pluszku 13.01.2008 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Bo wybudowałem dopiero swoj pierwszy dom a wiesz dla kogo buduje sie pierwszy dom. Na prawde trudno jest byc tak asertywnym i isc pod prad w dziedzinie na ktorej człowiek sie nie zna. W przypadku drugiego domu o ile bryły budynku wiele bym nie zmienial o tyle materiał na sciany juz tak - bylaby to cegła pełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 13.01.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 ...W przypadku drugiego domu o ile bryły budynku wiele bym nie zmienial o tyle materiał na sciany juz tak - bylaby to cegła pełna... A cegły wziąłbyś z rozbiórki czy kupił nowe? Bo wiesz w wypadku cegły parametry/sposób wykonania i w tej dziedzinie sporo odbiegają od przedwojennego wzorca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 13.01.2008 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Rozbiorkowe. Mam juz nawet upatrzone - te ze starego domu w ktorym obecnie mieszkam. Musze tylko dopilnowac by nikt go nie ocieplił i nie otynkowal. Tam jest 70.000 starych cegiel z czego 40.000 to klinkierowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.01.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 mam z cegły rozbiórkowej zbudowany komin.... wszystko gra i buczy, ściany wewnętrzne mam z pustaka żużlowego- gra i buczy...ściany otynkowane mam tynkiem cw tak jak tynkowali 15 lat temu...też gra i buczy nie wiem czym tu się podniecać ...dom jak dom...strzelać z tego nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 13.01.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 mam z cegły rozbiórkowej zbudowany komin.... wszystko gra i buczy, ściany wewnętrzne mam z pustaka żużlowego- gra i buczy...ściany otynkowane mam tynkiem cw tak jak tynkowali 15 lat temu...też gra i buczy nie wiem czym tu się podniecać ...dom jak dom...strzelać z tego nie będę No właśnie. Jak na razie jesteś jedyna, która podnieca się rozmową o cegłach. ...Rozbiorkowe. Mam juz nawet upatrzone - te ze starego domu w ktorym obecnie mieszkam. Musze tylko dopilnowac by nikt go nie ocieplił i nie otynkowal. Tam jest 70.000 starych cegiel z czego 40.000 to klinkierowe... Czyli masz już w planach drugi dom. To teraz musisz poszukać jakiegoś wroga aby sprzedać mu pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.01.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 hm...masz rację...nigdy się nad tym nie zastanawiałam ...chyba muszę porozmawiać o tym z psychologiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 14.01.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 ludzie...są tacy, którzy są szczęśliwi i dumni ze zbudowanego domu za 100000zeta najtańszym z możliwych kosztów.... są szczęśliwi bo spełniło się ich marzenie...mają pierwszy w życiu swój własny kąt, teściowa nie ględzi za ścianą, można wyjść pogrzebać w ogródku lub przygarnąć ze schroniska wymarzonego kundelka.... nie obchodzi ich, że za 20 lat trzeba będzie to remontować, bo najzwyczajniej w świecie mogą tego nie dożyć, albo spadnie bomba atomowa i wszystko szlag trafi.... Dzięki daggulka, tego mi dzisiaj było trzeba. Nie chudnę od stresów a tylko zmarszczek mi przybywa, muszę wrzucić na luz. PS. Nasz domek nie ma nawet 100 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 14.01.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 mam z cegły rozbiórkowej zbudowany komin.... wszystko gra i buczy, ściany wewnętrzne mam z pustaka żużlowego- gra i buczy...ściany otynkowane mam tynkiem cw tak jak tynkowali 15 lat temu...też gra i buczy nie wiem czym tu się podniecać ...dom jak dom...strzelać z tego nie będę No właśnie. Jak na razie jesteś jedyna, która podnieca się rozmową o cegłach. ...Rozbiorkowe. Mam juz nawet upatrzone - te ze starego domu w ktorym obecnie mieszkam. Musze tylko dopilnowac by nikt go nie ocieplił i nie otynkowal. Tam jest 70.000 starych cegiel z czego 40.000 to klinkierowe... Czyli masz już w planach drugi dom. To teraz musisz poszukać jakiegoś wroga aby sprzedać mu pierwszy. a potem jeszcze większego wroga, aby sprzedać drugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 02.02.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 acha jak tak zctam to sie rozmazylem muc tak usiasc na dzialecce i patrzec jak muraz stawia domek muj wymazony domek niewspomne ze to 4 muraz z polecenia co ja sie zdecydowalem na niego poprzednicy z wlasnymi firmami niepotrafili czytac projektu i tak z projektu ktury pokazywal jak maja byc ulozone belki czyli wiazania w dachu odczytywali ze to ma byc zbrojenie na stropie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 06.02.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 czytać projekt to pestka, pisać poprawnie to dopiero sztukapopracuj nad tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 06.02.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 19.04.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Niezły pomysł. Zwłaszcza biorąc pod uwagę tony konserwantów i innych świństw, jakie tam kupujesz. Jak coś leży na półce miesiąc i się nie zaśmiardło, to czym to zdezynfekowane? Sorbinian potasu, mleczan sodu benzoesan sodu Kwas octowy Chlorek sodu (sól) mleczan wapnia propionian sodu Azatan sodu Dostanę wp...ol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 19.04.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 A niby za co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 19.04.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 bo tu sie jeden zdenerwował że nie na temat... Na poprzedniej stronie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 19.04.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 bo tu sie jeden zdenerwował że nie na temat... Na poprzedniej stronie.... Nie lękaj się, wal śmiało, a jak by co, to obronimy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts