Kłopot 04.01.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Przeszukałem forum i znalazłem tylko kilka postów o piecach firmy Hoval. Pytałem także kliku instalatorów ale raczej mało ich montowali choć opinie były dobre. Pytam, bo jest teraz ciekawa promocja - piec kondensacyjny TopGas classic 24 wraz ze 130 l zbiornikiem można nabyć za 6.750zł netto. Nie chcę wszczynać kolejnej dyskusji, który piec jest najlepszy. Nie proszę też o porady typu "kup lepiej X bo jest lepszy". Pytam osoby, które miały styczność z produktami tej firmy lub mają je w swoich domkach. Jak się sprawują? Może ktoś ma akurat ten model? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 04.03.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 pobijam tematczy są na forum jacyś użytkownicy pieca z firmy Hoval? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobi78 05.03.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam, Kolega z pracy ma własnie taki piec zamontowany od 2 lat. Jest bardzo zadowolony, bardzo dobra jakość, praca bez zarzutu i żadnych usterek. Serwis w Poznaniu OK. Choć Hoval specjalizuje się w piecach dla przemysłu, a piece dla klientów indywidualnych to tylko uzupełnienie oferty. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg29 31.05.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Czesc, wlasnie rowniez zdecydowalem sie na kondensacyjny gazowy Hovala. Tylko nie wiem co i jak z tym piecem. Niby mowi sie ze jest dobry....lepszy od Double "V" Skladany nie jest jeszcze przez Chinczykow tak jak to sie odbywa juz w przypadkach "V" i "V" Ale szczerze powiem ze sie zdecyduje na to. Na forum wyczytalem ponadto iz: Kotły dostały znak jakości od brytyjskiej królowej - na trzech jej posiadłościach są hoval'e , i najważniejsze są produkowane w Lichtensteinie w miejscowaości Vaduz - stolica. Powiem tak ja ma ten kocioł sam u siebie , montuje je ( ogólnie 7 lat) wszystkich razem ok 70 sztuk. Podobno wszystko może sie popsuć a w tych kotłach od 7 lat żadnej awarii !!!. Mnie jeszcze przekonuje to ,że te same kotły są w GB,D,A,IT,FR,CH itp. czyli w całej Europie a nie tak jak to bywa u innych, że na Polske to chłam - tu tego niema. Wiec mam nadzieje ze dokonalem dobrego wyboru, monarchia dokonala juz tego wyboru wczesniej Powiele wobec tego krolewskie wzorce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 01.06.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 bardzo dobre kotły, polecam,co do Vaillanta i Viessmana to nie mają na naszym rynku chińszczyzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hoval 04.08.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Rónież mam Hovala w domku.Również 0 awarii.Inne bardziej reklamowane "V-ki dają ciała.Wierzcie mi bo je serwisuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaneus 02.09.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Mam od 4 lat piec Hoval TopGas Combi 28/32. Po przeglądzie i rozkręceniu go pojawiły się wyraźne, głośne stuki na początku i końcu grzania, które słychać w drugim pomieszczeniu. Wcześniej tego nie było lub w stopniu minimalnym - "cykanie". Serwisant twierdzi, że "Hovale tak mają". "Jak nie stukał to teraz będzie stukał". Jego zdaniem jest to spowodowane rozszerzaniem się aluminiowej obudowy. Próby dokręcania śrub z różną mocą nic nie dały. Co o tym myśleć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obeliksss 18.11.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 (edytowane) Śruby za mocno skręcone. Rozkręcić i złożyć jeszcze raz tak jak być powinno i będzie ok.na 100%. Mam ze 100-130 szt. TG cllasic pod opieką "trochę" już ich wyczyściłem . Stukanie faktycznie jest jeśli wymiennik został za mocno skręcony. Pozdrawiam. Żałuję bardzo ,że już praktycznie niema tych kotłów na rynku z racji zaporowej ceny. Bo kotły REWELACYJNE. Edytowane 18 Listopada 2012 przez obeliksss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz J 07.02.2013 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Witam, jestem zainteresowany Hovalem , raczej oczekuje że piec nie będzie się psuł ale jednak serwis czyszczący będzie konieczny dość regularnie . I tu problem jeśłi chodzi o marki na V , Junkers i tym podobne to z serwisantami nie ma problemu i stawki znane ale Hovala raczej mało osób w mojej okolicy zna i tylko 1 osobę znalazłem. Pytanie jakich kosztów konserwacyjnych można się spodziewać? Ile trzeba zapłaćić za przegląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśko 22.10.2016 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 (edytowane) Witam, jestem zainteresowany Hovalem , raczej oczekuje że piec nie będzie się psuł ale jednak serwis czyszczący będzie konieczny dość regularnie . I tu problem jeśłi chodzi o marki na V , Junkers i tym podobne to z serwisantami nie ma problemu i stawki znane ale Hovala raczej mało osób w mojej okolicy zna i tylko 1 osobę znalazłem. Pytanie jakich kosztów konserwacyjnych można się spodziewać? Ile trzeba zapłaćić za przegląd. ...chcę Merca, ale serwis ma być albo tani, albo za darmo - Oj Wy...Polaczki. Edytowane 22 Października 2016 przez Kaśko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśko 22.10.2016 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 (edytowane) Mam TopGaz 16 ze zbiornikiem czeskim z 2004 roku. Stuki czasami bywają, to male miki - w tym roku cicho jest - aż nie wiem że mam 12-letni piec... Serwis w Poznaniu OK? Hahaaa...długo szukałem, aż trafiłem (nie będę reklamował Firmy) - można znaleźć szybko w wyszukiwarce, a jak z nim pogadać, to się zorientujecie, że wie o czym mówi - podziękowanie dla przedstawiciela-pomocy technicznej Rejon Zachodni- do Pana Wojtka - ten konkret i uprzejmy i on serwisanta mnie polecił - za co jestem naprawdę wdzięczny, bo w serwisie Howala reklamują takiego pseudoinstalatora - kudłatego partacza z pod-poznańskiej Murowanej.... Co to ma pojęcie jak rozkręcić, wyczyścić i zostawić wewnątrz kupę syfu! Jak są problemy (których sam mi narobił) to akurat "montuje solary w Zielonej Górze". Jak napisałem do niego z innego maila-prosząc o sprzedaż kotła z montażem, chciał być rano!!! Polecają tez firmę OLMAZ - jak zadzwoniłam to odpowiedzieli "serwisujemy te kotły, które sami montujemy" , co akurat rozumiem, bo nie maja chęci wyskrobywać po innych. W samym Howalu w firmie - Pan Prokurent Jaroch jest bardzo nieuprzejmy, opryskliwy i ma rozmówcę za intruza i niedorozwoja. Więc nie polecam kontaktu - odeśle Was do...Tego Którego Nazwiska Nie Wymienię "bo go polecają, jest świetny i nigdy nie było na Niego skarg"...zapewne : Edytowane 22 Października 2016 przez Kaśko ortografia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts