mika31 03.01.2008 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Czy to dobry pomysł? Jakieś przeciwskazania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack_2000 04.01.2008 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 biorę pod uwagę kupno takiej płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 04.01.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Mam takś płytę ze względu na część starych garnków nieprzystosowanych do indukcji (nie trzeba inwestować w cały sprzęt). I tak nieczęsto wykorzystuje się wszystkie cztery pola tak, że w większości gotowanie przebiega na indukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 04.01.2008 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 jack możesz powiedzieć czym się kierujesz biorąc pod uwagę tę płytę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 04.01.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Moim zdaniem nie jest to dobry pomysł...Już widzę np. moją mamę, gościnnie gotującą, jak myli które garnki do indukcji, a które nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 04.01.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Ja też planuję taką płytę, mamy garnki Zeptera, które nie będą działały na indukcji (wyprodukowane kilka lat temu) a szkoda je wyrzucić, więc będą 2 pola elektryczne i 2 indukcyjne. Myślę, że indukcję docenię zwłaszcza przy smażeniu bo na elektrycznej idzie trochę ciężko (długi czas reakcji od momentu zmniejszenia lub zwiększenia mocy pola do reakcji na patelni).Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 04.01.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 kupiłam Mastercooka z ww przyczyn:) jest ok. na ciodzien stosuje dwa pola-nie wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 04.01.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 d5620s kupiłam Mastercooka z ww przyczyn:) jest ok. na ciodzien stosuje dwa pola-nie wiecej. to znaczy których używasz - elektrycznych czy indukcyjnych? tez przymierzam sie do kupna tej plyty ale boje sie że albo będe uzywac tylko elektrycznych tradycyjnych albo indukcja okaze sie tak rewelacyjna ze elektryczne będa nieuzywane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 04.01.2008 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 d5620s kupiłam Mastercooka z ww przyczyn:) jest ok. na ciodzien stosuje dwa pola-nie wiecej. to znaczy których używasz - elektrycznych czy indukcyjnych? tez przymierzam sie do kupna tej plyty ale boje sie że albo będe uzywac tylko elektrycznych tradycyjnych albo indukcja okaze sie tak rewelacyjna ze elektryczne będa nieuzywane No właśnie. Powiedzcie coś więcej użytkownicy. Muszę się szybko zdecydować. Mnie elektryczna potrzebna (przynajmniej tak sobie to tłumaczę) do gotowania potraw, które nie tyle lubią szybkie co długie gotowanie. Tzn. włączam - nagrzewa się wyłączam i nietracę energii a tu jeszcze bigos się grzeje. Co o tym myślicie. Ma to sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 04.01.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 no właśnie moje myślenie jest podobne ale na ile sprawdzi się to tylko chyba własna praktyka wykaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 05.01.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 na codzień indukcja:)za ta płyta przemawiała:-cena duzo niższa niz za 4 indu-podobno z indukcji nie powinny korzystac osoby z rozrusznikiem a nasz tata ma mieć-więc na wszelki wypadek.... ale nie wiem na ile to jest prawda. Maz sie jednak uparł więc mamy kompromis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 05.01.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Z tym rozrusznikiem to prawda - czytałam w instrukcjach, bo pole magnetyczne może miec negatywny wpływ na pracę rozrusznika. Dziękuję za odpowiedź - kupię kilka garnków i patelnię do indukcji a na elektrycznych grzejnikach będę uzywac stare. Czy jednak pola grzewcze tego modelu kuchenki nie są za małe?, największe ma średnnicę 21 cm więc całkiem umiarkowaną ( mój największy garnek ma 23 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 05.01.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 d5620s kupiłam Mastercooka z ww przyczyn:) jest ok. na ciodzien stosuje dwa pola-nie wiecej. to znaczy których używasz - elektrycznych czy indukcyjnych? tez przymierzam sie do kupna tej plyty ale boje sie że albo będe uzywac tylko elektrycznych tradycyjnych albo indukcja okaze sie tak rewelacyjna ze elektryczne będa nieuzywane No właśnie. Powiedzcie coś więcej użytkownicy. Muszę się szybko zdecydować. Mnie elektryczna potrzebna (przynajmniej tak sobie to tłumaczę) do gotowania potraw, które nie tyle lubią szybkie co długie gotowanie. Tzn. włączam - nagrzewa się wyłączam i nietracę energii a tu jeszcze bigos się grzeje. Co o tym myślicie. Ma to sens? Wiesz - to nie jest tak ze sie nagrzeje to pozniej przez godzine trzyma cieplo.A indukcja niby ekonomiczniejsza to moze lepiej indukcyjną i ustawić na mniejszy stopien. Tymbardziej ze w indukcji cala energia idzie na podgrzanie potrawy a w elektrycznej cieplo sobie ucieka. Ja mysle nad kupierniem samej indukcyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mzawad 06.01.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Fajne wiadomości o płycie indukcyjnej znalazłem na http://www.pytanieomieszkanie.plNowa stronka, ale zapowiada sie fajnie. A propos granków, to moja znajoma na płycie indukcyjnej gotuje tez w garnkach emaliowanych - super działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 07.01.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Fajne wiadomości o płycie indukcyjnej znalazłem na http://www.pytanieomieszkanie.pl Nowa stronka, ale zapowiada sie fajnie. A propos granków, to moja znajoma na płycie indukcyjnej gotuje tez w garnkach emaliowanych - super działa. Mówisz o tych 2 zdaniach w dziale porad eksperta? Powtórzone ogólniki jakich wszędzie pełno i w sumie nieprawda, bo po gotowaniu pole grzejne wcale nie jest chłodne, gdyż szkło nagrzewa się wtórnie od garnka i też można się sparzyć. pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 07.01.2008 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 A ja nadal nie mogę się zdecydować Użytkownicy mieszanych płyt nie żałujecie, że nei macie całej indukcji? Które pola częściej używacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 07.01.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Użytkownicy mieszanych płyt nie żałujecie, że nei macie całej indukcji? nie Które pola częściej używacie? indukcyjne Pisałem już, ale powtórzę. Pola HiLight wykorzystywane są tylko ze starym sprzętem (ekspres, szybkowar, garnki z nierdzewki) lub w przypadku wielkiego gotowania - trafiło się przed świętami. Na indukcji można gotować też z małą mocą (potrawy, które muszą długo dochodzić: bigos, powidła itd.) nie ma żadnych problemów. Można stosować tradycyjne emaliowane garnki. Prawdę mówiąc najszybciej i najlepiej się w nich gotuje na indukcji. Trzeba jednak uważać na odpryski emalii. W tych miejscach garnek znacznie mocniej się rozgrzewa. Nie przeszkadza to w gotowaniu wody, ale np. ziemniaki mogą się już przypalić (jeżeli gotujemy na maksymalnej mocy). W płycie mastercooka, niewielkie pola i ich rozstaw powodują "wypychanie" dużych garnków z pól (jeżeli chcemy postawić ich większą niż 1 ilość). W praktyce jednak nie ma to znaczenia - i tak się gotuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 07.01.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 znajomy ma. pól ekektrycznych nie uzywa wcale. mówi, ze jakby mógł jeszcze raz kupic płytę, wziaby 100% indukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ochikarka 07.01.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 witam użytkuje taka płytę od miesiaca pół indukcji i pół elektrycznej i jak teraz miałabym kupować nową to raczej indukcje całą lub elektryczną. Faktycznie idzie zwariować z tymi różnymi garnkami . Raczej rzadko używam 4 pół ale w świeta tak - to mozna było oszaleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyderczy smiech 07.01.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 to bardzo kontrowersyjna spraw i jest scisle powiazana z "kultura gotowania". Tak samo tyczy sie to garnkow. Osobiscie polecilbym zestaw All-Clad na indukcje(i na wszystko inne),a jesli cos na druga polowe to stalowo-miedzianego Beka, bo o wiele tansze niz All-Clad tego samego typu. wszystko zalezy jaka "kulture gotowania " preferujemy. http://img242.imageshack.us/img242/2915/allzw8.jpg http://img242.imageshack.us/img242/3880/bekaor9.jpg Jak indukcja to tylko All-Clad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.