Witolo 03.01.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 witam pewnie temat byl juz walkowany ale nie moglem znalezc na forum. Mam pytanie ktore z okien dachowych maja najlepszy wspolczynnik przenikania ciepla? Planuje 3 okna w łazience i boje sie czy to nie zrujnuje mnie przy jej ogrzewaniu.Oczywiscie interesuje mnie tez szacunkowa cena takich okien. Pozdrawiam Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 03.01.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 U mnie na razie w rankingu prowadzi Roto.Bardzo mi się podobają ich okna wysokoosiowe. Do łazienki Roto proponuje również okna plastikowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 03.01.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Zerknij na Langer Arktis http://www.langr-okna.cz/stresni-okno-langer-arktis/ Są juz dostepne w Polsce - parametry bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 03.01.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 też dobre parametry i też dostępne w Polsce;-)http://www.fakro.pl/htmli/21.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amrrowke 03.01.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 zobacz sobie tu http://www.oknadachowe.net/jak w tym sklepie kupowalem fakro i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 03.01.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 A czy mozecie podac symbole okien fakro, velux badz roto ktore macie w mieszkaniu oraz lazienkowe? Co polecacie jakie modele sa ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 03.01.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Na twoim miejscu nie sugerowałbym się producentem a np. sposobem otwierania. Okna Velux mają pochwyt na górze okna natomiast Fakro na dole, co ma duże znaczenie w przypadku osadowienia okna. Osoby niskie mogą mieć duży problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 03.01.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Roto mają też klamkę na dole i z tego co słyszłam nowe modele Veluxa też, my wybraliśmy Roto.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 03.01.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Wlasnie pobieznie obejrzalem cenniki Velux, Fakro i Okpol ( Roto nie ma wymiaru 78x160 ktory jest u Nas w projekcie) Ceny sa bardzo podobne a nawet bym powiedzial identyczne. Za 6 okien do pokoi i 2 lazienkowe oraz 2 wylazy i kolnierze do wszystkiego trzeba zaplacic w Naszym przypadku ok 11500 z transportem brutto. Co wybrac ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorgra 03.01.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Witam Również jestem w trakcie wybierania okien. Co sądzicie o oknach Langer? Jaki typ kołnierza należy wybrać pod karpiówkę przy podwójnym kryciu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 04.01.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 ten watek juz jest. Wynika z niego ze szajs totalny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 05.01.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Wlasnie pobieznie obejrzalem cenniki Velux, Fakro i Okpol ( Roto nie ma wymiaru 78x160 ktory jest u Nas w projekcie) Ceny sa bardzo podobne a nawet bym powiedzial identyczne. Za 6 okien do pokoi i 2 lazienkowe oraz 2 wylazy i kolnierze do wszystkiego trzeba zaplacic w Naszym przypadku ok 11500 z transportem brutto. Co wybrac ?? my mamy Roto 160x74 - praktycznie to samo, model 847 (uchylno-obrotowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi079POLSKA 06.01.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witam ja osobiście mam FAKRO dobra POLSKA firma poszukaj na allegro od cen katalogowych dają upust minimum 25% albo 27% juz niepamietam ja taki dostałem przy zakupie 1 okna fakro preselect jak chcesz mogę poszukać faktury co to za firma wszystko załatwiłem na telefon trwało to dzień może dwa polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 06.01.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 ja też nie dawno byłam przed takim samym dylematem,wybrałam w końcu veluxy ggl ale z otwieranie u góru=y bo te klamki na dole mnie przerażały,wyglądają okropnie,jedynie w wyłazach dla kominiarza mam klamki ,nie żałuję że wybrałam veluxy,ślicznie wyglądają na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 06.01.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 a kolnierze macie plaskie czy profilowane? Widzialem juz pare okienek z plaskimi kolnierzami i calkiem fajnie wygladaja jakby byly "wtopione" w dach. Macie jakies za lub przeciw tym kołnierzom?zibi079POLSKA - czyli od cen podanych na aukcji dostawales jeszcze 25% upustu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabba 07.01.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Czy Velux lub Fakro ma okna do pomieszczeń o podwyższonej wilgotności z możliwością wychodzenia przez nie na dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 07.01.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Czy Velux lub Fakro ma okna do pomieszczeń o podwyższonej wilgotności z możliwością wychodzenia przez nie na dach? Te mająhttp://www.roto.pl/index.php?lang=_pl&m=page&pg_id=150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 07.01.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Jestem w trakcie nawiązywania umowy z Veluxem.Jeżeli ktoś z was jest zainteresowany oknami to z małym rabatem się oferuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 16.10.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Do nas przyjechały przedwczoraj Veluxy a dzisiaj zamieniłam je na Fakro. Powód otóż mamy 5 okien 78x140 a ja 164cm wzrostu i nie sięgnę do górnej klamki. Zamieniłam na Fakro wszystkie 78x140 uchylno-obrotowe z nawiewnikami i jedno obrotowe pvc 78x118 do łazienki. Oglądałam je i tak naprawdę są prawie takie same. Fakt że ta klameczka w Veluxach na górze mi się podoba ale po co mi ona jak do niej nie dosięgnę a nie chcę tych pałąków bo przecież po jest klamka żeby nią właśnie otwierać okno. Za wszystko zapłaciłam 8369zeta więc chyba cena dobra. Dostałam rabacik 25%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts