andzieg 02.01.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Proszę o pomoc! Problem wygląda następująco: brat chce przepisac mi działke rolną, na ktorej planuje budowe domu, wystąpiłam o warunki zabudowy. Działka ma powierzchnie 0,83ha. W gminie podpowiedziano mi zyby przepisac dzialke, przed otrzymaniem warunków zabudowy. Zastanawiam się dlaczego?Czy mogłby ktos mi podpowiedziec jak byłoby lepiej? Jeszcze jedna sprawa, działka jest dośc duża, tak naprawde wystarczyłaby mi 1/4, czy lepiej odzielic chcianą przeze mnie czesc, czy przepisac całosc? Jak to sie ma, do opłat notarialnych, podatków( kosztów przepisania tej działki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CuoreRosso 02.01.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 witaj W urzędzie nie mają racji. Warunki zabudowy wydawane są dla działki i nie ważne, kto jest właścicielem w danym momencie. Więc nie ma potrzeby by juz przenosić prawo własności. Sprawa podziału nieruchomości jest bardziej skomplikowana. Podałaś za mało danych by uzyskać tu sensowną pomoc. A tak na marginesie to warto używać funkcji SZUKAJ na forum. Niepotrzebnie je zaśmiecamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts