kachna28 09.09.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 O cenie nie dyskutuję -bo jeszcze nie wyceniałam swoich schodów (wykończeniówka na wiosnę), ale sosnę na schody ODRADZAM!!! jest za miękka, miałam okazję oglądać ok 10letnie schody sosnowe -przez środek każdego stopnia ścieżka -drzewo starte tak, że schody były prawie czarne a w środku stopnia aż powstało wgłębienie -sosna jest za miękka na schody. Mimo że drożej -radzę dąb lub buk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOM44 09.09.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Też polecam dąb lub buk, po za tym sosna w miarę upływu lat żółknie chyba, ze pociagnąć ją bejcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 09.09.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Buk to rozsądne rozwiązanie. Może być klejony, wówczas nie ma obaw, że będzie się wypaczał. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
falus30 09.09.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 zdecydowanie za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 09.09.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 A ja mam jesionowe ale samonośne, ażurowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 09.09.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Rozmawialem jeszcze raz z tym stolarzem. Mowil, ze z sosna nic sie nie bedzie dziac, bo glownie za zuzycie odpowiadaja lakiery. Za debowe chce 400zl od stopnia. Dzwonilem tez do innego, mowil ze na schody najlepiej z krajowych nadaja sie dab i jesion. Bardzo odradzal buk, twierdzil ze sie wypacza i rozkleja. Jezeli klient upiera sie przy buku to wpisuje do umowy, ze nie daje gwarancji gdy beda sie dzialy tego typu rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 09.09.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 denes, a coz to za stolarz co ci sosenką stopnie chce oblozyć ?? ze inwestor nie wie, to jest wytlumaczalne, ale ze stolarz sugeruje ???? jak juz napisano: wez buk, lub troche doplac i wybierz debine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 09.09.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 denes, a coz to za stolarz co ci sosenką stopnie chce oblozyć ?? ze inwestor nie wie, to jest wytlumaczalne, ale ze stolarz sugeruje ???? jak juz napisano: wez buk, lub troche doplac i wybierz debine. Stolarz jak stolarz, wciska to, na czym najwiecej zarobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 09.09.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Buk klejony wystarczy.Dobry lakier na to ze 3 razy i będzie OK. A te 350,00 zł. to może chce za całe schody z sosny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 09.09.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 ....Bardzo odradzal buk, twierdzil ze sie wypacza i rozkleja. ..... Chyba ma rację ...ja miałam bukowe schody, nie ścierały się ale się rozklejały. Poza tym, jeśli na buk połozysz dywan, to kolor pod tym dywanem zmieni się na pomarańczowy. (buk przebarwia się w kolor pomarańczowy). Już po roku widac zmiany na podłodze lub schodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 09.09.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 ja mam duży sosnowy stół, lakierowany ze 3 razy "porządnym" lakierem i każde uderzenie sztućca dziecka o stół widać. A jak żona w szpilkach przejdzie po takich schodach to juz sobie wyobrażam.Zmień stolarza na tańszego i rób z dębu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 10.09.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 ja mam duży sosnowy stół, lakierowany ze 3 razy "porządnym" lakierem i każde uderzenie sztućca dziecka o stół widać. A jak żona w szpilkach przejdzie po takich schodach to juz sobie wyobrażam. Zmień stolarza na tańszego i rób z dębu Problem w tym, ze to jest jeden z tanszych. Inni chca kolo 10 tys. PS. Ma ktos taniego i dobrego stolarza w okolicach Poznania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrys 10.09.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 DĄB, DĄB, DĄB, ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 10.09.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Witam.Ja na swoje schody ażurowe samonośne mam przygotowane brusy 5cm z jesiona oraz z klonu.Pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 10.09.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 U teściowej są schody sosnowe na konstrukcji drewnianej i nawet jak klucze spadną to sie robi wgłębienie. 2 schody mają juz obłupany frez z przodu. Ogólnie fatalny materiał pod nogi.Nie polecam. Ja mam DĄB i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 10.09.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Dlaczego większość z Was upiera się na schody drewniane? Wiem, wiem - eststyka, gust, itp. Ale przecież dobre schody (czyt. z dobrego materiału) to majątek. Moje wykonane z typowych płytek klinkierowych (ale schodowych) kosztowały mnie ok.3,5 tys.PLN. A jaka wygoda przy sprzątaniu! I nie ma problemu z rozsychaniem, trzeszczeniem, itp. Nie mówiąc już o ponownym za kilka lat lakierowaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 10.09.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Dlaczego większość z Was upiera się na schody drewniane? Wiem, wiem - eststyka, gust, itp. Masz rację z tymi klinkierowymi - ale, cóż, nie są tak ładne jak drewno Osobiście nie lubię półśrodków - a takim byłyby dla mnie schody, które mi się nie podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkw 10.09.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Darex a masz jakiś pomysł na schody wiszące niedrewniane?? Oczywiście tańsze od drewnianych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIO345 10.09.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 najtańsze są z agrestu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 10.09.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 najtańsze są z agrestu A ile u Ciebie takie agrestowe schody kosztuja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts