mandm7 22.07.2009 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 no właśnie z tym kominem to żadna podwójna obróbka. Dekarze poprostu znają się lepiej Nie wierzyli nam, że dom może osiąść do 15 cm i zrobili tak jak to pinkie widać na zdjęciu, czyli po swojemu Jak będzie potrzeba to wtedy poprostu mają mądrale przyjechać i poprawić ehhhhhh.......... Oby się tylko nie migali od roboty..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.07.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 a gdzie te zdjęcia komina??? bo ja chyba ślepa jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandm7 22.07.2009 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 A są Na 1 stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.07.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 .ale na tym zdjęciu nie widac aby cos osiadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandm7 22.07.2009 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 cholipka lepszym zdjęciem nie dysponuję Nasz dom stoi dopiero 1,5 mieisąca i nie umiem jeszcze ropzoznać czy już osiadł trochę czy nie. Natomiast napewno osiądzie i to najwięcej w pierwszym roku, nawet ok. 5-8 cm, a potem stopniowo przez ok. 3 lata. W sumie Wykonawca mówi, że dom może osiąść do ok. 15 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.07.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 to może nie ma sensu speszyc sie z obrobka komina???jak myslisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.07.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 mandm7....wpisz swoj domek na mapie domków drewnianych tutaj: http://forum.muratordom.pl/spis-domow-drewnianych,t154902-60.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 23.07.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 pociecha to żadna,,,,ale pociesze Cie, Twoj komin z małą obróbką wygląda b. ładnie, duzzzzooo ładniej nisz nasz z takim wysokim kołnierzem...,najpozniej zanim zaczniesz ocieplanie pooddasza wołaj dekarzy do podwojnej obrobki, bo jak zacznie zaciekac-..to i tak tego nie zobaczysz..a szkoda moczyć wełny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandm7 23.07.2009 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Kala, obróbki komina nie ma co zostawiać na potem, będziesz miała z tym tylko więcej zabawy. Dzięki Ania za próbę pocieszenia jednak wolałabym, żeby komin i ładnie wyglądał i wszystko zostało zrobione dobrze. Jak widać nie można mieć wszystkiego Zresztą komin i tak jest słabo widoczny z działki więc w tej sytuacji to nawet jego uroda nie rekompensuje źle wykonanej roboty A czy Twój komin wystaje ponad linię dachu czy może jest na równi albo niżej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 23.07.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Komin ten od kominka wystaje ok. 30- 35cm ponad kalenice, a ten drugi wentylacyjny jest około 50cm ponizej kalenicy-..nie bylo sensu ciągnąć wentylacji ponad kalenice bo i komin byłby bardzo wysoki, a dla wentylacji i tak jest OK,... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandm7 29.07.2009 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 W przyszłym tygodniu możemy odbierać okna Szybko i zgodnie z umową!!! Ale żeby nie było tak różowo to mamy problem z hydraulikami Wszyscy polecani nam mają wolne terminy od września, a my chcieliśmy w sierpniu. Łeeeee i znowu się zgapiliśmy. Planowaliśmy przed montażem ścian szkieletowych rozłożenie na parterze całej kanalizacji, potem elektrykę i rurki do ogrzewania podłogowego. A w zaistniałej sytuacji będziemy musieli zamienić kolejność prac. Mam tylko nadzieje, że nie okaże się później, że ścianki przeszkadzają w pracy hydraulikowi albo elektrykowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.07.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Witaj. o prace hydraulika sie nie martw. U nas równo ze stawianiem bali będzie pracował elektryk i pociagnie w balach kable z prądem. Natomiast hydraulik powiedzial, że wejdzie na budowe już po postawieniu domu i bedzie sobie wiercił otwory tam gdzie potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 01.08.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Piękny dom się buduje - gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandm7 03.08.2009 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Od jutra w domu mają być stawiane ścianki działowe. Z montażem okien wstrzymamy się chyba do momentu montażu ścian szczytowych, czyli jakoś do początku września. Jest co prawda opcja, żeby okna zamontować teraz razem ze ściankami działowymi, ale jakoś ciarki po plecach mi przechodzą, gdy pomyślę, że wstawimy okna, a na piętrze nie będzie ścianek szczytowych. Wolę spać spokojnie. W ogóle lubię jak coś się dzieje na budowie, a ostatnio jakiś taki mały zastój był Znaczy coś tam robimy cały czas w weekendy przy cokole, ale wielkiego postępu prac nie widać. Na razie udało się pomalować całość dysperbitem i położyć opaskę z betonu wokół cokołu. A i skosiłam trawkę wokół domu i działka teraz wygląda cudnie, aż miło popatrzeć. Coraz bardziej podobają mi się prace w ogrodzie nie dość, że mnie odprężają to dają naoczny efekt wykonanej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 03.08.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 znam ten zastój...ciągle sie coś robi, kręci sie wkoło chałupy lub w środku, brak czasu a i tak niewiele widać z postępów...ale tak to juz jest,...ale czekamy na zdjecia tego cokołu..jak juz cos nakleicie! a schody wejściowe z czego planujecie zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 03.08.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 pokaż nowe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandm7 03.08.2009 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Zdjęcia cokołu, jak tylko go skończymy, na pewno zamieszczę, ale zanim to nastąpi to upłynie pewnie jeszcze trochę czasu Niestety :( Jeżeli zaś chodzi o schody wejściowe to będą wylewane z betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 03.08.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Pokaż zdjęcia okien Proszę !i jak się prezentuje ten kolor? jesteście zadowoleni z wyboru?a drzwi tez zamawialiście w stolhaus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandm7 03.08.2009 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Zdjęć okien jeszcze nie pokażę, ponieważ jeszcze ich nie mamy na budowie Są u producenta, gotowe do odbioru Przyjadą na pocz. września, wtedy kiedy będą montowane. Oczywiście sama jestem mocno ciekawa efektu, zdjęcia napewno wrzucę, ale czuję, że będzie super O firmie stolhaus mogę na razie wypowiadać się w samych superlatywach. Zresztą pisałam o nich w dzienniku. Więcej napiszę jak będziemy mieć już okna u siebie. Na pewno są konkurencyjni pod względem cenowym, jakościowym i czasowym (nam zgodnie z umową okna zrealizowali w ciągu 5 tygodni, u większości firm czeka się 8 tyg.). Niestety wadą jest odległość. Trzeba się udać do fabryki do Krosna Odrzańskiego, ponieważ nie mają swojego przedstawicielstwa poza Krosnem I zapłacić trochę za transport. Nas transport wyniesie 1500 zł + VAT (odległość ok. 450 km). Drzwi zew. będziemy zamawiać oddzielnie, ale tylko dlatego, że mamy rodzinkę, która zajmuje się ich produkcją (choć panuje przekonanie, że drzwi powinno się kupować u tego samego producenta co okna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 04.08.2009 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Kurczę, jestem ciekaw efektu końcowego, poprostu rewelacja jest ten Twój dom. Patrzę i patrzę i nie mogę wzroku nacieszyć Ja okna kupowałem gdzie indziej i drzwi też w innym miejscu, myślę że nie ma różnicy. ważne by wszystko do siebie pasowało , kolorystycznie itd. Pozdraiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts