Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cena kostki brukowej

Recommended Posts

Witam, chciałabym się dowiedzieć po ile w tym roku kupowaliście kostkę brukową. Planuję zakup takiej w kształcie trapezu, z której da się tworzyć takie koła. Chcę się zorientować czy ceny idą w górę czy potaniały, bo może jest to chwila odpowiednia na zakup.

Jeśli ktoś zna obecne ceny w swoim rejonie to także proszę o ich podanie.

Z tego co się zaczęłam orientowac to zwykła kostka grubości 6 cm kosztuje od 39 zł, kolorowa 46-48. Nie mam jeszcze dokładnego porównania bo wszędzie inwentaryzacje.

Wiem,że dopiero został stworzony wątek porównujący ceny, ale wszyscy podają ceny materiałów do budowy domu, nikt natomiast nic nie pisze o podjazdach.

Witam

Ja też mam zamiar kupic kostke dlatego sie intersowalem, cena jest taka sma jak w tamtym roku , jezeli spadnie cena cementu równiez spadnie cena kostki.

Podam adres firmy która produkuje kostke i tam są ceny, wyłozylem ich kostką taras i jest ok wiec polecam.

http://www.drogbruk.pl/

Chetnie dołączę się do zapytania " co oprócz kostki?" :roll:

My z mężem oscylujemy w okolice piaskowca (bardzo nam sie podoba), ale co z jego praktycznością???

Kostki są teraz bardzo efektowne imitujące piekny bruk np Stary Bruk Gdańsk, Vindoban czy Castello firmy Semmelrock. Ale ceny też są powalające.

Dla zainteresowanych: http://www.semmelrock.pl

to co widziałeś to nie była kostka granitowa tylko partactwo

widziałeś Wrcławski rynek kładli tam kostke 10 lat temu, jest jeszcze ładniejsza nisz była kostka sie pieknie zlicowała i z roku na rok nabiera uroku, niemcy specjalnie wysypuja mielony granit na drogi aby je licowały jeżdzące samochody ale jedni lubią granit inni ..........beton tak to już jest :D

Nie chodzi o to że lubię beton, tylko o to że mam małe dziecko. Chcę żeby bawiło się przed domem, jeździło na rowerku po podwórku, a nie po ulicy. Kostka jest w miarę równa, dziecięcy rowerek sobie z nią łatwiej da radę niż z granitowymi kocimi łbami, a w razie upadku - granit jest bardzo ostry, z czasem się wygładza, ale do tego czasu to mi dziecko dorosnie. Kolejny powód to ten, że mam bardzo długi podjazd do domu, nie zawsze jedzie się samochodem, czasem trzeba na piechotę w szpileczkach, tu także granit przegrywa z kostką. I wreszcie czwarty powód: układanie - jeszcze nie jestem zorientowana w cenach za robociznę, ale z pewnością trudniej ułożyć granit, bo nie ma idealnie tej samej grubości, a kostka.... podsypujesz, wyrównujesz i kładziesz.

Nie chodzi o to że lubię beton, tylko o to że mam małe dziecko. Chcę żeby bawiło się przed domem, jeździło na rowerku po podwórku, a nie po ulicy. Kostka jest w miarę równa, dziecięcy rowerek sobie z nią łatwiej da radę niż z granitowymi kocimi łbami, a w razie upadku - granit jest bardzo ostry, z czasem się wygładza, ale do tego czasu to mi dziecko dorosnie. Kolejny powód to ten, że mam bardzo długi podjazd do domu, nie zawsze jedzie się samochodem, czasem trzeba na piechotę w szpileczkach, tu także granit przegrywa z kostką. I wreszcie czwarty powód: układanie - jeszcze nie jestem zorientowana w cenach za robociznę, ale z pewnością trudniej ułożyć granit, bo nie ma idealnie tej samej grubości, a kostka.... podsypujesz, wyrównujesz i kładziesz.

Masz racje bezpieczne dla dziecka jest kostka równa i ładna , co do ceny za położenie masz racje,ja za kostke połozenie płaciłem 35 zł za 1 m2, natomiast za kostke granitową wołają 42 zł i nie zawsze ładnie im wychodzi,ja jestem zadowolony z koskti, równa ładna i bezpieczna dla dziecka i szpileczek :D

sory a kto mówi o kocich łbach przed domem to absurd i wyżucanie zbędnych złotych , na podiazd kostka 7/9 jest idealna a chodniki 4/6 ładnie sie prezętuje

bezpieczniej jest dać na podjazd 8/11 jeśli przewiduje się że będzie jeździło coś ciężkiego , dla osobówek wystarczy 4/6 a 8/11 tylko na obrzeża , jest to najtańszy wariant dla kupującego , zawsze tak polecam klientom i są zadowoleni .

My mamy kostkę betonową z posypką granitową. W przekroju wygląda to tak, że ostatnie pół centymetra to drobno mielony granit. Jest idealnie gładkie, szorstkie(sprawdzone po obecnym zlodowaceniu) a wygląd jak granit. Już kilka osób pytało gdzie dostaliśmy tak równą kostkę granitową :D

Kostka firmy libet. Kosztowała niemało-szczególnie, że powierzchni wyszło nam 220m kw.

Seba x gdzie te zdięcja robiłeś bo wszystkie są robione z samochodu może choc troszke byś sobie zadał trudu żeby choć stanąć na tej kostce :oops:

hehehe , zobacz po lewej stronie z kąd jestem a będziesz wiedział że po kostce to ja chodzę od urodzenia :lol: , a w Krakowie to oczywiście jest dużo kostki ale wyprodukowanej w mojej miejscowości ;-) , wyobraź sobie że zadałem sobie trochę trudu i nawet produkuję kostkę , a nie tak jak inni tylko pośredniczą w sprzedaży 8)