jafal 13.12.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Czy mozecie wypowiedziec sie na temat tego projektu? http://www.katalogdomow.pl/index2.php?go=show&show=12 Ja chcialbym wprowadzic nastepujace zmiany: likwidacja wykusza zamiana kotlowni z lazienka poszezenie wiatrolapu az do kolumienek Z gory dziekuje z opinie Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof11 13.12.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 jeżeli chodzi o zamiane łazienki z kotłownią to się zgadzam, nawet kotłownie powiększyłbym o ten schowek który jest w garażu!napewno zlikwidowałbym wyjście z garażu na ganek!wejście z garażu do domu zrobiłbym przez ten schowek połączony z kotłownią!Wiatrołap też bym przedłużył!a jeżeli chodzi o wykusz to bym zostawił, ale nie w takiej formie tylko ze ścian prostych(gdyby go zlikwidować to kawałek pokoju zniknie)!Ogólnie to projekt jest bardzo ciekawy, tylko dach mnie przeraża - drogi w wykonaniu!Napewno zdecydowałbym się podnieść ścianke kolankową o 20 - 30 cm aby zwiększyć ustawność pomieszczeń na poddaszu! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 13.12.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Domek fajny. Nawet dość efektownie wygląda. Ale z kilku powodów drogi w budowie.Po pierwsze dach - spora powierzchnia, wielopłaszczyznowa. Dekarze słono zawołają. A i wszelka wykończeniówka do dachu sporo będzie kosztować. Po drugie - po co tyle balkonów. To jest domek czy blok mieszkalny ? Zostaw jeden ten wspólny dla 4 i 3 reszta do kasacji. Sporo zaoszczędzisz na stolarce - wymienisz drzwi balkonowe na zwykłe okna, barierkach, izolacji balkonu i samym wykonaniu balkonu. pozatym usuniesz jedno z najbardziej czułych miejsc na przemarzanie - połączenie balkonu z bryłą budynku. Co do reszty zmian są ok. Zmień jedynie kształt wykuszu na kwadratowy, ewentualnie z skosami pod jakimś kątem. Nie rób go na półokrągło. Stolarka okienna Cię "pożre" nie mówiąc już o elewacji na łuku. Lepiej powierzchnie proste. Ale go nie likwiduj - szkoda powierzchni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof11 13.12.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 co do balkonów to popieram!szkoda kasy a poza tym mniej mostków termicznych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jafal 14.12.2006 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Wykusz musze niestey zlikwidowac bo domek nie zmiesci sie w szerokoscji okreslonej w WZiZT. Nie wiem co z tym balkonem ktory byl na wykuszu - pewnie tez go niemoze byc zeby sie zmiescilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 14.12.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Witam Są dwie rzeczy, które dyskwalifikuja ten projekt w moich oczach, tylko dwie za to śmiertelne 1. salon o powierzchni 20m2 - to chyba jakiś żart jest...i nawet biorąc pod uwagę jadalnię co jest obok w której stół stoi... to przecież i tak nie jest lepiej bo w jadalni stoi stół, przy którym siądziecie 3 no góra z 5 razy w roku i chyba nawet nie ratuje sprawy połączenie 8 i 7 i nie wstawianie stołu... bo wyjdzie jakies dziwne "L" kompletnie nie ustawne 2. schody międzykondygnacyjne - katastrofa!!!!!... nie ma szans na wniesienie (a co dopiero mówic o zniesieniu) trumny Pozatym projekt bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 14.12.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 jedyne czego jest duzo w tym projekcie to ... stoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 14.12.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 naliczyłem pięciu* ... stołów *w tym jeden do ping-ponga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HOTBIZ 06.01.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Czy jest ktoś, kto wybrał taki oto projekt http://www.projekty-domow-z-poddaszem.pl/projekt-domu-NR%20005E-4209-103.html. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 06.01.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Coś ten link nie chodzi. Co to za projekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HOTBIZ 06.01.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Rzeczywiście nie chodzi. Projekt znalazłem na stronie http://www.projekty-domow-z-poddaszem.pl. Jest także na stronie http://www.extradom.pl, ale również sie nie wyswietla w szczegółach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 06.01.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 http://www.katalogdomow.pl/index2.php?go=show&show=12 Czy chodzi o to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HOTBIZ 06.01.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Tak właśnie chodzi mi o ten. Zamierzam w tym roku zacząć budowę i szukam projektu i ten wpadł mi w oko. Jestem tylko ciekaw czy ktoś realizował już ten projekt, czy jest bardzo skomplikowany, szczególnie więźba. Jak wyglada budowa od strony kosztów.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts