Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PER EKO A CO TO?

Recommended Posts

Witam jestem na etapie doboru pieca na ekogroszek. W sumie najblizej mi do Ling`a Duo 25 KW Klimosza. Jednak wlasnie odebralem wycene ze sklepu, jednago z wiekszych w miescie i podaja w ofercie wlasnie PER EKO w bardzo dobrej cenie i oczywiscie same superlatywy. Nigdzie w necie nie moglem znalesc jakies ciekawej opinii na temat tego pieca. Moze wy macie jakies doswiadczenia??? Symbol to KSR 25.

z opiniami o eko-groszkach jest różnie, tych kotłów jest cała masa, wiele mniej znanych cięzko mieć jakąś opinię obiektywną , bo jak już ktoś ma to będzie chwalił swoje, generalna zasada jaką ja też się w końcu pokierowałem to taka że przy porównaniu kotłów trzeba porównać ich masę i pojemność wodną , im cięzszy tym lepiej i im większa pojemność wodna kotła tym też lepiej , kocioł który ma 25 KW i waży np. 250 KG , troche podejżane , producent musiał oszczedzić np. na grubości blach , 25 KW powinno ważyć coś około 400 KG ..... pozatym nie ma raczej różnic , podzespoły podobne , można jeszcze poszukać jakie mają sterowniki , z jakimi funkcjami itp..

No wlasnie ceny niezle. Moge go miec ponizej 6k pln. Jest w miare ciezki 380kg i objetosc wodna ok. Parametry bardzo zblizone do Linga. Ciekawe jak ten sterownik sie zachowuje ( TECH Fabryka Andrychów), macie moze jakies doswiadczenia? Z instrukcji wynika ze ma wszystkie niezbedne funkcje, nawet wiecej ( sporo alarmow i zabezpieczen).