wisia30 02.01.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Witam, chciałabym się dowiedzieć po ile w tym roku kupowaliście kostkę brukową. Planuję zakup takiej w kształcie trapezu, z której da się tworzyć takie koła. Chcę się zorientować czy ceny idą w górę czy potaniały, bo może jest to chwila odpowiednia na zakup.Jeśli ktoś zna obecne ceny w swoim rejonie to także proszę o ich podanie.Z tego co się zaczęłam orientowac to zwykła kostka grubości 6 cm kosztuje od 39 zł, kolorowa 46-48. Nie mam jeszcze dokładnego porównania bo wszędzie inwentaryzacje.Wiem,że dopiero został stworzony wątek porównujący ceny, ale wszyscy podają ceny materiałów do budowy domu, nikt natomiast nic nie pisze o podjazdach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 02.01.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 W tym roku (czyli obecnym 2008)to chyba niewiele osób kupowało kostkę Nie mogłem się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 02.01.2008 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Budowa budową, ale do domu też się chce dojść nie po kolana w błocie. Podjazd będziemy wykańczać na końcu, ale materiał może warto zakupić już teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 02.01.2008 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Oczywiście chodzi mi o kształtowanie się cen w 2007, czy ceny za ten materiał podlegały takim skokom jak za materiały budowlane? Nie śledziłam tego, bo budowaliśmy dom i interesowało mnie po ile jest pustak max, teraz jednak coraz bliżej do końca więc rozglądam się za kostką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris-KRAKOV 02.01.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 a może granit w okresie zimowym są duże obniżki cen na dzień dzisiejszy metr kostki 10\10 to około 54 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 03.01.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Olsztyn (okolice) kostka starobruk Kamal, szara 41PLN, kolor 45PLN brutto. Co prawda ostatnie 120m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszAER 03.01.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Witam Ja też mam zamiar kupic kostke dlatego sie intersowalem, cena jest taka sma jak w tamtym roku , jezeli spadnie cena cementu równiez spadnie cena kostki. Podam adres firmy która produkuje kostke i tam są ceny, wyłozylem ich kostką taras i jest ok wiec polecam. http://www.drogbruk.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris-KRAKOV 03.01.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 ale to dalej beton a gdzie estetyka i trwałość zwróćcie uwagę na koszt inwestycji tylko co niektórych stać na zmiane kostki a granit to wieczność i zawsze niebanalny wygląd bez względu na modę kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszAER 03.01.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Ja jestem za kostką, ponieważ widziałem granit po 10 latach jak wyglądał, masakra a dotego ciezko sie śnieg odgarnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prazmo-agnieszka 03.01.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Chetnie dołączę się do zapytania " co oprócz kostki?" My z mężem oscylujemy w okolice piaskowca (bardzo nam sie podoba), ale co z jego praktycznością??? Kostki są teraz bardzo efektowne imitujące piekny bruk np Stary Bruk Gdańsk, Vindoban czy Castello firmy Semmelrock. Ale ceny też są powalające. Dla zainteresowanych: http://www.semmelrock.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris-KRAKOV 03.01.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 to co widziałeś to nie była kostka granitowa tylko partactwo widziałeś Wrcławski rynek kładli tam kostke 10 lat temu, jest jeszcze ładniejsza nisz była kostka sie pieknie zlicowała i z roku na rok nabiera uroku, niemcy specjalnie wysypuja mielony granit na drogi aby je licowały jeżdzące samochody ale jedni lubią granit inni ..........beton tak to już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 04.01.2008 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Nie chodzi o to że lubię beton, tylko o to że mam małe dziecko. Chcę żeby bawiło się przed domem, jeździło na rowerku po podwórku, a nie po ulicy. Kostka jest w miarę równa, dziecięcy rowerek sobie z nią łatwiej da radę niż z granitowymi kocimi łbami, a w razie upadku - granit jest bardzo ostry, z czasem się wygładza, ale do tego czasu to mi dziecko dorosnie. Kolejny powód to ten, że mam bardzo długi podjazd do domu, nie zawsze jedzie się samochodem, czasem trzeba na piechotę w szpileczkach, tu także granit przegrywa z kostką. I wreszcie czwarty powód: układanie - jeszcze nie jestem zorientowana w cenach za robociznę, ale z pewnością trudniej ułożyć granit, bo nie ma idealnie tej samej grubości, a kostka.... podsypujesz, wyrównujesz i kładziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris-KRAKOV 04.01.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 sory a kto mówi o kocich łbach przed domem to absurd i wyżucanie zbędnych złotych , na podiazd kostka 7/9 jest idealna a chodniki 4/6 ładnie sie prezętuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszAER 04.01.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Nie chodzi o to że lubię beton, tylko o to że mam małe dziecko. Chcę żeby bawiło się przed domem, jeździło na rowerku po podwórku, a nie po ulicy. Kostka jest w miarę równa, dziecięcy rowerek sobie z nią łatwiej da radę niż z granitowymi kocimi łbami, a w razie upadku - granit jest bardzo ostry, z czasem się wygładza, ale do tego czasu to mi dziecko dorosnie. Kolejny powód to ten, że mam bardzo długi podjazd do domu, nie zawsze jedzie się samochodem, czasem trzeba na piechotę w szpileczkach, tu także granit przegrywa z kostką. I wreszcie czwarty powód: układanie - jeszcze nie jestem zorientowana w cenach za robociznę, ale z pewnością trudniej ułożyć granit, bo nie ma idealnie tej samej grubości, a kostka.... podsypujesz, wyrównujesz i kładziesz. Masz racje bezpieczne dla dziecka jest kostka równa i ładna , co do ceny za położenie masz racje,ja za kostke połozenie płaciłem 35 zł za 1 m2, natomiast za kostke granitową wołają 42 zł i nie zawsze ładnie im wychodzi,ja jestem zadowolony z koskti, równa ładna i bezpieczna dla dziecka i szpileczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 04.01.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 sory a kto mówi o kocich łbach przed domem to absurd i wyżucanie zbędnych złotych , na podiazd kostka 7/9 jest idealna a chodniki 4/6 ładnie sie prezętuje bezpieczniej jest dać na podjazd 8/11 jeśli przewiduje się że będzie jeździło coś ciężkiego , dla osobówek wystarczy 4/6 a 8/11 tylko na obrzeża , jest to najtańszy wariant dla kupującego , zawsze tak polecam klientom i są zadowoleni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris-KRAKOV 04.01.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Seba x gdzie te zdięcja robiłeś bo wszystkie są robione z samochodu może choc troszke byś sobie zadał trudu żeby choć stanąć na tej kostce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wraf 04.01.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 z samochodu czy też nie, napewno galeria seby jest dużo ciekawsza i bardziej przekonująca do kostki granitowej niż Twoja Kris, przez Twoje zdięcia tylko się przestraszyłem że dokonałem złego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 04.01.2008 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 My mamy kostkę betonową z posypką granitową. W przekroju wygląda to tak, że ostatnie pół centymetra to drobno mielony granit. Jest idealnie gładkie, szorstkie(sprawdzone po obecnym zlodowaceniu) a wygląd jak granit. Już kilka osób pytało gdzie dostaliśmy tak równą kostkę granitową Kostka firmy libet. Kosztowała niemało-szczególnie, że powierzchni wyszło nam 220m kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 05.01.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Seba x gdzie te zdięcja robiłeś bo wszystkie są robione z samochodu może choc troszke byś sobie zadał trudu żeby choć stanąć na tej kostce hehehe , zobacz po lewej stronie z kąd jestem a będziesz wiedział że po kostce to ja chodzę od urodzenia , a w Krakowie to oczywiście jest dużo kostki ale wyprodukowanej w mojej miejscowości , wyobraź sobie że zadałem sobie trochę trudu i nawet produkuję kostkę , a nie tak jak inni tylko pośredniczą w sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts