srubkam10 04.01.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Czy ktoś ma zamontowane grzejniki gazowe , jak się spisują i jakie jest zużycie gazu /kubatura/.Prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 04.01.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Czy ktoś ma zamontowane grzejniki gazowe , jak się spisują i jakie jest zużycie gazu /kubatura/.Prosze o opinie Czy chodzi o coś takiego http://www.mora.com.pl/ogrzewacze-wnetrz-Pl.html? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mman68 24.05.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 (edytowane) Witam, temat dawno nie poruszany, a bardzo mnie interesuje, ponieważ stoję przed dylematem: ogrzewanie w mieszkaniu (60m2) w kamienicy. Planowałem instalację pieca CO gazowego 2-funkcyjnego. Niestety problemy: brak wolnego kanału do spalin/wentylacji. Koszt wykonania dodatkowego kanału lub poprowadzenie na elewacji to koszt jak mi powiedziano 7-8 tys zł. do tego piec i cała instalacja CO, czyli spory koszt. Stąd zastanawiam się nad grzejnikami gazowym (odpada koszt dodatkowego komina, pieca CO i instalacji, opinii kominiarskiej, projektów - oprócz gazowego, czyli teoretycznie spory zysk) i na allegro znalazłem 3 firmy: Mora, Adarad (z wentylatorem), Demrad (z wentylatorem). W aukcji z Adaradem podane jest podejrzanie małe max/h zużycie gazu. Może, ktoś z Państwa ma jakieś doświadczenie z ogrzewaczami gazowymi, głównie interesują mnie koszty i łatwość codziennego użytkowania w tym regulacyjności. Bardzo proszę o opinie. Jak się dowiedziałem Adarad i Demrad to ta sama firma po zmianie nazwy, ale jest jeszcze grzejnik firmy Longvie. Edytowane 24 Maja 2012 przez mman68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts