qlpiak 12.09.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Do kosztu takich schodow musisz doliczyc prowizorke na czas budowy. Poza tym nie zawsze proste rowna sie tanie. Czasem masowe=tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrys 12.09.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 NIe potrafie sobie wyobrazić schodów wew obłożonych płytkami i balustardą kutą ze stali.Jak chodzić po czyms takim np. bosą noga? Po drewnianych to co innego. Jescze nie mam u siebuie schodów, ale przez chwile nie zastanawiałem się nad materiałem z jakich będa wykonane.TYLKO DREWNIANIE, DĘBOWE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malagocha 12.09.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 No tak o prowizorce na czas budowy nie pomyslalam, hmmmm. A ze stali cala konstrukcja, stopnie drewniane czemu nie. Jesli chodzi o cene to troszke mnie pociesza uwaga metrysa, bo oznacza ze nie wszyscy chca miec takie schody, a nie ze nie maja takich bo sa za drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrys 12.09.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Robiłem rozpoznanie w moim regionie i wychodzi na to że schody debowe ażurowe na 16 stopni z zabiegiem 1/4 to cena ok 8-9 tys netto. Mam nadzieje że w połączeniu z parkietem dębowym efekt będzie zaskakujący... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 12.09.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Oni naprawdę powariowali z tymi cenami. Ja robiłam rozpoznanie w kwietniu i wtedy dębowe zabiegowe kosztowały w naszym mieście na gotowo 6tys, w tamtym tyg. w tym samym sklepie pani podała już cenę 8tys .... Na wiosnę 2008r wejdę w etap wykończeniówki i boję się, że bum na mat. budowlane z tego roku -naturalną koleją rzeczy przeciągnie się w przyszłym na wykończeniówkę -płytki, parkiety itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malagocha 12.09.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Prowizorka to chyba moze byc drabina jakas sprytnie przytwierdzona, mysle ze koszt minimalny w porownaniu do calosci schodow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malagocha 12.09.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 A czy sa jakies koszty, ze tak powiem okoloschodowe w przypadku azurowych schodow? Debowe azurowe schody to juz wyzsza polka i koszt mojego wynalazku nie powienen byc wyzszy chyba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andopo 28.09.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witam, pewien stolarz zaproponowal mi zrobienie schodow wewnetrznych z brzozy - chcialem Was podpytac czy te drzewo nadaje sie do tego? Musze przyznac ze kusi mnie atrakcyjna cena Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.09.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 ostatecznie ... jak nie lubisz dębu, graba, buka, jesiona, klona ... brzoza może byc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 28.09.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 no to kładź sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.09.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 na leżąco ? jak ten pies ?http://matkaziemia.blox.pl/resource/wilczek_z_mama_400x400.jpg no nieeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 28.09.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 co by nie pisać - brzoza jest za mientki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.09.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 dokładnie - tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa 28.09.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Rodzice mają schody z brzozy na styszek. Wchodzi się tam tylko zimą powiesić pranie. Osobiście nie polecam bo drzewo bardzo miękkie , łatwo je wgnieść i zarysować, te wgniecenia szczególnie na stopniach na wysokości oczu są bardzo widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek kopec 29.09.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 w schodach z brzozy atrakcyjna jest tylko cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 30.09.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Brzozowe stopnie może są miękkie ale jakie piękne (pod warunkiem, że stolarz nie zrobi ich z byle czego). Jeżeli będziesz chodził po nich w miękkim/sportowym obuwiu i nie na obcasie to specjalnych zniszczeń nie przewiduję. ...Rodzice mają schody z brzozy na styszek... A jakie to są schody? "Gotowce" czy stolarska robota? A jak stolarska robota, to jaki na nich lakier leży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.01.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Witam. Chciałam już zamówić trepy do obłożenia schodów betonowych...zdecydowałam się na buk. I teraz pytanie: jaką grubość powinny mieć stopnie? Dostałam wyceny na stopnie o grubiści 2,5cm i 4cm. Te 2,5cm wydają mi się za cienkie, a te 4c za grube .... jak to jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.01.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 dąb, 2,5 cm i doklejone noski od czoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 04.01.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 4 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashca 04.01.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Chciałam już zamówić trepy do obłożenia schodów betonowych...zdecydowałam się na buk. I teraz pytanie: jaką grubość powinny mieć stopnie? Dostałam wyceny na stopnie o grubiści 2,5cm i 4cm. Te 2,5cm wydają mi się za cienkie, a te 4c za grube .... jak to jest u Was? Też drąże teraz ten temat i podobnie mi proponował stolarz, czyli 4 cm a jak chcę cieńsze to 2,5 cm + doklejane noski. Możesz się podzielić wiadomościami o różnicach w cenie, bo jak coś się robi po znajomości, tak jak w moim przypadku to ciężko się o cenach dyskutuje. Jeśli nie chcesz podać na forum to poproszę na priva [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts