czaguz 02.01.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Witam jestem na etapie doboru pieca na ekogroszek. W sumie najblizej mi do Ling`a Duo 25 KW Klimosza. Jednak wlasnie odebralem wycene ze sklepu, jednago z wiekszych w miescie i podaja w ofercie wlasnie PER EKO w bardzo dobrej cenie i oczywiscie same superlatywy. Nigdzie w necie nie moglem znalesc jakies ciekawej opinii na temat tego pieca. Moze wy macie jakies doswiadczenia??? Symbol to KSR 25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 03.01.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 z opiniami o eko-groszkach jest różnie, tych kotłów jest cała masa, wiele mniej znanych cięzko mieć jakąś opinię obiektywną , bo jak już ktoś ma to będzie chwalił swoje, generalna zasada jaką ja też się w końcu pokierowałem to taka że przy porównaniu kotłów trzeba porównać ich masę i pojemność wodną , im cięzszy tym lepiej i im większa pojemność wodna kotła tym też lepiej , kocioł który ma 25 KW i waży np. 250 KG , troche podejżane , producent musiał oszczedzić np. na grubości blach , 25 KW powinno ważyć coś około 400 KG ..... pozatym nie ma raczej różnic , podzespoły podobne , można jeszcze poszukać jakie mają sterowniki , z jakimi funkcjami itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 03.01.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 tu masz te kotły , ceny mają dobre , darmo dowożą w całej polsce no i coś tam o nich piszą poczytaj http://kotly.com/index.php?cPath=7&topSsid=0361826344ba1d818f0f11243afc62d7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 03.01.2008 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 No wlasnie ceny niezle. Moge go miec ponizej 6k pln. Jest w miare ciezki 380kg i objetosc wodna ok. Parametry bardzo zblizone do Linga. Ciekawe jak ten sterownik sie zachowuje ( TECH Fabryka Andrychów), macie moze jakies doswiadczenia? Z instrukcji wynika ze ma wszystkie niezbedne funkcje, nawet wiecej ( sporo alarmow i zabezpieczen). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 05.01.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 a ja mam kielara który ma tylko 27 litrów pojemności wodnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 05.01.2008 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Tutaj pojemnosc 90 l wiec powinno grzac szybciej i wiecej wiec jesli ogolnie wszystkie piece sa podobne to po co przeplacac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts