jacek_m 18.08.2003 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Witam wszystkichMieszkam w domu postawionym jeszcze przez mojego pradziadka, parter zbudowany jest z opoki a góra z cegły. Obecnie z uwagi na odpadający tynk na ścianie zachodniej (ściana bez okien) mam zamiar przeprowadzić jej mały remoncik wraz z dociepleniem. Wczoraj rozmawiałem ze znajomym który takimi sprawami się zajmuje i po oględzinach wyszło na to że w grę wchodzą jedynie panele zewnętrzne + sytropian.Tak więc Wszystkich którzy robili elewację z paneli proszę o ewentualne porady. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieku 03.11.2003 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Prawde powiedziawszy nazywa się to Sidding. Masz do wyboru pare warioantów : z PVC winylowy i aluminium. Ja robiłem aluminowy jest najtwarlszy no i lepiej wygląda. Ale jeżeli wykonuje go nieodpowiednia ekipa to może się zdażyć, że podczas pogodnego dnia(słonecznego) nagrzany sidding może wydawać nieprzyjemne odgłosy. Ale da się tego uniknąć poprzez wybranie dobrej firmy która sie na tym zna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam1719498979 19.11.2003 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 mi osobiscie nie podoabl sie nigdy siding i nie popieram tego typu wykonczenia elewacji lepiej chyba od nowa otynkowac sciane - mozna dac tynk cienkowarstwowy i pod to styropian elewacja z Sidingu jest najczesciej slabo wykonczona przez wykonawce i z bliska jest paskuudna....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pieku1 20.11.2003 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Tak zgadzam się z tą opinią. Owiele lepiej wygląda tynk akrylowy, i oczywiscie jest wieksza gama kolorów do wyboru. Tak, że polecam w jeszcze wiekszym stopniu niż taki sidding. Jesli chce pan to moge podac namiary na dobrych wykonawcow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krispodkarpacie 29.11.2003 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 a jeszcze ladniej od tynku elewacja zrobiona na gladko i pomalowana mniej sie brudzi posiadajac troche umiejetnosci mozna samemu za pare lat odnowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts