Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Remont dachu i stropu jak piszesz to 120 000zl.

Pomyśl skąd te pieniądze mają się wziąść? Najlepiej jak wyłoży je właściciel. Jeśli nie to zmusi go inspektorat nadzoru budowlanego - napewno znajdą się paragrafy. Będzie musiał to zrobić. W zamian za to dostanie 150 zl czynszu.

To jest typowo polski absurd , żałosny spadek po komunie.. :evil:

https://forum.murator.pl/topic/93614-p%C4%99kaj%C4%85cy-strop/page/2/#findComment-2212364

FREDY chyba nie zrozumiałeś...

Przeczytaj całość jeszcze raz...

W ogóle to ja nie rozumiem, zwracam się do Was z prośbą o pomoc bo jestem w patowej sytuacji, a Wy nic tylko o kasie...

Ja też przez 19 lat płaciłam czynsz i w tym czasie gmina NIGDY NIC NIE WYREMONTOWAŁA...

Od kiedy jest możliwość wykupu lokali komunalnych na własność z dużym upustem, to na ten wykup w mojej kamienicy zdecydowały się tylko 4 rodziny, reszta jest wciąż gminy.

Po raz kolejny powtarzam... że nie oczekuję sponsoringu...

Przecież koszt remontu zostanie podzielony PROPORCJONALNIE między gminę (której płaci sie czynsz) a własnosciowców (którzy też płaca czynsz a w nim fundusz remontowy - i to z tego funduszu ma być pokryta ich część udziałów)

To może ja wystąpię do miasta o zmianę lokalu na taki który jest bezpieczny, a inni niech cię męczą....

Ta rozmowa robi się bez sensu

https://forum.murator.pl/topic/93614-p%C4%99kaj%C4%85cy-strop/page/2/#findComment-2212477