedno jest pewne, do końca lutego na 100% pozwolenie musi być (choć jakby udało się wcześniej to super, bo może wtedy na jesieni zrobilibyśmy stan 0.