Cpt_Q 07.01.2008 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Fajne wiadomości o płycie indukcyjnej znalazłem na http://www.pytanieomieszkanie.pl Nowa stronka, ale zapowiada sie fajnie... A o frontach kuchennych nic już nie mówia p-wo Z..cy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 08.01.2008 01:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 http://img242.imageshack.us/img242/3880/bekaor9.jpg niezła beka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.01.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Mam garnki Zeptera i All-clad , ale od poczatku gotowalam na kuchni gazowej. Czy mozna tych samych garnkow uzywac na plycie indukcyjnej , czy juz raczej nie? Slyszalam opinie, ze po gotowaniu na gazie nie mozna uzywac tych samych garnkow co na plycie indukcyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 08.01.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Starsze nierdzewki, jak zepter i takie inne chińskie z targu, nie są przeznaczone do gotowania na indukcji (nie są ferromagnetyczne, czyli oblewają najprostszy test z magnesem, nie przywiera do ich dna). Nowsze mająjuż w dno wstawioną blachę ferrobagnetyczną i idą na indukcji. Musisz sprawdzić.Inną sprawą jest rzekome trwałe wyginanie się dna garnków przy pracy na gazie. Powiadają, że takie powyginane garnki jeżdżą po płycie (czy to indukcyjnej, czy ceramicznej) i słabiej przjmują ciepło (na szczęście tylko z pól pól ceramicznych). Ja tego zjawiska w swoich garnkach nie dostrzegłem, a używam np patelni, która ma ze 30 lat gazowej przeszłości.Na zdjęciach powyżej nie widzę znaku indukcji. Nie jestem pewien, czy ten klad jest w związku z tym dobrym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyderczy smiech 08.01.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Oczywiscie , jesli masz garnki z segmentu "stalowego". ....."All-Clad Stainless has been induction-ready since its development because we use a special magnetic stainless steel on the exterior. We built the Stainless collection to be used on any stovetop and in professional kitchens that have adopted this technology." Jakosc wykonania tych garow jest nie do pobicia i tym samym jak jest w cytacie mozna "jezdzic" na nich po wszystkim. ps. all-clad jest bez znakow. marka jest znakiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyderczy smiech 08.01.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 http://img242.imageshack.us/img242/3880/bekaor9.jpg niezła beka ....no tak, ale nie na indukcje. Jaki gar - taka precyzja gotowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyderczy smiech 08.01.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 a-ha , wracajac do konstrukcji garow i ich wyginania. sam rdzen "all-c." jest 3 razy grubszy niz cala scianka Beka. http://img139.imageshack.us/img139/2189/gardt1.jpg i w tym jest ukryta roznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.