Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna dachowe - ktore wybrac?

Recommended Posts

witam

pewnie temat byl juz walkowany ale nie moglem znalezc na forum. Mam pytanie ktore z okien dachowych maja najlepszy wspolczynnik przenikania ciepla? Planuje 3 okna w łazience i boje sie czy to nie zrujnuje mnie przy jej ogrzewaniu.

Oczywiscie interesuje mnie tez szacunkowa cena takich okien.

Pozdrawiam

Witolo

Wlasnie pobieznie obejrzalem cenniki Velux, Fakro i Okpol ( Roto nie ma wymiaru 78x160 ktory jest u Nas w projekcie) Ceny sa bardzo podobne a nawet bym powiedzial identyczne. Za 6 okien do pokoi i 2 lazienkowe oraz 2 wylazy i kolnierze do wszystkiego trzeba zaplacic w Naszym przypadku ok 11500 z transportem brutto. Co wybrac :-???

Wlasnie pobieznie obejrzalem cenniki Velux, Fakro i Okpol ( Roto nie ma wymiaru 78x160 ktory jest u Nas w projekcie) Ceny sa bardzo podobne a nawet bym powiedzial identyczne. Za 6 okien do pokoi i 2 lazienkowe oraz 2 wylazy i kolnierze do wszystkiego trzeba zaplacic w Naszym przypadku ok 11500 z transportem brutto. Co wybrac :-???

my mamy Roto 160x74 - praktycznie to samo, model 847 (uchylno-obrotowe)

Witam ja osobiście mam FAKRO dobra POLSKA firma :) poszukaj na allegro od cen katalogowych dają upust minimum 25% albo 27% juz niepamietam ja taki dostałem przy zakupie 1 okna fakro preselect jak chcesz mogę poszukać faktury co to za firma wszystko załatwiłem na telefon trwało to dzień może dwa polecam

• 9 months później...
Do nas przyjechały przedwczoraj Veluxy a dzisiaj zamieniłam je na Fakro. Powód otóż mamy 5 okien 78x140 a ja 164cm wzrostu i nie sięgnę do górnej klamki. Zamieniłam na Fakro wszystkie 78x140 uchylno-obrotowe z nawiewnikami i jedno obrotowe pvc 78x118 do łazienki. Oglądałam je i tak naprawdę są prawie takie same. Fakt że ta klameczka w Veluxach na górze mi się podoba ale po co mi ona jak do niej nie dosięgnę a nie chcę tych pałąków bo przecież po jest klamka żeby nią właśnie otwierać okno. Za wszystko zapłaciłam 8369zeta więc chyba cena dobra. Dostałam rabacik 25%.