Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drewno na schodach betonowych

rwl

Recommended Posts

Mam 15 schodów :

11sztuk o wielkości 30/105

4 sztuki zabiegi o wymiarach mniej Więcej: 142/100/105

I mam takie wyceny za stopnie niepomalowane bukowe(za cały komplet):

-grubość 2,5cm...1000zł

-grubość4cm ... 1400zł

-grubość 4cm...1350zł

-grubość 4cm...2100zł

Wszystkie na tyle blisko , ze sama sobie je moge przywieźć , więc kosztów transportu nie liczę. Czekam jeszcze na dwie wyceny.

za montaż i malowanie liczą róznie....ale zawsze mało to nie jest :wink:

pomiar we własnym zakresie...zawozi sie im wymiary stopni prostokątnych i szablony zbiegów

• Odpowiedzi 119
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

podnoszę :D

ma ktoś jeszcze jakieś spostrzeżenia?

a może ktoś sam montował i może doradzić jakich materiałów użyć do pomalowania i w skrócie w jaki sposób zamontowć trepy do do stopni betonowych? na piankę? na kołki? :roll:

No, kochani...utwierdziliście mnie w przekonaniu , że te 4cm też bedzie dobrze... wygląda ok na zdjęciach... nie wiem czemu jak se odmierzyłam na linijce 4cm to jakoś tak dużo mi sie wydało :roll:

fotki oczywiście wstawiać , kochani...

Olkalybowa...czyli spokojnie sami sobie poradziliście? to ja też muszę sobie poradzić :wink: ... ambicja by mi spokoju nie dała :D ....żartuję... w czasach gdy za samo omalowanie i montaż stopni wołają 1500-2000zeta trza se samemu radzić :wink: :D

Kris...no to teraz policz: u mnie wykonanie 15 schodów w tym 4 duże zabiegi, więc policzę 11 *200zł + 4*300zł, co daje 3400zł

nieomalowane przygotowane pod montaż stopnie bukowe wyniosą mnie 1350zł

+ lakierobejca jakiś 300zł

+ wkręty, pianki i co tam trzeba do montażu 200zł

=1850zł ...przy własnym montażu (pomoc wujka :wink:)

czyli jakieś 1550zeta zostaje w kieszeni ... za tą kasę to mam balustradę do tych schodów (kuta-800zł) , i jeszcze zostanie :wink:

Z braku środków podstopnice są otynkowane, wygipsowane i pomalowane zwykłą farbą. Nie brudzą się od kopniaków bo przecież nie stawia się stopy przy krawędzi podstopnicy (głębokosć stopnia 33cm,dodatkowo stopień nie kończy się równo z podstopnicą, ale wystaje jakieś 2cm), brudzą się od mopa.

• 2 months później...