Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drewno na schodach betonowych

rwl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 119
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

NIe potrafie sobie wyobrazić schodów wew obłożonych płytkami i balustardą kutą ze stali.

Jak chodzić po czyms takim np. bosą noga?

Po drewnianych to co innego. Jescze nie mam u siebuie schodów, ale przez chwile nie zastanawiałem się nad materiałem z jakich będa wykonane.

TYLKO DREWNIANIE, DĘBOWE.

Oni naprawdę powariowali z tymi cenami. Ja robiłam rozpoznanie w kwietniu i wtedy dębowe zabiegowe kosztowały w naszym mieście na gotowo 6tys, w tamtym tyg. w tym samym sklepie pani podała już cenę 8tys :( .... Na wiosnę 2008r wejdę w etap wykończeniówki i boję się, że bum na mat. budowlane z tego roku -naturalną koleją rzeczy przeciągnie się w przyszłym na wykończeniówkę -płytki, parkiety itp...

• 3 weeks później...

Brzozowe stopnie może są miękkie ale jakie piękne (pod warunkiem, że stolarz nie zrobi ich z byle czego). :) Jeżeli będziesz chodził po nich w miękkim/sportowym obuwiu i nie na obcasie :wink: to specjalnych zniszczeń nie przewiduję. :p

...Rodzice mają schody z brzozy na styszek...

A jakie to są schody? :o "Gotowce" czy stolarska robota? A jak stolarska robota, to jaki na nich lakier leży? :-?

• 3 months później...

Witam.

Chciałam już zamówić trepy do obłożenia schodów betonowych...zdecydowałam się na buk.

I teraz pytanie: jaką grubość powinny mieć stopnie?

Dostałam wyceny na stopnie o grubiści 2,5cm i 4cm.

Te 2,5cm wydają mi się za cienkie, a te 4c za grube :lol: .... jak to jest u Was?

Chciałam już zamówić trepy do obłożenia schodów betonowych...zdecydowałam się na buk.

I teraz pytanie: jaką grubość powinny mieć stopnie?

Dostałam wyceny na stopnie o grubiści 2,5cm i 4cm.

Te 2,5cm wydają mi się za cienkie, a te 4c za grube .... jak to jest u Was?

Też drąże teraz ten temat i podobnie mi proponował stolarz, czyli 4 cm a jak chcę cieńsze to 2,5 cm + doklejane noski.

Możesz się podzielić wiadomościami o różnicach w cenie, bo jak coś się robi po znajomości, tak jak w moim przypadku to ciężko się o cenach dyskutuje.

Jeśli nie chcesz podać na forum to poproszę na priva [email protected]