Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik budowy Magdy i Maćka (N.Prażmów)

Recommended Posts

no właśnie :( :( z tym kominem to żadna podwójna obróbka. Dekarze poprostu znają się lepiej :evil: :evil: :evil: :evil: Nie wierzyli nam, że dom może osiąść do 15 cm i zrobili tak jak to pinkie widać na zdjęciu, czyli po swojemu :evil: :evil:

Jak będzie potrzeba to wtedy poprostu mają mądrale przyjechać i poprawić :x

ehhhhhh..........

Oby się tylko nie migali od roboty.....

• Odpowiedzi 142
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

cholipka lepszym zdjęciem nie dysponuję :( :(

Nasz dom stoi dopiero 1,5 mieisąca i nie umiem jeszcze ropzoznać czy już osiadł trochę czy nie. Natomiast napewno osiądzie i to najwięcej w pierwszym roku, nawet ok. 5-8 cm, a potem stopniowo przez ok. 3 lata. W sumie Wykonawca mówi, że dom może osiąść do ok. 15 cm.

pociecha to żadna,,,,ale pociesze Cie, Twoj komin z małą obróbką wygląda b. ładnie, duzzzzooo ładniej nisz nasz z takim wysokim kołnierzem...,

najpozniej zanim zaczniesz ocieplanie pooddasza wołaj dekarzy do podwojnej obrobki, bo jak zacznie zaciekac-..to i tak tego nie zobaczysz..a szkoda moczyć wełny....

Kala, obróbki komina nie ma co zostawiać na potem, będziesz miała z tym tylko więcej zabawy.

Dzięki Ania za próbę pocieszenia :) jednak wolałabym, żeby komin i ładnie wyglądał i wszystko zostało zrobione dobrze. Jak widać nie można mieć wszystkiego :( :( Zresztą komin i tak jest słabo widoczny z działki więc w tej sytuacji to nawet jego uroda nie rekompensuje źle wykonanej roboty :( :( A czy Twój komin wystaje ponad linię dachu czy może jest na równi albo niżej???

W przyszłym tygodniu możemy odbierać okna :D :D Szybko i zgodnie z umową!!! :) :)

Ale żeby nie było tak różowo to mamy problem z hydraulikami :( :( Wszyscy polecani nam mają wolne terminy od września, a my chcieliśmy w sierpniu. Łeeeee i znowu się zgapiliśmy. :oops: :oops:

Planowaliśmy przed montażem ścian szkieletowych rozłożenie na parterze całej kanalizacji, potem elektrykę i rurki do ogrzewania podłogowego. A w zaistniałej sytuacji będziemy musieli zamienić kolejność prac.

Mam tylko nadzieje, że nie okaże się później, że ścianki przeszkadzają w pracy hydraulikowi albo elektrykowi :-? :-?

Od jutra w domu mają być stawiane ścianki działowe.

Z montażem okien wstrzymamy się chyba do momentu montażu ścian szczytowych, czyli jakoś do początku września. Jest co prawda opcja, żeby okna zamontować teraz razem ze ściankami działowymi, ale jakoś ciarki po plecach mi przechodzą, gdy pomyślę, że wstawimy okna, a na piętrze nie będzie ścianek szczytowych. Wolę spać spokojnie.

W ogóle lubię jak coś się dzieje na budowie, a ostatnio jakiś taki mały zastój był :( :(

Znaczy coś tam robimy cały czas w weekendy przy cokole, ale wielkiego postępu prac nie widać. Na razie udało się pomalować całość dysperbitem i położyć opaskę z betonu wokół cokołu.

A i skosiłam trawkę wokół domu i działka teraz wygląda cudnie, aż miło popatrzeć.

Coraz bardziej podobają mi się prace w ogrodzie nie dość, że mnie odprężają to dają naoczny efekt wykonanej roboty :) :) :)

Zdjęć okien jeszcze nie pokażę, ponieważ jeszcze ich nie mamy na budowie :( :( Są u producenta, gotowe do odbioru :) :)

Przyjadą na pocz. września, wtedy kiedy będą montowane.

Oczywiście sama jestem mocno ciekawa efektu, zdjęcia napewno wrzucę, ale czuję, że będzie super :p :p

O firmie stolhaus mogę na razie wypowiadać się w samych superlatywach. Zresztą pisałam o nich w dzienniku.

Więcej napiszę jak będziemy mieć już okna u siebie. Na pewno są konkurencyjni pod względem cenowym, jakościowym i czasowym

(nam zgodnie z umową okna zrealizowali w ciągu 5 tygodni, u większości firm czeka się 8 tyg.). Niestety wadą jest odległość.

Trzeba się udać do fabryki do Krosna Odrzańskiego, ponieważ nie mają swojego przedstawicielstwa poza Krosnem :( :(

I zapłacić trochę za transport. Nas transport wyniesie 1500 zł + VAT (odległość ok. 450 km).

Drzwi zew. będziemy zamawiać oddzielnie, ale tylko dlatego, że mamy rodzinkę, która zajmuje się ich produkcją :-) (choć panuje przekonanie, że drzwi powinno się kupować u tego samego producenta co okna).

Kurczę, jestem ciekaw efektu końcowego, poprostu rewelacja jest ten Twój dom. Patrzę i patrzę i nie mogę wzroku nacieszyć :)

Ja okna kupowałem gdzie indziej i drzwi też w innym miejscu, myślę że nie ma różnicy. ważne by wszystko do siebie pasowało , kolorystycznie itd.

Pozdraiwam