MartaL 04.01.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Jak zabezpieczyliście ścianę w posiadanych szafach typu Komandor, Senator itp..?Tam nie ma tylnej ściany, a jej dokupienie kosztuje. Farba, a może lepiej tapeta się nada? Jeśli tak to jaką polecacie.Czekam właśnie na montaż takowej szafy i sie zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 04.01.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Po co tylna sciana- biała farba i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilaWr 04.01.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Ja proponuję zwykłą białą płytę pilśniową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 04.01.2008 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 ....szafach typu Komandor, Senator itp..? No tak, goła ściana kosztuje. A na boczną ścianę pewnie dali listewkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.mk 05.01.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 ....szafach typu Komandor, Senator itp..? No tak, goła ściana kosztuje. A na boczną ścianę pewnie dali listewkę Tylna ściana to nie jest duży koszt ale jest niepraktyczna. Jak sama nazwa mówi są to szafy pod zabudowę a nie wolno stojące. Całe wnętrze dochodzi do ścian i na nich jest montowane. Jedynie co można zrobić z taką płyta na ścianie (pilśnią) to ją nakleić i dokręcać resztę wnętrza. Duło łatwiej, praktyczniej jest wymalowanie ścianie. Po kilku latach można wyciągnąć półki, drążki i wymalować na nowo gdzie w przypadku pilśni konieczne będzie zrywanie i demontaż całego wnętrza. Jeszcze jedno bardzo często za płytą tworzy się grzyb ( ściana z naklejoną płytą nie oddycha) Jeżeli mamy po bokach kominy z półkami mamy i ścianki boczne ( komin mocniejszy) jeżeli mamy drążki ścianki są zbędne bo odejmują nam z szerokości wnętrza ( daje sie odbojnice 10 lub 18mm). Pozdrawiam Monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikoru 05.01.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Ja (jeszcze w bloku) mam ściany pomalowane farbą olejną (na jasnozielony kolor, który mi został po malowaniu grzejników). Bardzo sobie chwalę to wykończenie, ponieważ raz na jakiś czas przy sprzątaniu zmywam ściany bez problemu na mokro. A wbrew pozorom tam też się kurzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 05.01.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Planowałam zostawic tylko pomalowaną tak jak reszta pokoju ale musiałam troche odizolowac się akustycznie od sąsiadów wiec wykleiłam sama korkiem izolującym dźwięk. Korek pachniał chyba przez 2 tyg. a więc i ubrania też ale już po miesiącu nic nie czuc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilaWr 05.01.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 A wbrew pozorom tam też się kurzy... Dlatego lepiej zrobic wnętrze z płyty pilśniowej, którego wcale nie ma potrzeby klejenia do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.mk 07.01.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 A wbrew pozorom tam też się kurzy... Dlatego lepiej zrobic wnętrze z płyty pilśniowej, którego wcale nie ma potrzeby klejenia do ściany. Ciekawa jestem twojego technicznego rozwiązania na plecy z pilśni w szafie wnękowej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka76 08.01.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 My jeszcze przed montażem okleiliśmy całość tapetą zmywalną w kolorze podobnym do drzwi. Wygląda fajnie a i praktyczne bo można przemyć i z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damdaa 09.01.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Hej ja mam pomalowaną ściane zwykłą białą farbą i nic się nie dzieje Ale podoba i się pomysł z korkiem a jaki koszt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia.mk 10.01.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Co do korka to np. tu http://www.domkorkowy.com.pl/index.php?go2=wzory_dekrootsPozdrawiam Monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts