ewa__b 13.11.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 U mnie małżowinek też chciał ingerować w kuchnię ; ale myślę że się dogadaliśmy, są części domu, w których ja będę rządzić i tam mnie się należy ostateczny głos; a są obszary, gdzie jego spojrzenie będzie bardziej na miejscu. Ta kuchnia to naprawdę dla mnie marzenie, będę teraz szukała, gdzie można podobną wykonać. Odnośnie ścianki, u nas jest tylko taka metrowa, którą stanowią 2 kominy, reszta otwarta, pstryknę zdjęcia, jak mi się uda znowu zawitać na budowę za dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 14.11.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 U nas jest tak, że większość rzeczy ustalamy wspólnie, jak się nie zgadzamy to któreś odpuszcza Jak czegoś ewidentnie nie akceptujemy oboje, to zmieniamy koncepcję. Zobaczymy jak nam będzie szło przy wyborze wykończenia. Mi się marzą gdzie niegdzie tapety, tynki strukturalne, a małżonek ich nie toleruje. Może go przekonam - mam jeszcze trochę czasu Równocześnie piszę tu i bawię się z Bartkiem - lat 4 (on jest lekarzem, ja przychodzę do niego z moimi dziećmi), właśnie padło pytanie: Na co Pani dziecko jest zachorobione? Idę wrzucić jakieś zdjęcia pajęczyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 14.11.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Dzisiaj przyjeżdżam z mężem na budowę a tam szok...pozamiatane, poukładane . Miłe zaskoczenie, widać było całą przestrzeń. Dół - rewelacja, ścianka w kuchni też całkiem fajnie wygląda (niestety było ciemno, żeby pstyknąć zdjęcia). Na górze jest już łazienka, nasza sypialnia, jutro będą się robiły pokoiki dzieci. Chciałabym, aby miały pokoje nie do końca oddzielone, jakiś otwór, czy cóś, bo Dawidek (5 lat) zapowiada, że i tak nie będzie sam spał. Szukam inspiracji. Ania, synek dobrze rokuje. Lekarz interesujący się losem pacjenta to skarb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slowikowa79 14.11.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 ojej te "zloty " to chyba nagminny pomysł my także zastanawialiśmy się, czy w przyszłym roku uda nam się urządzić jakąś wspólną parapetówkę Ewo kuchnia cudowna! trzymam kciuki za poszukiwania wykonawcy! Aniu u nas też większość rzeczy ustalamy wspólnie, a jak się nie zgadzamy, to ... mąż odpuszcza ale generalnie u nas daleko jeszcze do wyboru koloru ścian czy płytek- na razie czekamy na przesyłkę z projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M M KOMARZEWO 14.11.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Witamy. Po długim oczekiwaniu 6 Października otrzymaliśmy POZWOLENIE NA BUDOWĘ" HURA, HURA, HURA ...... Tak wyglądała nasza działka przed rozpoczęciem jakichkolwiek prac. Teraz postaramy się wkleić zdjęcie - ciekawe czy będzie widoczne. HELP JAK SIĘ WKLEJA ZDJĘCIA? Jak to wykonać z poziomu folderu na dysku lub z poziomu Picasa? M & M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 14.11.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Po długim oczekiwaniu 6 Października otrzymaliśmy POZWOLENIE NA BUDOWĘ" HURA, HURA, HURA ...... GRATULACJE Właśnie miałam do was pisać jak idzie papierkologia - a tu taki news Zdjęcia musisz wrzucić najpierw na picasa albo fotosik itp. Potem piszesz posta, klikasz IMG, ze zdjęcia bierzesz link (na picasie opisany jako umieść obraz na stronie) i wklejasz. TERAZ WAŻNE - musisz okroić to co ci się wklei tak, aby na końcu było .jpg (a zaczynało się od najbliższego http) i od razu bez żadnych spacji klikasz drugi raz IMG Przykład: Z picasa kopiujesz taki link: [color=redhttp://lh6.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/SR2qdlgy_8I/AAAAAAAACG0/4kwAG7fGlpw/s400/IMG_7375.JPG[/color]]Od Budowa i skracasz go do: http://lh6.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/SR2qdlgy_8I/AAAAAAAACG0/4kwAG7fGlpw/s400/IMG_7375.JPG Jak usuniesz spacje przy img to wyświetli się obrazek (widok na garaż sąsiada, jedna z najładniejszych elewacji) : http://lh6.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/SR2qdlgy_8I/AAAAAAAACG0/4kwAG7fGlpw/s400/IMG_7375.JPG POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 15.11.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 M&M Gratuluję PNB. Czekamy na relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M M KOMARZEWO 15.11.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Witam.Dzięki za podpowiedź jak wleić zdjęcia. Narazie mamy problem z wtyczką do przeglądarki internetowej więc skorzystamy z fotosik'a. na sprawdzenie zdjęcie naszej działki przed wykonaniem jakichkolwiek prac.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d126856a2888f2c6.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M M KOMARZEWO 15.11.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d126856a2888f2c6.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M M KOMARZEWO 15.11.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Kurcze trzecie podejście i idę spać. Jeżeli będzie widać zdjęcie to jest to nasza działeczka przed rozpoczęciem prac. To wklejanie mnie dobiło. Myślę że ważna informacja dla nie wtajemniczonych -zdjęcia najpierw trzeba opublikować w internecie! Następne niebawem. Chyba założymy dziennik Ciekawe jak?http://lh5.ggpht.com/_rHI9m9NCKOc/SR8902EmlcI/AAAAAAAAABk/kVd7UPqYf2A/s800/Fundamenty%20080.jpgPozdro M & M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M M KOMARZEWO 15.11.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Ooo jest! To jeszcze może jedno. http://lh5.ggpht.com/_rHI9m9NCKOc/SR9DL8Im3NI/AAAAAAAAACg/WFoGiX6l9-0/s400/Fundamenty%20061.jpg A jeszcze wcześniej takie chaszcze tu rosły. Kosiłem kosą, ale jestem dumny. Będzie co wspominać. http://lh4.ggpht.com/_rHI9m9NCKOc/SR9GLk6m5PI/AAAAAAAAADw/avlNTM1MJMI/s800/Fundamenty%20015.jpg Humus ściągnięty przed 1 listopada. Następne zdjęcia będziemy wklejać do Dziennika Budowy.Pozdrawiamy M & M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 19.11.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Brawo, zdjęcia już umiesz wklejać Czekam z niecierpliwością na dziennik budowy. Jaki plan działania na zimę? Same fundamenty, czy murujecie na ile pogoda pozwoli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M M KOMARZEWO 21.11.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Witam Wszystkich.Robimy przerwę na zimę. Chcemy zostawić fundamenty zasypane piaskiem. Resztę prac planujemy na 2 polowe przyszlego roku.Dziennik B zalożymy po moim powrocie na koniec miesiąca.PozdrawiamM & M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 26.11.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Mały kroczek do przodu... architekt dzwoniła, że ma dla nas komplet papierów do odbioru w poniedziałek. Zostanie nam jeszcze pisemko do konserwatora zabytków i składamy papiery o pozwolenie na budowę. A potem... cóż, zobaczymy, wszechobecny kryzys być może zweryfikuje nasze plany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slowikowa79 27.11.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 a u nas lekka załamka- po 10 dniach a nie 7 (jak oferowano) dostaliśmy... e- mail z rysunkami pdf i pytaniem, czy to ten z28, który zamawialiśmy...ech a kiedy będzie projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 27.11.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Trzymam za was kciuki. Aura w sam raz do załatwiania papierków. Claris, którą wersję projektu budujecie i jakie zmiany wprowadzacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 27.11.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Trzymam za was kciuki. Aura w sam raz do załatwiania papierków. Claris, którą wersję projektu budujecie i jakie zmiany wprowadzacie? Mamy wersje Z28 GL2 (taką jak Ania i Hubert). tu jest zmieniona góra a tu zmiany na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 30.11.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 a u nas lekka załamka- po 10 dniach a nie 7 (jak oferowano) dostaliśmy... e- mail z rysunkami pdf i pytaniem, czy to ten z28, który zamawialiśmy...ech a kiedy będzie projekt? Jak im potwierdzisz, że to dobra wersja, to już powinno być szybko. Przynajmniej u nas tak było - tyle że my czekaliśmy chyba miesiąc na ten plik pdf U nas piękna pogoda +10 stopni, pierwsza część tynków już schnie, w poniedziałek dalej będą działać. Właśnie mój mąż dwonił, że uszkodzili nam bramę garażową Chyba tynkarze nie polubią poniedziałków claris, gratuluję kolejnego kroku w kierunku PnB. Niech teraz to będzie sprit, żebyś do wiosny zdążyła A w ogóle to zauważyłam, że jak nie odpiszę na nowego posta, to potem (chyba za karę) kolejnych powiadomień nie dostaję Też tak macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 02.12.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 claris, wygodne gniazdko na górze wam wyszło. Kolega namawiał nas abysmy zrobili sobie wejście do łazienki z sypialni, ale jednak zdecydowaliśmy sie żeby na tej ścianie dać szafy. Pozostaje więc jedna łazienka z jednym wejściem. Domek jest naprawdę przestronny i wygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M M KOMARZEWO 03.12.2008 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Witam WszystkichWłaśnie Podchodzimy do założenia Dziennika Budowy. Ciekawe czy uda się beż większych trudności? Jeżeli tak niebawem będzie więcej wpisów.Pozdrawiamy.M & M Dziennik Marzeny i MariuszaKomentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts